WINNER DINNER

winnerdinner

On saturday I celebrated the ending of IB together with 18 other people by the means of a dinner. Last autumn, before my few-weeks-long trip to Italy I organised a dinner, slightly smaller than this one, and inspired by the success of that evening I ended up organising the Winner Dinner together with the loveliest Matilda. Winner Dinner – the dinner of those who came to be the winners and the survivors of IB.

I have always loved arranging and organising things, and thus it was a huge pleasure for me to plan, cook, set the table and organise the whole party! The event was all in all amazing, even though I must admit I could have succeeded even slightly better with the food (…I forgot to put sugar in the whipped cream of my cake and stuff like that…). However, I truly find it hard to recall when I would have been so happy and felt myself so blessed before! I cannot say but that I am endlessly grateful for ending up among these wonderful people and experiencing the previous three years together with them!

In my opinion, the best things of the evening were the starters, which included parma ham, fruits and different cheeses, the wine we sipped all through the night and especially the papers everyone received at the end of the night on which each and every guest had written kind words, memories and other lovely things. I wouldn’t claim myself to be a very crying-type of person, but I have to admit that when reading the things written on my paper a tear or two fell down my chin. Neither were our tissues spared during the mini speeches held at the end of the night, during which everyone described their thoughts and emotions in a few words. In each of us there has been a huge change between the person we were on the first day of pre-IB and the person we are today. I think my dear Jontte put it down quite nicely on his blog: “Three years ago I was rather pathetic, but see me now, still slightly pathetic, but with the best friends one could ever wish by my side, with a newly found self-confidence and a knowledge of that I can, if I just want to, do anything and everything in this world”.

// Lauantaina juhlistimme pienellä, runsaan 15 ihmisen porukalla IB:n päättymistä illallisten merkeissä. Viime syksynä ennen muutaman viikon pituista Italian matkaani järjestin hiukan pienemmät illalliset, ja niiden menestyksestä inspiroituneena päädyin yhdessä Matildan kanssa järjestämään Winner Dinnerin – voittajien ja selviytyjien illallisen.

Olen aina rakastanut asioiden järjestämistä ja organisointia, ja niinpä oli suuri ilo saada järjestää, suunnitella, kokata ja kattaa juhlia varten! Ilta oli kaikin tavoin onnistunut, vaikka omasta mielestäni olisin ehkä voinut onnistua vielä hiukan paremmin ruoissa (nimimerkki unohdin-kermakakun-kermavaahdosta-sokerit yms), en muista milloin olisin viimeksi ollut niin onnellinen ja kokenut itseäni yhtä siunatuksi kuin tuona iltana. En voi muuta sanoa, kuin että olen äärettömän kiitollinen siitä, että päädyin näiden ihmisten joukkoon ja sain kokea kuluneet kolme vuotta yhdessä heidän kanssaan.

Illan parhaimpiin juttuihin kuului omasta mielestäni parmakinkusta, hedelmistä ja erilaisista juustoista koostunut alkupala, pitkin iltaa siemailtu viini sekä etenkin illan päätteeksi kierrätetyt laput, joihin jokainen kirjoitti jotain ihanaa jokaisista. Vaikka en kovinkaan usein kyynelehdi, on minun myönnettävä, että noita juttuja lukiessa tirahti kyynel jos toinenkin. Myöskään lopuksi pidettyjen mini-puheiden aikan, joissa jokainen tiivisti muutamaan sanaan näiden kolmen vuoden jälkeiset tunnelmat ja ajatukset, ei kyyneleiltä vältytty. Meissä kaikissa tapahtunut muutos ensimmäisen pre-IB päivän pienen minän ja nykyisen minuuden välillä on valtava. Jontte tiivisti mielestä asian ihanan hupaisalla ja todentuntuisella tavalla sanoessaan: “Kolme vuotta sitten olin säälittävä, ja vaikka vielä tänäänkin saatan olla hieman säälittävä, minulla on ainakin maailman parhaat ystävät vierelläni, sekä uudelleen löydetty itsevarmuus ja tieto siitä, että voin saavuttaa mitä tahansa, jos vain haluan sitä riittävän paljon“.

10339683_10203786720379434_1684692106375093832_n winnerdinner1 10415593_10203786633617265_2944843133444756810_n  winnerdinner IMG_7698_zps026dfb19  winnerdinner2

Suurkiitos kuvista ihanalle Susalle!

2 Comments Add yours

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s