AQUA DI GIOA

armani1

“A woman’s perfume tells more about her than her handwriting”. Whether or not Christian Dior was right with his statement, I am now very delighted to present you my number one favourite on the field of perfumes. After using Dior’s Miss Dior Cherie for nearly 4 years, I felt like it was time to move on in my life and change perfume and so I did, after first desperately trying to settle for the right one. After struggling between Bvlgari’s wonderful Omnia Coral and Armani’s Aqua di Gioa I finally settled for Armani’s fragrance: The Water of Joy

Why was this my choice? It’s fresh, sweet and simple in a lovely way – it simply smells lovely in my opinion. Have I been happy with my choice? Yes, absolutely! Do I feel like this fragrance would tell something about me? Probably yes, in some ways. After using it for almost half an year now, it is starting to become more and more a part of me and it feels weird to walk out of the door without it – I feel more myself with it than without.

I feel like the most special fragrances are those that come to symbolise someone through their smell. Jean Pateau’s Joy instantly brings my mom to my mind, Marc Jacob’s Daisy strongly stands for my sister and my dad pops into my head every single time I smell the manly version of Aqua Di Gioa. Also, I think perfumes are at their best when they in  a sense become a part of their owner. Miss Dior Cherie will always remind me of my earliest teenage years: the years during which I slowly, but surely came to grow up to become who I am today. I believe Aqua Di Gioa will someday trigger memories from the day’s in which I am living in today, which perfume I will use after this I do not know – all I know right now is that this is the one I love the most right now. Do you experience perfumes in this kind of a way?

 // “A woman’s perfume tells more about her than her handwriting”. Riippumatta siitä oliko Christian Dior oikeassa lausahtaessaan edeltäneen ajatuksen, haluaisin nyt hymysuin esitellä teille suosikkihajuveteni. Käytettyäni Diorin Miss Dior Cherietä lähes 4 vuoden ajan, koin, että oli aika siirtyä elämässä eteenpäin ja vaihtaa vakiotuoksua johonkin uudempaan. Epätoivoisten etsintöjen jälkeen täydellinen seuraaja Diorin klassikkotuoksulle löytyi kuin löytyikin. Suosikkikaksikoksi jäi loppujen lopuksi Bvlgarin ihanaakin ihanampi Omnia Coral ja Armanin Aqua Di Gioa, joista loppujen lopuksi päädyin Armanin tuoksuun, jonka nimi suomeksi käännettynä on kaunis Ilon vesi.

Miksi päädyin siihen? Se on raikas, suloinen ja omalla ihanalla tavallaan yksinkertainen, lyhyesti ja ytimekkäästi ilmaistuna se tuoksuu mielestäni suorastaan taivaalliselta. Olenko ollut tyytyväinen? Ehdottomasti. Koenko, että se hajuvetenä kuvastaa minua? Ainakin luulisin niin. Vajaan puolen vuoden käytön jälkeen, tuoksu on tullut omaksi osakseen minua, nykyään tuntuu jo suorastaan hassulta astua ulos ovesta ilman sitä – olen enemmän minä sen kanssa kuin ilman sitä.

Mielestäni hajuvedet ovat erityisimpiä ja ihanimpia silloin, kun ne symbolisoivat jotain erityistä ihmistä tuoksullaan. Jean Pateun Joy tulee luultavasti ikuisesti muistuttamaan omasta äidistäni, Marc Jacobsin Daisy on siskoni tuoksu ja Aqua Di Gioan miehille tehty versio tuo aina mieleeni isäni. Uskon myös, että hajuvedet ovat parhaimmillaan ollessaan omalla tavallaan osa omistajaansa ja tämän historiaa. Miss Dior Cherie tulee ikuisesti muistuttamaan minua hupsuista, varhaisista teinivuosistani, joiden aikana kasvoin siksi minäksi, joka nykyään olen. Aqua Di Gioa tulee puolestaan varmasti tulevaisuudessa tuomaan mieleen nykypäivän hetket. Tuoksu, jota sen jälkeen joskus tulen käyttämään ei todellakaan ole tiedossa, kuten ei tulevaisuus itsessäänkään. Kaikki mitä tiedän on se, että tässä on se tuoksu jota tällä hetkellä rakastan eniten. Analysoitteko ja ajatteletteko hajuvesiä koskaan tällä tavoin?

armaniarmani5 armani7 armani8

Gown Gina Tricot // Pearls H&M // Green earrings BikBok // Perfume Giorgio Armani

One Comment Add yours

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s