HAT OVER HEELS

hattumafia-001

A piece of clothing that has been missing from my wardrobe already for quite a long time is a white blouse, and thus I can’t even describe how happy I was when my friend Heli promised to donate her nearly unused silk shirt to me. I am constantly trying to remind myself of that basic clothes in good quality are the clothes I’ll use the most, yet have a tendency to invest into gorgeous, colourful and special pieces of clothing instead of buying more useful and practical clothes. My wardrobe is full of clothes and shoes competing in different colours and shapes, yet misses neutral silk shirts, jeans and knits. I’m not saying I want to make a huge change in my shopping habits, that is how much I love every single special and crazy dress, shirt and shoe I own, but would admittedly like to see myself shopping more good quality pieces in the future.

This is probably the second or third time I’m shooting outfits on the stairs to Turku Art Museum. The place is one of my absolute favourites in my hometown, the views opening up down to the city centre are amazing especially during sunny weather, and I always get reminded of the many new years I spent there as a kid watching fireworks whenever I stand there. Behind the museum one can also find another pair of beautiful stairs surrounded by walls made out of glass, which is where we shot another outfit together with Heli. The result will be up in the upcoming week! I’m also hoping to have time and energy to visit the museum itself in the near future, yet will probably wait for that day until I find someone special to join me… Really looking forward to that!

 

Valkoinen paitapusero on jo pitkään puuttunut vaatekaapistani eikä tyytyväisyydelläni näin ollen ollut rajoja, kun Heli lupautui lahjoittamaan minulle käyttämättä jääneen silkkipaitansa. Yritän aina muistutella itselleni, että hyvälaatuisisten perusvaatteiden ostamisesta hyödyn kaikkein eniten pitkällä tähtäimellä, mutta silti päädyn useimmiten ostamaan värikkäitä, ihanan mallisia ja näköisiä, muttei välttämättä niin kovin käytännöllisiä vaatteita ja kenkiä. Kaapistani löytyy toinen toistaan värikkäämpiä ja korkeampia korkokenkiä sekä kaiken maailman kuvioissa ja väreissä paistavia mekkoja ja puseroita, mutta missä ovat neutraalinväriset silkkipaidat, neuleet ja perusfarkut? En välttämättä halua tehdä shoppailutapoihini mitään radikaalia muutosta, sen verran rakastan kuitenkin joka ikistä hullunkurista ja värikästä vaatettani, mutta tulevaisuudessa haluaisin kuitenkin nähdä itseni ostamassa enemmän aidoista luonnonmateriaaleista tehtyjä, käytännöllisen värisiä, kestäviä ja hyvänä pysyviä paitoja yms.

 

Tämä taitaa olla toinen tai kolmas kerta, kun kuvailen asujani Turun Taidemuseon portailla. Paikka on yksi suosikeistani koko Turussa, portailta aukeavat näkymät alas Turun keskustaan ovat äärettömän kauniit varsinkin aurinkoisella säällä ja mieleeni muistuu aina pikkulapsena noilla portailla koetut uuden vuoden ilotulitukset. Helin kanssa käväisimme napsimassa asukuvat myös museon takaa löytyvistä lasiseinien ympäröimistä portaista, mutta niitä saatte nähdä vasta hiukan myöhemmin! Mielessäni lämmittelen myös toivetta siitä, että jonain päivänä ehtisin ja jaksaisin lähteä ihastelemaan myös museon taideteoksia, mutta sitä päivää taidan vielä odottaa sen verran, että saan jonkun ihanan ihmisen mukaan. Sitä päivää odotellessa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hat H&M // Shirt Mango // Jeans Gina Tricot // Shoes Mango // Watch Michael Kors

2 Comments Add yours

  1. Emma says:

    Tosi kiva blogi sinulla! Ja, pakko sanoa, että WOW mitkä jalat 😀 ❤

    1. Kiitos aivan älyttömän paljon, et tiedäkkään miten paljon kommenttisi mieltäni lämmitti! ❤

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s