PASTEL CASTLE

linna3

Even though the weathers are slowly but surely getting freezing, it feels so hard to give up wearing sandals and beautiful high heels… In a desperate attempt to hold on to the long gone summer I went through my wardrobe to find the sweetest and softest summer colours I could possibly find to match with my old H&M heels. Finally, I ended up looking like a little candy in my mint coloured jeans and pink blazer. In the super windy weather and colourful views of my hometown, it was a struggle to find a place that would match my outfit – until we happen to drive past Turku Castle. Many of my favourite memories from my childhood are linked to this place and thus it was a lot of fun to go back inside the high and beautifully coloured stone walls. Although I do have to say, those walls didn’t make it warmer at all – my toes were freezing in my sandlots, I guess the summer is now finally completely over.

Earlier in “The Me-dress”-post I told you about my wish to make a round tour around the museums in Turku. I am now happy to tell you that a few days ago my dream came true and we made a round tour around two of our favourite museums: an adventure of which I am very happy to tell you more later this week!  Until then,  all I’ll say is that even though I truly want to move away from this city as soon as this school year is over, I really feel blessed to have had the chance to live in a beautiful and culturally rich city like this for almost two decades.

 

// Vaikka säät alkavat hitaasti mutta varmasti kylmentyä, tuntuu kovin vaikealta luopua sandaaleitten ja avokkaiden käyttämisestä… Epätoivoisessa yrityksessä uskoa edes lämpimään syksyyn kävin läpi siskoni ja oman vaatekaappini etsien suloisimpia, kesäisimmän ja pehmeimmän värisiä vaatteita, joita varaistoistamme vain löytyi ja jotka sopisivat vanhoihin Hennesin korkoihini. Loppujen lopuksi päädyin pastelliväreihin, Mangosta löytyneisiin mintunvärisiin farkkuihin ja Zaran vaaleanpunaiseen bleiseriin. Älyttömän tuulisessa säässä ja syksyn värittämässä kaupungissa oli suunnattoman vaikeaa löytää tähän asuun sopivaa ympäristöä, kunnes satuimme ajamaan Turun linnan ohi. Monet lapsuusmuistoistani liittyvät tuohon paikkan, ja niinpä mielestäni oli hirmuhauskaa palata noiden korkeiden ja kauniin vaaleiden kiviseinien sisälle. Tosin minun on rehellisyyden nimissä todettava, etteivät nuo kivimuurit juurikaan lämmittäneet – varpaani olivat jäätyä sandaleteissani, kaipa minun siis on pakko myöntää, että kesä 2014 on ollutta ja mennyttä.

 

Aikaisemmin “The-Me-dress”-postauksessa kerroin teille unelmastani tehdä kierros Turun taidemuseoissa. Minulla onkin nyt ilo kertoa teille, että muutama päivä sitten sain toteuttaa toiveeni  tehden yhdessä ystäväni Matildan kanssa vierailun kahteen suosikkimuseoistamme. Pienestä seikkailustamme saatte kuulla lisää loppuviikon aikana! Nyt voin kuitenkin todeta, että vaikka olen aina tiennyt muutavani pois Turusta opiskelemaan muualla, koen olevani äärimmäisen kiitollinen siitä, että olen saanut mahdollisuuden elää niin kauniissa ja kulttuuria täynnä olevassa kaupungisssa lähes kahden vuosikymmenen ajan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA linna4 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA linna-001

Blazer Zara // Top XXX // Jeans Mango // Heels H&M // Necklace Glitter

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s