SILVER SHOES

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dorothy might have wanted her Wonderland shoes red, I prefer mine sparkling in silver. I can tell you that when these caught my eye at my favourite second hand shop it was probably hard to tell whether it was the shoes or my eyes that glimmered more brightly… I had the perfect “I-need-those-shoes-moment”, and here I am: smiling, super happy to own a pair of beautiful, low heeled, sparkling and practical party shoes for all the upcoming holiday festivities. I love the hight of the heel, my mum laughingly said I’ve apparently moved closer to the ground, lol.

Second hand shopping is the new obsession of mine, it’s truly been the discovery of this year. Previously the idea of buying someone else’s old clothes seemed somewhat strange to me, but after making quite a few amazing purchases at second hand shops, I gotta admit I love it. Since I’ve been having something of  a wardrobe renewal project going on I’ve been taking huge piles of clothes and old shoes to second hand shops and kind of by the way found some amazing bargains! A few of my best catches are in addition to these shoes, a beautiful wool scarf and a high quality tweed jacket. My favourite second hand shops in Turku are Olga Neiti (to which I’ve taken a lot of my old clothes to be sold), UFF and a more vintage type of shop outside Mehiläinen, close to the Orthodox church (can’t remember the name) – I truly recommend them if you visit or happen to live here!

 

// Ihmemaa Ozin Dorothyn taikakengät saattoivat olla punaiset; mikäli itse saisin valita kenkieni värin olisivat ne kimaltelevan hopeiset. Kun tämä pari osui silmääni turkulaisella Olga Neiti-kirppiksellä oli luultavasti vaikeaa päättää loistivatko kengät vai omat silmäni kirkkaampana… Pitkästä aikaa koin sen ihanan hetken, jona kengät näyttävät ja tuntuvat täydelliseltä – jona ne ihan yksinkertaisesti kolahtavat, ja kovaa. Nytpä tällä tytöllä on maailman ihanimmat, matalakorkoiset, kimaltelevat ja (kerrankin) käytännölliset juhlakengät joulun ja uuden vuoden juhlia varten! Rakastan koron korkeutta – näillä ei huojuta yläilmoissa vaan ollaan turvallisesti lähes maan tasolla!

 

Kirppiksillä käyminen on uusin innostukseni. Ennen ajatus jonkun muun vanhojen vaatteiden ostamisesta tuntui jokseenkin oudolta, mutta muutaman ihanan löydön jälkeen olen hurahtanut touhuun koko sydämelläni. Koska meneillään on jonkinlainen vaatekaapinuudistusprojekti, olen vienyt monta IKEA-kassillista vanhoja vaatteita ja kenkiä eri kirpputoreille ja siinä sivussa tehnyt loistavia ostoksia! Parhaisiin löytöihini kuuluvat näiden kenkien lisäksi muun muuassa upea vaaleanpunainen villahuivi sekä hyvälaatuinen tweedjakku. Lempparikirpputorini täällä Turussa ovat Olga Neiti, UFF sekä Mehiläisen vieressä ja Ortodoksikirkon takana sijaitseva ehkä enemmän vintage tyylinen kauppa, jonka nimeä en nyt valitettavasti muista – mikäli täällä päin asustelette tai olette käymässä suosittelen niitä kaikkia lämpimästi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s