BABY BLUE

blueblueblac

Happy Easter y’all! I’m spending mine at our summer cottage sleeping, eating and playing – at the moment this feels like heaven on Earth. I had completely forgotten the world could be this quiet and that it actually is this relaxing to be away from everything else, to wear pyjamas all day long, not wash your hair, sleep for 12 hours in a row, play as much as you like without being interrupted and simply be in the middle of nowhere!  Yet I do know that this is not my dream life for more than a week, and that after spending a few days like this it will feel wonderful to do my hair and put on some makeup and proper clothes again! In honour of that here comes the post I promised you on Monday – featuring my new favourite spring coat and a fluffy baby blue sweater.

 

Since there really aren’t too many shops I lovelovelove here in Turku (my favourite is Zara, the others doesn’t really make me go crazy anymore), I’ve been discovering the local flea markets and second hand shops during the past few moths. A few weeks ago I was walking around on a large flea market and was quite surprised by how many nice things I found! This time I bought only clothes and accessories, but when considering the fact that I’m probably moving into my own apartment in August it felt rather hard not to buy some gorgeous things for my future home. Among others I fell in love with a white and gold coloured landline phone (WHY DON’T WE USE THEM ANYMORE!?) , a pair of candlesticks in silver and a velvet footstool. Anyway, as a part of a suit I found the light blue coat I’m wearing in this post. I’ve been looking for a coat like this, but somehow haven’t managed to find one in the right model and price range. This one cost me 12 €, and even though it isn’t the perfect fit it’s rather simple to sew it to fit correctly. Light blue and other pastel colours are few of my favourites, they are so feminine, soft and usually match the colour of my skin, and I can’t wait to start wearing my summer skirts and dresses in that colour range again!

 

Ihanaa pääsiäistä kaikille! Itse vietän tämän pääsiäsisen kesämökillämme pääasiallisesti nukkuen, syöden ja soittaen – tällä hetkellä kaikki tämä tuntuu suoraan sanottuna taivaalliselta. Olin jotenkin aivan täysin unohtanut, että maailmassa voi olla näin hiljaista, että tavallisesti kaupunkielämästä poissa oleminen voi tuntua näin rentouttavalta, että päivien viettäminen pyjamassa, 12 tunnin yöunet ja soittaminen keskeytyksettä niin paljon kuin sydän sietää voi tuntua näin ihanalta! En kuitenkaan ehkä lähtisi tämän perusteella toteamaan, että tämänkaltainen elämä olisi yhtä ihanaa viikkoa pidempää, ja voin taata, että näiden likaisissa hiuksissa ja pyjamassa vietettyjen päivien jälkeen hiusten laittaminen, meikkaaminen ja kunnon vaatteisiin pukeutuminen tuntuu äärettömän hyvältä! Sen kunniaksi tässä siis postaus, jota sunnuntaisessa sneak peek-postauksessa lupailin – mukana menossa kirpparilta löytynyt vaaleansininen takki sekä ihanan pörröinen neule!

Kun turkulaisten kauppojen vaatevalikoimat (Zaraa lukuunottamatta) eivät enää oikein jaksa inspata, ovat kotikaupunkini kirppikset ja second hand-liikkeet alkaneet vetää minua enemmän ja enemmän puoleensa. Vähän aikaa sitten kiertelin Manhattanin Kirppiskeskuksessa ja voi että miten paljon kaikkea kivaa sieltä löytyikään! Tällä kertaa mukaan lähti lähinnä vaatteita ja asusteita, mutta näin pikkuhiljaa omaan kämppään muuttoa suunnittelevalle sisustusjutut tuntuivat kyllä vaikealta jättää kauppaan. Muun muassa sydämeni vei vanha valkoisen ja kullan värinen lankapuhelin (MIKSEI enää käytetä lankapuhelimia!?), hopeiset kynttiläjalat ja samettinen jalkapalli. Erään jakkupuvun osana löysin tämän postauksen vaaleansinisen takin. Tämän takin tyylistä kevättakkia olen etsinyt vaikka miten kauan, mutta jotenkin oikean mallista ja riittävän edullista takkia ei ole sattunut silmään. Tällä oli hintaa 12 €, ja vaikkei se istukkaan ihan täydellisesti saa sen aika pienellä vaivalla kavennettua sopivaksi. Vaaleansininen ja muut pastellivärit ovat aina olleet lempivärejä, niissä tulee ihanan naisellinen ja pehmeä olo, enkä maltakaan odottaa, että saan kesäksi kaivaa kaapista kaikki pastellinväriset hameet ja mekot! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

One Comment Add yours

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s