WEEKLY FAVOURITES: WEEK 16

Desktop33

One of the things that always cheer me up even in the midst of the busiest week is weheartit.com. In honour of that I thought I’d share my favourite pics and quotes of the past week in form of the third official Weekly Favourites post here on Heeled Adventures. The previous posts can be found here and here (click). I’m not really in the mood to start to explain why exactly I love these pictures, so instead I thought I’d share with you the happiest moments of the past few weeks – I hope they’ll make you smile as much as they made me smile!

 

 

 •  When leaving from work last week, I took the chance and bought some makeup at the same time – thus walking by the cashiers, and not just running my way out of the shop like I usually do when I don’t buy anything. My cashier was a youngish, very cute looking guy, who spoke in a very polished way. Since I start to laugh (or cry) rather easily when I’m very tired I was really struggling not to laugh, and I couldn’t help the fact that I was starting to smile very sillily, which then again apparently started to amuse the cashier guy. It was really a lot of fun to try not to laugh together with a complete stranger. I don’t know if I’m really able to explain the whole situation very clearly, but anyhow this situation was left in my mind and still makes me smile. A kind of similar situation occurred a few days ago at the Conservatory, I was trying to act cool while walking down the stairs, and ended up doing the complete opposite – I almost fell down the stairs, laughed shortly to my own clumsiness and made another stranger smile too – once again creating a situation, which I warmly still remember. It’s funny to share these kinds of weird moments with nice strangers, haha.

 

 •  Another day at work I saw a little boy hiding behind the shelves and heard him explaining to his parents, that the girl who was selling vegetables was “so cute” that he went hiding. Realising he actually was talking about me really made me smile! It was so adorable, and since I’m not exactly feeling myself very glamorous wearing my working clothes underneath the superbright lights, that really made my day!

 

 •  The stars that were shining outside my window a few nights ago, when I crawled into bed in a hugely tired and slightly sad mood, were truly appreciated.

 

 • My darling, Stella, whose studying in Manchester came to visit Finland from England and us reuniting truly was one of the best things in a long, long time. We first met at the Conservatory when we were something like 3 years old, but actually got close a few years ago and I am incredibly grateful for this friendship.

 

 • The concert we played with the orchestra of the Conservatory actually went really well, which is great. Also, it was such a lovely thing to play Tchaikovsky (aka my favourite composer)!!!

 

 • I quickly went to the city center and surprisingly found a pair of well fitting jeans! Usually buying any kinds of pants is a pure impossibility for me – the one place in the world where I’m actually able to start to hate myself is in a fitting room trying on jeans. It’s terrible really, and I’m really working to change that. When no pants fit, it’s too hot, the bright lights make me look pale and fat and overall everything is just terrible, I start to panic and need to get back home… This time I for once found pants rather easily and couldn’t be happier!

 

 •  On Saturday we’re arranging a dinner together with the dearest Matilda for few of our closest friends. I’m really having high expectations – it’s such a lovely thing to arrange and plan dinner parties! The previous dinner we held can be found here (click).

 

 • Last night was simply great. After I’d spent a wonderful Wednesday afternoon together with Stella, I opened my window, lit some candles, closed the lamps, sat down in my bed in the middle of loads of soft cushions, read beautiful stories and articles online and listened to the perfect playlists. Sometimes that’s all I need.

 

 • The concert we played at the Sibelius museum tonight went rather well and truly made me smile, and I hope it made other people smile too! One of the best things I know is performing. Playing, succeeding, being nervous, living in the moment on the scene and creating your own interpretation of a great piece of music is better than almost anything else. After a good concert it’s easy for me to remember again why I keep on playing, even though I occasionally question myself whether it actually would be time to quit soon.

 

These kinds of small things happen every now and then, and even though they feel kind of small when writing them down like this, they really are the things that matter the most in my every day life, which occasionally has started to feel slightly too safe and sound. Do you ever think of these kinds of tiny things or just focus on the bigger picture?

 

Yksi niistä jutuista, jotka piristävät minua keskellä kiireisintäkin viikkoa, on weheartit.com. Sen kunniaksi ajattelinkin nyt jakaa muutamat lempikuvat ja sanonnat kuluneiden viikkojen ajalta tässä kolmannessa Weekly Favourites postauksessa Heeled Adventuresin historiassa. Edelliset samankaltaiset postaukset löydätte tästä ja tästä (click). En nyt jotenkin ole sillä tuulella, että jaksaisin kertoilla siitä, miksi juuri nämä kuvat tähän valitsin, joten sen sijaan ajattelin jakaa kanssanne pari ihaninta hetkeä kuluneilta viikoilta – toivottavasti ne piristävät teitä edes murto-osan verran siitä, miten paljon ne minua ilahduttivat.

 

 • Kun lähdin viime viikolla töistä, ostin samalla meikkejä ja pyörähdin siis kassan kautta, enkä tapani mukaan vain rynnännyt ulos. Myyjä (nuorehko, sympaattinen mieshenkilö) puhui jotenkin hymyilyttävän huolellisesti ja koska väsyneenä alan nauramaan (tai itkemään) turhankin helposti, oli minulla aika työ olla purskahtamatta nauruun. Suupieliä nyki aivan järjettömästi, ja niin alkoi myöskin myyjällä ja jotenkin oli hupaisaa olla yrittämättä nauraa yhdessä tuikituntemattoman ihmisen kanssa. En tiedä osaanko selittää kovin hyvin, mutta jotenkin tuo hetki jäi mieleen ja hymyilyttää edelleen. Toinen samantyyppinen hetki sattui Konsalla kun meinasin kompastua portaissa, tyrskähdin koska oma kömpelyys nauratti ja siinä samalla sain ilmeisesti tuntemattoman puhaltajan nauramaan – tuokin tuntemattoman kanssa jaettu hetki jäi jotenkin lämpimästi mieleen.

 

 • Toisena päivänä töissä pikkupoika ryntäsi piiloon kojultani (olen siis vihannesmyyjä) ja kuulin, miten se selitti vanhemmilleen, että oli “niin ihana tyttö” että piti mennä piiloon. Työvaatteissa kaupan superkirkkaiden valojen loisteessa ei välttämättä ole kovin hehkeä olo, joten tuo osasi kyllä piristää.

 

 • Tähdet, jotka loistivat ikkunasta sisään pari iltaa sitten, kun äärettömän väsyneenä ja hiukan itkuisena käperryin sänkyyn toivat hymyn huulille.

 

 • Rakas, Manchesterissa asuva ystäväni Stella tulee käymään Englannista ja jälleennäkeminen on kyllä ollut yksi parhasita asioista pitkiin pitkiin aikoihin. Tiemme kohtasivat joskus 3-vuotiaina samassa muskarissa, mutta vasta pari vuotta sitten lähennyimme enkä voisi olla kiitollisempi tästä ystävyydestä.

 

 • Konservatorion orkesterin kanssa soitettu (kerrankin) hyvin onnistunut konsertti ilahduttaa, Tsaikovskya on aina yhtä ihanaa soittaa!

 

 • Pyörähdin nopeasti Ginassa ja löysin kerrankin farkut! Yleensä housujen osto on minulle puhdas mahdottomuus, pukuhuoneessa minut valtaa jonkunlainen itseinho – mitkään housut eivät istu, kaikki on huonosti ja haluan vain pois. Tällä kertaa housut löytyivät vaivatta enkä voisi olla onnellisempi!

 

 • Sain aikaa katsoa jälleen lempileffani Anna Kareninan ja voi että, miten rakastankaan sitä elokuvaa (ja Aaron Taylor-Johnssonin esittämää kreivi Vronskya…). Myös Mallikoulun katsominen ja upeiden mallikokelaiden ihastelu piristää (lemppareitani ovat Maya (miten voi olla noin kaunis!?), Yilin ja Sofia). Katsotteko te ohjelmaa ja jos, niin ketä te kannatatte?

 

 • Lauantaina järjestetään Matskun kanssa jälleen kerran illalliset parille lähimmälle ystävälle. Odotukset on korkealla, näitä on aina yhtä ihana järjestää ja suunnitella! Edellisiä dinnereitä voitte fiilistelle täällä (click).

 

 • Eilinen ilta oli ihana. Sen jälkeen, että olin viettänyt täydellisen keskiviikkoiltapäivän Stellan kanssa avasin ikkunan, sytytin kynttilät, sammutin valot, istahdin sänkyyni pehmeiden tyynyjen keskelle ja lueskelin kaikkea ihanaa netissä ja kuuntelin aivan ihania biisejä. #elämänpienetilot

   

 • Tänään  illalla Sibelius-museossa soitettu konsertti meni hyvin ja sai kyllä hymyn leviämään ainakin omille huulilleni, toivottavasti myös muidenkin! Esiintyminen on kyllä yksi niistä asioista, joista nautin enemmän kun monesta muusta asiasta. Soittaminen, onnistuminen, jännittäminen, hetkessä läsnäoleminen ja oman tulkinnan luominen on parempaa kuin mikään muu. Hyvän konsertin jälkeen osaan taas muistaa, miksi vieläkin jaksan jatkaa soittamista, vaikka välillä mietinkin josko jossain vaiheessa olisikin aika lopettaa. 

 

 Tällaisia pikkujuttuja on sattunut ja tapahtunut, ja vaikka ne näin kirjoitettuina tuntuvat loppujen lopuksi aika pieniltä, on niillä äärettömän iso vaikutus arjessa – nämä asiat ovat viime aikoina tehneet muuten jo vähän tylsältä tuntuvasta elämästäni hieman kiinnostavampaa. Mitä pikkujuttuja te olette fiilistelleet?

Desktop32

 

Desktop34 Desktop35 Desktop36 Desktop37 Desktop38

2 Comments Add yours

 1. Stella says:

  Tosi piristävä ja ihana postaus! Pitäis kirjottaa aina iteki listaa kaikista hyvistä asioista mitä tapahtuu. Oli niiin ihanaa nähdä pitkästä aikaa, kunpa voitais nähdä useammin! Mäki oon tosi kiitollinen siitä, että mulla on sun kaltainen ystävä, love you loads and loads hun ❤ xxxx

  1. Suosittelen, ne unohtaa hirmuhelposti ja kuitenki niitä on yllättävän paljon! 😀 Ja oli superihanaa, kumpa tulisit taas asap takas!!!! ❤

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s