WEDGES

STRIPES

While looking at these photos I can’t do anything but think about how much I want to save for a new camera! My dear old Olympus does quite a good work, but one simply can’t deny the fact, that the quality and style of these pictures (taken with Josephines Canon) would be much more suitable for shooting outfits. It’s also funny to look at these photos, since they became a lot better than I expected – I was giving up the hope of shooting this outfit, since before taking these pictures we spent more or less 20 minutes on looking for my memory card that I had lost and finally found underneath the seats in my car… don’t ask me how it ended up there. Luckily we didn’t give up, since the result became this cheerful and smiley 😀

 

At the moment I am in a slight panic for the upcoming autumn. How will I ever manage living alone, in my own apartment, will I ever have the time and energy to cook real food… The biggest question, however seems to be: how will I manage my finances? After the summer I’ll have some money saved of course, but it is obvious that during the upcoming fall I will need to think about how I spend my money a LOT more than I do at the moment…which probably will be quite healthy though, haha.

What I would, however, like to strive for is to minimise the amount of clothes I buy, which is also why I’d like to buy a few basic garments before moving out. I’d like to find two more blazers, a few basic shirts, one pair of basic shoes and pants. I’m visualising a wardrobe which could provide me a basic uniform for every single day. Even though I’ve been complaining about how boring it is to wear the same combination of a jacket, shirt, jeans, flats and a statement neckless every single day, I can’t deny the fact that that combination is invincible and always equally chic – meaning I’ll do my best to continue in a similar manner during next year. Since I obviously have other stuff to buy too before moving out (I’d like to have at least a few more towels, a casserole for cakes and wine glasses), I truly have to consider the things I buy which admittedly is boring. I can find everything I need at Asos, accompanied with so much more I’d like to have, but I guess one can’t have everything…. Anyways, here comes the number one uniform of this spring, what do you think? Do you usually trust in this kind of combinations?

 

Näitä kuvia katsellessa en kyllä voi paljon muuta ajatella kuin että nyt kyllä kovasti tekee mieli investoida uuteen kameraan. Kyllä vanhalla kunnon Olympuksellakin tulee ihan kelpo kuvia, mutta sitä ei käy kieltäminen, etteivätkö näiden tarkkuus, laatu ja muutenkin kuvatyyli ylimalkaan jotenkin olisi paaaljon sopivampi asukuvien ottamiseen. Laadun lisäksi fiilistelen näitä kuvia muutenkin. Näitä otettaessa olimme varmaan 20 minuutin kestäneen etsinnän jälkeen löytäneet hukaamaani muistikortin, joka onneksi löytyi – olin jo luovuttamassa kun se löytyi auton penkkien alta. Luovuttamassa olin myös näiden kuvien ja koko asun kuvaamisen suhteen, mutta onneksi tuli kuvattua, koska niin pirteää ja hymyileväistä tulosta sitten kuitenkin tuli 😀

 

Tulevaa syksyä varten olen pienessä paniikissa. Miten pärjään ihan yksin, omassa kämpässä, jaksanko koskaan laittaa kunnon ruokaa ja kaikkein suurimpana kysymyksenä mielessä tuntuu olevan: miten saan rahat riittämään? Kesän jälkeen säästössä pitäisi myös olla hiukan rahaa, mutta eiköhän ihan itsestään selvää ole, että rahanmenoa täytyy nykyhetkeä enemmän tottua rajoittamaan, minkä kylläkin toisaalta luulisin olevan aika terveellistä…

 

Haluaisin pyrkiä minimoimaan vaatteisiin käytetyn rahan määrän, ja näin ollen haluaisin kovasti täydentää vaatekaappia vielä kahden bleiserin, muutaman peruspaidan, perus nilkkureiden ja yksien housujen verran. Ajatuksena olisi, että jokaiselle päivälle onnistuisi jonkunlainen uniformu. Vaikka tänä vuonna olenkin valitellut tavallisen farkut, nilkkurit, bleiseri, paita ja statementkoru yhdistelmän tylsyyttä, on se vaan niin älyttömän kätevä, että sillä linjalla taidan pyrkiä jatkamaan myös syksyllä. Koska muutakin ostettavaa kuitenkin on (vielä puuttuu ainakin muutama pyyhe, kakkuvuoka,  sauvasekoitin ja viinilasit, hehe), täytyy ostamisia harkita ärsyttävän tarkasti. Asokselta löytyy kyllä kaikki tarvittava ja paljon lisää, mtta njaah… kaikkea ei voi saada. Anyways, tässä kevään ehdoton “ykkösuniformu” – toivottavasti tykkäilette! Luotatteko te johonkin tämän tyyppiseen uniformujärjestelmään?

rb34rb2rb10rb12rb33rb8STRIPES1rb32rb11

 

Blazer H&M // Jeans Gina Tricot // Wedges Banana Republic // Bag Stockmann

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s