NUDE

nude16

Life may not be pure happiness all the time, but right now everything is going so damn well, I simply can’t believe it. Within a week I’ve been confirmed that a) I’ll continue my studies in violin playing at the Sibelius Academy in Helsinki and that b) I have the most adorable one room flat nearby the school, in one of my favourite neighbourhoods in the whole Helsinki. Getting in to the school did not really surprise me, since I really hoped and expected that I’d get in, however, I never though I’d find the perfect apartment this easily!

 

According to what I’d heard of finding an appropriate, not-too-expensive and well located apartment in Helsinki, I expected it to be rather difficult to find the right one. Yet, in the weekend I scrolled through the apartments offered for rent online, called one of the owners, went there today, fell in love with the flat and sealed the deal by signing the contract. The flat is A-D-O-R-A-B-L-E! Originally I had relied on my back-up-plan-apartment in another part of the city, much further away, but when this, incredibly well located and not much more expensive flat came up, there was not one question of which one I’d choose. Soooo… I guess you can prepare yourselves – there are loads of photos and thoughts coming up on how I’ll decorate my future home!

 

Everything’s gonna be alright is the single thought I’ve been having all through this day! In a sense that also applies to this dress. I admired it at H&M many months ago, but left it in the store since there were none left in my size, yet found the perfect match a few weeks ago at the discount section. Thus, this new version of the “me-dress” is now mine! Heli and I keep saying the frase – everything’s gonna be alright – ridiculously often, but still I guess there lies a truth within the thought. Nothing lasts too long, and things will turn out right as long as we don’t worry too much.

 

 

Elämä ei ehkä aina ole pelkkää pää pilvissä leijailua, mutta nyt on kyllä niin hyvä fiilis, että on ihme etten poksahda. Viikon sisällä olen saanut vahvistuksen siitä, että a) viulunsoiton opintoni jatkuvat ensi syksynä Sibelius-Akatemialla ja että b) minulla on maailman suloisin pieni yksiö Töölössä, ihan kivenheiton päästä koululta. Ensimmäinen ei ehkä tullut kovinkaan suurena yllätyksenä, toivoin ja odotin, että sisään pääsisin, toinen puolestaan yllätti minut täysin. 

 

Huhujen perusteella olin odottanut, että kohtuuhintaisen, hyväkuntoisen ja sijainniltaan sopivan asunnon löytäminen Helsingissä saattaisi osoittautua puhtaaksi mahdottomuudeksi. Viikonloppuna kuitenkin kelailin läpi oikoti.fi:n ilmoituksia, kilautin yhdelle omistajalle, marssin tänään näyttöön ja allekirjoitin vuokrasopimuksen. Yksiö on I-H-A-N-A! Alunperin olin saanut varasuunnitelmaksi sovittua itselleni asunnon Sörnäisistä, mutta kun tämä loistosijainnilla ja vain hieman kalliimmalla vuokralla varustettu kämppä ilmaantui, ei kyllä ollut kysymystäkään siitä, kumman valitsisin. Miljoona kuvaa ja ajatuksia sisustamisesta on siis varmaan tulossa tulevien kuukausien ja syksyn aikana!

 

Kaikki siis järjestyy, huoli asioista miten paljon tahansa! Tätä mekkoakin himoitsin keskustan Hennesillä monia kuukausia sitten, mutta jätin kauppaan, koska täydellistä kokoa ei löytynyt. Kuitenkin siihen jälleen törmäsin Skanssissa, alennusrekeillä ja näin ollen on myös tämä uusi “minuusmekko” nyt osana vaatekaappiani. Kyllä kaikki järjestyy on fraasi, jota jankutan Helin kanssa naurettavan usein, mutta taitaapa tuossa toteamuksessa kuitenkin olla oma viisautensa. Kyllä tämä elämä tästä, kun vaan ei liikaa huolehdi.

NUDE2 nude10 nude18 NUDE5 NUDE1 nude20 nude3 NUDE3-001

Dress H&M // Heels Zara

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s