SUMMER NIGHT IN THE CITY

LIGHT-001

Monday was the first day of my studies at the Sibelius Academy and thus I can tell you I’ve finally and officially moved to Helsinki. Already during these few days I’ve kind of fallen in love with Helsinki – somehow I got surprised by how much larger it is compared to my home town Turku. I love my apartment more than many other things, the people are rather nice and I am sure that even though going to school still makes me quite nervous I’ll figure out my place in this city and school sooner or later.

Currently I’m sitting at my all time favourite place this far in life – at the rooftop of my apartment building – one can climb here through a small staircase from the highest balcony (it’s perfectly safe). Looking down at the gorgeous sunset above the city from up here makes me feel incredibly grateful for being here even though the days occasionally feel more or less hard to handle.

Even though all the new things feel a bit heavy at the moment, over all life is good at the moment. The outfit of this post is probably the last summer outfit you’ll see on me this year, since I’m so excited for the autumn and can’t wait to wear boots, hats and coats again. The fact that it’s so cold up here that I’m actually freezing even though I’m wearing a winter coat tells me the autumn is coming – can’t wait!

 

// Ja niin siinä taisi päästä käymään, että tämän tytön päivät turkulaisena ovat luetut. Maanantaina alkoi Sibelius Akatemian tutustumisviikko ja näin ollen olen myös vihdoin viimein muuttanut Helsinkiin ihan virallisesti. Jo näidän parin päivän aikana olen tainnut hiukan ihastua Helsinkiin – jotenkin pääsi yllättämään miten paljon Turkua isompi pääkaupunki kuitenkin on. Asuntoani rakastan yli kaiken (ja lupaan sen tännekin kuvata asap), ihmiset ovat mukavia ja uskon, että vaikka koulun alkua hiukan jännitinkin löydän täältä kyllä sen oman paikkani – jos en nyt heti, niin enköhän kuitenkin parin viikon tai kuukauden kuluessa. 

Tällä hetkellä istun tähänastisen elämäni kaikkien aikojen suosikkipaikalla – kerrostalostani pääsee parvekkeen kautta katolle (ihan turvallisesti siis) enkä auringonlaskua katsellessa voi muuta kuin olla onnellinen siitä, että olen täällä vaikka päivät toistaiseksi tuntuvatkin ehkä hiukan raskailta. 

Tämän postauksen asu taitaa olla viimeinen kesäasu, mitä täällä tämän vuoden puolella nähdään – olen jo niin innoissani syysvaatteista, etten malta odottaa, että pääsen kuvailemaan asuja uusissa syysnilkkureissa, hatuissa ja takeissa! Can’t wait – ihanaa todeta, että täällä katolla on niin kylmä, että oikeasti hiukan palelen jopa tässä talvitakissani – kohta on syksy!

Pakko vielä tähän loppuun sanoa, että voi että, miten käsittämättömän kaunis maailma voi olla. Tämä katto on kyllä tällä hetkellä paras paikka koko Helsingissä.

light20 light8 LIGHT1-001 light19 LIGHT2-001 light13 light7

Jacket Muotikuu // Shorts Gina Tricot // Heels ASOS 

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s