MONDAY THROUGH MY MOBILE

Päivän asu oli kenties ihanin pitkään aikaan. Olen niin iloinen tästä Asokselta tilatusta mekosta, niin malli kuin myös mekon värit tuntuvat jotenkin kovin omilta! Lisäksi onnistuin lyhentämään sen ihan itse, ja melko huolimattomana ompelijana näkymätön sauma tuottaa suurta tyydystä 😀

// My outfit of the day was perhaps my favourite in a long time. I’m so excited about this dress I got from Asos, both the model and the colors feel so right! In addition I – believe it or not – managed to sew the hem all by myself and thus seeing – or rather not seeing – the invisible seam is bringing me great pleasure lol 😀

Aamulla sain ihanan tehokkaasti harjoiteltua. Pidin viime viikon taukoa omista soitostani ja tuntuu ihanalta päästä taas oman ohjelmiston pariin tauon jälkeen!  Aamupäivän harjoitteluja piristämässä oli termoskannullinen kahvia – viime kuukausina Musiikkitalon 1,60 € kahveihin tuntuu kuluneen pienen omaisuuden verran, ja niinpä tuntui järkevämmältä siirtyä omaan kahviin…

// In the morning I managed to practice so efficiently! I held a break from playing my own program last week after the recital and now it feels so nice to be back again. Paganini’s Caprices never felt as nice as this morning lol. Cheering me up in the early morning was a thermos full of hot coffee – during the last month I feel like I’ve spent a small fortune on the 1,60 € coffee cups at the Music Center it felt smarter to finally move on to my own coffee…

Kuitenkin, omasta termospullostani huolimatta en voinut vastustaa kiusausta ostaa korvapuustia siirtyessäni kirjoittamaan yhtä keskiviikkona palautettavaa esseetäni.

// Yet, despite my own thermos I couldn’t resist the temptation of having a bun and some more coffee whilst moving on to write an essay I should somehow manage to return by Wednesday. Wish me luck…

Ensilumi on joka ikinen vuosi yhtä erityinen! Ilmeisesti lunta oli jo sunnuntai-aamulla, mutta koska en päässyt ulos ennen iltaa en sitä koskaan nähnyt, joten tämänpäiväinen lumi/huurre hymyilytti kovastikin. Muutenkin olen niin rakastunut näihin ilmoihin – pientä, hiukan purevaa pakkasta, sinistä taivasta ja aurinkoa parempaa säätä saa kyllä hakea!

// The first snowfall is so special every single year! Apparently there was snow already on Sunday morning, but since I didn’t get out before the afternoon and thus didn’t see it, the tiny bit of snow today made me smile so bright. Overall I’m head over heels in love with these weathers; there aren’t many weathers better than a few degrees minus, blue skies and sunshine. 

En tiedä miksi, mutta jaksan ihastella tätä kadunkulmaa joka kerta, kun kuljen sen ohitse. Jotenkin näyteikkunoiden valo, kanervat ja talon väri miellyttää silmää ihan valtavasti.

I really don’t know why, but somehow I can’t get enough of this street corner and admire it every time I pass. Somehow the light in the windows, the flowers and the colour of the building make such a beautiful combination. Love it.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s