A FEW WEEKLY FAVORITES

Pitkästä aikaa ajattelin tehdä Weekly Favorites-tyyppisen postauksen. Viime viikko oli täynnä niin monia huippuhetkiä ja ihania asioita, että tuntuu helpoimmalta jakaa ne nyt suoraan listan muodossa. Täältä siis pesee.

Italialaisten tyylitaju. En ole varmaan eläessäni törmännyt niin moneen tyylikkääseen ihmiseen kerralla! Tuntuu, että minne tahansa olen pääni kääntänyt, vastaan on kävellyt toinen toistaan ihanampiin hillittyihin väreihin ja kauniimpiin kankaisiin pukeutuneita ihmisiä.  Tosin on ehkä myönnettävä, että 10 asteen auringonpaisteessa tyylikäs talvipukeutuminen on hieman helpompaa kuin 20 astetta kylmemmässä lumisateessa…

Mustat takit. Näin niin monia upeita mustiin takkeihin pukeutuneita naisia matkani aikana, että musta takki alkoi houkuttelemaan minuakin. Olen lähtökohtaisesti vannoutunut vaaleiden värien käyttäjä – mielestäni näytän niissä vaan paljon raikkaamalta – mutta täällä ollessani kokomustat asut ovat kyllä alkaneet viehättämään. Saa nähdä, mikä mustakausi tästä lähteekään käyntiin 😀

Peggy Guggenheim-museo. Jos pääsette joskus käymään Venetsiassa, kannattaa mielestäni ehdottomasti varata muutama tunti aikaa käydä vierailemassa Peggy Guggenheimin vanhassa kodissa ihastelemassa hänen taidekokoelmiaan. Harvoin on mikään museo samalla tavalla minua viehättänyt!

KLM. Vaikka matkalaukkuni katosikin tänne tullessani, pitää kyllä KLM edelleen ykköspaikkaa listallani suosikkilentoyhtiöistäni. Ystävällinen palvelu, ruokatarjoilu lennolla, matkatiedotteet WhatsAppiin… Ei kerta kaikkiaan mitään valitettavaa! Matkalaukkunikin tuli niin nopeasti ja helposti, etten ikinä olisi voinut uskoa.

Mekot. Mekkovaiheita tulee ja menee, mutten muista milloin viimeksi olisin näin pitkään halunnut pukeutua pitkälti vain ja ainoastaan mihin tahansa housuttomiin asuihin 😀 Muun muassa näissä kuvissa näkyvä Asokselta tilattu mekko on ollut päällä päivä toisensa jälkeen. Jotain niin helppoa mekoissa vaan on – ei tarvitse miettiä ylä tai alaosia – mekko vain päälle ja menoksi!

Ja kyselijöille tiedoksi; lempimekkoja olen löytänyt nimenomaan asos.com-sivustolta ja satunnaisesti myös Zarasta. Ainakin Asoksella kärsivällinen tarjonnan selaileminen ja omien lempimallien mielessä pitäminen on tuottanut tulosta, suosittelen siis lämpimästi! 🙂

 

It’s been a long time since my last Weekly Favourites-type of post. Last week was full of so many wonderful moments and lovely things it feels easiest to share them in a list. So here we go!

The Italian sense of style. I’ve probably never seen so many elegant people at once! I feel like wherever I’ve turned my head I’ve seen people wearing clothes in the most amazingly elegant subtle colors and beautiful fabrics. I’ve never been too crazy for the Italian summer style, but when it comes to winter clothes these people beat us Finn’s big time! Although, I have to point out dressing stylish in 10 degrees and sunshine is a teeny tiny bit easier than doing the same in -15 degrees and snow…

Black coats. I’ve seen so many gorgeous women dressed in all black during this trip, that I can’t help but wonder if it actually might work for me too. I most of the time prefer dressing in light colours and feel like I look so much more fresh in them – but right now I’m gushing on black so hard! 

The Peggy Guggenheim-museumIf you ever visit Venice I really recommend reserving an hour or two to visit Peggy Guggenheim’s old home and to admire her gorgeous art collections. I’ve rarely been this charmed by any museum, so it’s definitely worth a visit!

KLM. Even though they lost my luggage on my way here, KLM still remains number one on my list of favourite airlines. Friendly service, food during even shorter flights, travel information on WhatsApp… And best of all – no arguing about whether or not my violin can come on board, lol. Zero complaints! Even my luggage was eventually delivered to me quicker and easier than I ever could’ve imagined.

Dresses. Usually my dress phases come and go, but I can’t remember when last the phase would’ve lasted for this long! I just can’t get enough! Amongst other favourites the dress in the pictures of this post has been on day after day. There’s just something so easy about dresses – you don’t have to wonder about tops or bottoms – just pull it on and you’re ready to go! 

And for those of you who’s ever asked: I’ve found my favourite dresses on Asos.com and occasionally also at Zara. At least on Asos patiently scrolling through everything they have to offer and knowing which cuts fit me the best have helped me find many great ones – so if you’re looking for your perfect dress that might be the way to go 🙂

Dress – Asos, heels – Femme Stockholm, bag – Coccinelle

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s