SILKY SMOOTH CARROT SOUP

Vaikken mikään huippukokki olekaan, on minulla muutama kotoa opittu resepti, jotka onnistuvat kerta toisensa jälkeen. Yksi suosikeistani on silkkisen pehmeä porkkanakeitto. Resepti kerää kehuja kerta toisensa jälkeen ja jopa poikaystäväni, joka muutoin väittää olevansa meistä se parempi kokki, joutui myöntämään, että tämä keitto on kertakaikkisen herkullinen.

Porkkanakeittoon tarvitset pussillisen porkkanoita, 1-2 omenaa, lihaliemikuution, Koskenlaskija-tuorejuustoa sekä kermaa.

Lisäksi keittoon voi mielensä mukaan lisätä esimerkiksi purjosipulia, sipulia, paprikaa tai muita vihanneksia. Itse en kuitenkaan erityisemmin välitä sipulista ja olenkin pitkälti pysytellyt porkkana-omena-yhdistelmässä. Silkkisen pehmeä porkkanakeitto tehdään seuraavanlaisesti:

  1. Kuori ja paloittele porkkanat ja omenat. Laita palat kattilaan ja peitä palat vedellä. Lisää lihaliemikuutio. Voit myös lisätä mausteita mielesi mukaan – omia suosikkejani ovat esimerkiksi pippuri, basilika ja paprikamauste. Tuore inkivääri tuo myös oman raikkaan makunsa keittoon.
  2. Anna palojen kiehua kattilassa, kunnes ne ovat niin pehmeitä, että saat porkkananpalan tavallisella lusikalla poikki vaikeuksitta. Tässä menee noin 30-50 minuutta riippuen porkkanapalojen koosta. Itse teen paloista yleensä mahdollisimman pieniä, jolloin kiehumisaika on lyhyempi.
  3. Soseuta seos sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kermaa ja Koskenlaskija-tuorejuustoa vähitellen tuntuman mukaan. Jatka soseuttamista ja lisää kermaa (tai vaihtoehtoisesti maitoa) kunnes keitossa ei enää ole porkkananpaloja ja se on mielestäsi sopivan paksuinen.
  4. Tarjoile! Kauniin koristeen ja ihanan maun saat lisäämällä raastettua parmesan-juustoa keiton päälle.

Täydellisen ja äärimmäisen täyttävän aterian saat, kun leivot keiton rinnalle vielä porkkanasämpylöitä. Tuoreen leivän ja herkullisen keiton yhdistelmää ei hevillä voiteta 😀

dsfsdfds

// Even though I’m really not a master chef I have a few great recipes from back home that I’d love to share with you. One of my favourites is a silky smooth – and very filling – carrot soup that manages to wow the audience almost every single time. Even my boyfriend, who otherwise claims to be the better chef in the relationship, had to admit this particular soup is actually quite f-ing amazing 😀

For the perfect carrot soup you need a bag of carrots, 1-2 apples, bouillon (I like to use the Knorr bouillon cubes), cream cheese and cream.

In addition you can use leek, onion, sweet pepper or other vegetables you like. I don’t particularly care for for instance onion or leek and have mostly used the carrot-apple combination. I make my carrot soup with the following steps:

  1. Peel and cut the carrots and apples into smaller pieces. Put them in a pot and cover them with water. Add the bouillon cube. You can also add different spices according to your taste – my personal favourites are pepper, basil and chili. Also fresh ginger brings a wonderfully fresh flavour.
  2. Let the pieces boil in the pot until they are so soft that you can easily split a carrot piece with a spoon. This usually takes from 30-50 minutes depending on the size of the carrots. I usually cut my carrots into as small pieces as possible, meaning the boiling time is relatively short.
  3. Make the mix into a puree with a mixer. Add in the cream and the cream cheese. Keep on mixing and adding cream (or optionally milk) until the soup is thoroughly smooth and the right thickness.
  4. Serve the plate! You get a beautiful decoration and a great flavour by adding some parmesan cheese on top of the soup.

If you have time, bake carrot bread to serve on the side of the soup. There are few combinations better than fresh bread and a tasty soup 😀


Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s