10 WAYS TO PRACTICE OR STUDY MORE EFFICIENTLY

Alkavan kevätlukukauden kunniaksi ajattelin jakaa kanssanne 10 itselleni parhaiten toimivaa tapaa saada asioita mahdollisimman tehokkaasti aikaiseksi. Oli kyse sitten lukemisesta, esseiden kirjoittamisesta tai viulun harjoittelemisessa – näillä vinkeillä koen ainakin itse saaneeni niin harjoiteltua kuin myös opiskeltua tehokkaasti.

1.Ajasta. Tämä on paras vinkkini etenkin niinä päivinä, joina keskittyminen tuntuu vaikealta. Yleensä asetan hälytyksen tunnin päähän ja pyrin soittamaan/lukemaan/keskittymään katkoitta seuraavaan hälytyksen asti. Tietenkin hyvänä päivänä ajastamisesta voi ja kannattaakin poiketa, mutta lähtökohtaisesti olen aina (niin hyvinä kuin huonoina päivinä) kokenut hyödylliseksi sen, että tiedän minkä verran olen varmuudella jo harjoitellut/opiskellut.

2. Tee yksi asia kerrallaan – priorisoi! Kantapään kautta opittua; kun tekemistä on paljon, on lähes poikkeuksetta parempi tehdä yksi asia kunnolla ja lykätä muita asioita parempaan hetkeen. Kun monta asiaa tulee tehtyä huonosti ja kiireessä jää itselleen lähinnä huono tunne siitä, ettei pärjää vaikka tosiasiassa kyse on vain huonosta suunnittelemisesta. Tämä pätee etenkin tärkeisiin asioihin – vähemmän merkityksellisiä tehtäviä ja deadlineja voi tietenkin tehdä siinä sivussa parhaansa mukaan.

3. Priorisoi ja tiedä mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä. Yksi parhaista asioista, jonka kuluneinna vuosina olen todennut, on se, ettei kaikessa tarvitse olla paras eikä edes kovin hyvä. Sen jälkeen kun ymmärsin, että on ihan ok, että minulla on muut tavoitteet kuin jollain muulla ja ettei minun näin ollen tarvitse tavoitella samoja asioita kuin he, suoriudun myös huomattavan paljon paremmin niistä asioista, joissa todella haluan pärjätä. Kun keskityt niihin asioihin, joilla oikeasti on merkitystä tulevaisuutesi kannalta on todennäköisempää, että loppujen lopuksi saavutat tavoitteesi.

4. Ole itsellesi armollinen. Liittyy ehkä jossain määriin vinkkiin no. 2 ja 3, mutta ainakin itse koen, että sen jälkeen kun päätin, että joskus on ihan ok valita pois vähemmän tärkeitä asioita ja priorisoida esimerkiksi unta, on elämänlaatuni parantunut huomattavasti ja olen yleisesti ottaen sekä tehokkaampi että onnellisempi.

5. Tee to do-listoja kiireisille päiville ja viikoille. Kun paljon tehtävää kasaantuu lyhyen ajan sisään, paras niksini mielenrauhan säilyttämiseksi on listan kirjoittaminen. Listasta näkee ihanan selkeästi mitä pitää saada tehtyä ja mihin mennessä.

6. Aseta tavoitteita. Vaikka pidemmän tähtäimen tavoitteita rakastankin, ovat lyhyen aikavälin tavoitteet tehokkuuden a ja o. Saatan esimerkiksi päättää että päivän aikana haluan harjoitella tai opiskella x-määrän tunteja. Vaikken välttämättä 100% saavuttaisikaan tavoitteitani, on todennäköistä, että ne tiedostaessani saavutan ainakin osan niistä jolloin olen jo onnistunut paremmin kuin muuten ehkä olisin.

7. Eristäydy. Tämä ei ehkä toimi kaikille, mutta itse koen keskittyväni kaikkein parhaiten yksin. Kun on paljon tekemistä, on mielestäni ihanaa joskus eristäytyä kaikesta muusta ja vain elää jonkun aikaa kaiken työn keskellä. Kun työmäärä vähenee voi taas hyvällä omatunnolla nautiskella elämästä ja hyvästä seurasta.

8. Nuku. Kantapään kautta opittua; nukkuminen kannattaa! Luin muistaakseni jostain tutkimuksesta, että on todennäköisempää joutua salaman iskemäksi kuin olla ihminen joka pärjää säännöllisesti alle 6 tunnin yöunilla. Ainakin oman kokemuksen pohjalta voin luvata, ettei 5, 6 eikä edes 7 tuntia riitä, vaan parhaat tulokset saan ainakin itse nukkumalla ainakin 8 tuntia/yö. Nukkuminen terästää aivot ja auttaa saamaan enemmän aikaiseksi.

9. Pidä kiinni perustarpeista. Ehkä tärkein asia, minkä olen oppinut sen jälkeen kun muutin pois kotoa; niin kauan kuin muistan syödä säännöllisesti ja nukkua hyvin ei maailma todennäköisesti kaadu. Ja jos tuntuu siltä, että kaatuu olen todennäköisesti unohtanut jommankumman.

10. Muista pitää lomaa. Ehkä tärkein vinkki unohtuu usein liiankin helposti. Loma, hyvin nukutut yöt ja rentoutuminen tekee usein enemmän terää kuin jatkuva paahtaminen.

Näillä vinkeillä toivotankin kaikille ihanaa kevätlukukauden alkamista ja tsemppiä niin töihin kuin myös opintoihin. Ja jos jollain on muita lisävinkkejä tehokkaaseen opiskeluun, niin kuulisin niitä mieluusti kommenteissa ❤

sdfdsfdsfsdfsd

// In honor of the spring semester beginning I thought I’d share with you my 10 best tips for being as efficient as possible. Whether you’re studying, writing an essay or even practicing an instrument – these are the tips that have helped me to keep my life together during the past, rather busy fall semester.

1.Use a timer. This is my number one tip, especially on days during which it feels hard to focus. I like to put an alarm an hour away and then do my best to practice/study/focus until the next alarm. On a good day it is of course more than preferable to skip the timing, but over all I’ve always experienced it useful to know for sure for how long I’ve studied/practiced.

2. Do one thing at a time – prioritise! Learn from my mistakes; when there’s a lot to do it’s almost without any exceptions better to do one thing properly and postpone the rest than to try to do everything at once. Whenever you do many things poorly and in a rush you’re mostly left with a feeling of that you’re failing even though it’s mostly just about bad planning. So, choose your battles wisely; you don’t have to nail everything at once!

3. Prioritise and know what is important to you. One of the best things I’ve realised during the past years has been understanding that I really don’t have to be the best at everything, not necessarily even very good. Ever since I understood that it is perfectly fine that I might have different goals than someone else and that I therefore don’t have to reach for the same things as they do, I’m doing so much better in the things that I actually want to be good at. When I focus on the things that really matter for my future, it is much more likely that I’ll end up reaching them.

4. Have mercy on yourself. This is more or less related to tips number 2 and 3, but at least I feel that after I decided that it’s sometimes ok to “un-choose” things that I feel are less crucial and prioritise the things that are important (in some cases something as simple as sleep) my life quality has improved and I am in general so much more efficient and happy.

5. Make to-do-lists for busy days and weeks. Nothing holds things together like a list, right? When there’s a lot to do within a short amount of time, my best tip for maintaining sanity is writing a list. The list clearly shows what, how much and by what time things have to be done.

6. Set goals. Even though I love setting long term goals, I’ve discovered that setting short term goals is just as important. They help in reaching goals on a longer term and also are incredibly useful in being more efficient. I personally might decide that I want to practice or study an x-amount of hours. Even though I might not necessarily reach my goal by 100 %, the likelihood of me reaching it at least partially increases considerably when I acknowledge it.

7. Isolate yourself. This might not work for everyone, but I personally focus best when I’m alone. When there’s a lot to do, few things are as helpful than just putting everything and everyone else aside and just focus and be in your zone.

8. Sleep. Also learnt through mistakes: sleep is super important! Few things make life heavier than sleeping badly. I’ve tried it all: sleeping 5, 6 and 7 hours and trust me; the best results in everything are reached when you sleep 8 hours at least.

9. Hold on to the basics. Perhaps the most important thing I’ve learnt after moving away from home; as long as you eat regularly and sleep well the world most likely won’t fall apart. And if it feels like it does, you probably just forgot to do one or the other.

10. Take a break. Maybe the most important tip of all, yet so easy to forget! A holiday, a well slept night and just taking a chill pill mostly do you more good than bad, and often bring out better results than constant hard work ever will.

With these tips I wish you the best start on a great spring semester. And if you have any more tips to facilitate better studying, I’d love to hear them in the comments! ❤

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s