A CONCERT DAY THROUGH MY PHONE

My day-tyyppiset postaukset ovat aina olleet mielestäni hauskaa luettavaa, joten ajattelin sellaisen tämän lauantain kunniaksi raapustaa. Elämäni ei tällä hetkellä ole kovin vaihtelevaa ja pyörii lähinnä matkustamisen ja soittamisen ympärillä, ja tässä pääsette kurkistamaan melko tyypilliseen päivääni! Perjantait ovat tosin siinä suhteessa spesiaaleja, että ne tällä hetkellä huipentuvat konserttiin ja ovat hiukan tavallisia päiviä pitempiä, mutta sitäkin hauskempia.

05.00 Herätys! Päivinä, joina harjoitukset alkaa kl. 10 pyrin lähtemään kello kuuden junalla ja näin ollen herätyskello soi 05:00.

05.15 Kuluneena syksynä totuin torkuttamiseen enkä tästä ärsyttävästä tavasta vieläkään yrityksistäni huolimatta ole päässyt eroon 😀 Yleensä pääsen siis ylös sängystä vasta 5.15. Tänään vasta 5.25… Pesen hampaat, meikkaan ja puen nopsaan jotkut vaatteet. Kiireessä oppii ajattelemaan nopeasti, ja tuntuukin, että kiireestä huolimatta olen ollut moneen asuun paljon tyytyväisempi kuin tavallisesti! Tänään päälle valikoitui River Islandin Balmain-tyylinen valkoinen bleiseri ja ylipolvensaappaat.

05.55 Noin 5 vaille 6 pääsen ulos ovesta ja kävelen sporapysäkille. Aamut ovat viime aikoina ollet ihan valtavan kauniita lumentulon myötä. Näissä maisemissa kelpaa heräillä!

06:05 Hyppään sporaan. Varaan junalipun.

06:22 Sopivasti 2 minuuttia ennen junani lähtöä istahdan junaan. Aamun junamatkan käytän yleensä bloggailemiseen, kouluhommien tekemiseen tai joskus ihan vaan nukkumiseen. Tänään matka kului kynsien lakkaamiseen, tämän postauksen kirjoittamiseen ja yhteen tenttiin lukemiseen!

sdfsdfs

// I’ve always enjoyed reading My day-type of posts, and thought it would be a fun way to show you how my usual days currently look like. My life in general isn’t too exciting or varied at the moment, and mostly consists of travelling and practicing. However, Friday’s are a bit more special since they end with a concert and are a bit longer than my usual days and therefore mostly even a bit more fun. Hope you enjoy!

05.00 Wake up time! During days that our rehearsals start at 10 I try to leave with the 6 am train and therefore wake up at 5 am.

05.15 During the past fall I somehow got used to snoozing and can’t seem to get rid of the annoying habit no matter how hard I try 😀 So, mostly I get up at 5.15. Today only at 5.25… I quickly wash my teeth, do my make-up and hair and try find something to wear as fast possible. In the morning rush I somehow seem to have learnt to think fast, and have been super happy with most of my outfits lately! Today it was all about my white Balmain-style blazer from River Island and my OTK-boots from Steve Madden.

5.55 Approximately 5 to 6 I make it out of my door and walk to the tram stop. Lately mornings have been super beautiful due to the constant snow fall and it’s been a pleasure to watch the beautiful silent city despite the early wake up.

6.05 I hop on a tram and reserve a train ticket on my phone.

6.22 2 minutes before the train leaves I get on the train. I usually spend my train rides blogging, doing school work or just sleeping. Today it was all about painting my nails (lol), writing this post and studying for an exam I have coming up.

8.07 Saavun Tampereelle. Syön ehkä maailman parhaan aamupalan, etsin itselleni pukuhuoneen ja kertaan vielä hankalimmat paikat ennen harjoituksia tai harjoittelen omia juttuja noin tunnin verran. Aamuharjoittelu on mielestäni kaikkein tehokkainta, ja harmittaakin vähän, että töiden takia nimenomaan aamuharjoittelut jäävät vähemmälle. Toisaalta on ollut myös hyödyllistä totutella iltapäiväharjoitteluun.

asdasda

8.07 I arrive in Tampere. I eat perhaps the best breakfast ever, find myself a dressing room and check the trickiest places before the rehearsal and practice some of my own stuff for approximately an hour. I’ve always loved practicing in the morning and feel like the only bad part of my current job is that I have to use my most efficient hours on something else than practicing my own program. On the other hand it’s been very healthy to get used to afternoon practicing.

10-13 Harjoitukset. Konserttipäivinä pidetään yleensä kenraaliharjoitus ja soitetaan useimmiten illan ohjelma läpi, joskus pienin katkoin. Tänään kenraaliharjoitus oli avoin, ja paikalla oli siis 100-200 kuulijaa. Mielestäni on ollut ihan mieletöntä nähdä, miten suuri kiinnostus klassista musiikkia kohtaan Tampereella selkeästikin on!

asdsa

10-13 Rehearsal time! On concert days we usually have a general repetition in the morning and play through the program of the night, sometimes with small breaks and corrections from the conductor. Today the rehearsal was open for audience, and there were ca. 100-200 listeners. It’s been incredible to see what an interest for classical music the people in Tampere seem to have!

12-15.30 Harjoitusten jälkeen harjoittelen yleensä muutaman tunnin. Konserttipäivinä harjoitukset ovat vähän lyhyempiä ja pyrin jättämään lounaan myöhemmälle ja harjoittelemaan heti harjoitusten jälkeen. Tänään ehdin soittaa noin kolme tuntia ennen lounastamista. Olen innolla odottanut, että pääsen taas soittamaan kaikkien aikojen suosikkikappalettani, eli Tschaikovskyn viulukonserttoa ja tänään pääsin vihdoin aloittamaan. Ihan parasta.

sdfs

12-15.30 After the rehearsals I usually try to practice a few hours. On concert days the rehearsals are a bit shorter and I try to postpone my lunch for later and practice right after the rehearsals. Today I played three hours before lunching. I’ve been looking so much forward to play again my all time favourite piece, Tchaikovsky Violin Concerto and started practicing it today again. Love love love it.

15.40 Menen lounalle. Ehkä parasta tämän hetkisessä elämäntilanteessani on erinomaiset aamupalat, lounaat ja harjoitustilat. Tavallisesti koulussa joutuu aikatauluttamaan harjoittelua jonkin verran sen ympärille, miten ja milloin saa luokan käyttöönsä. Tällä hetkellä pääsen lähes milloin vain ikkunalliseen, sohvalliseen ja peililliseen pukuhuoneeseen harjoittelemaan, jossa on kaiken lisäksi oma kylpyhyuone. Kuulostaa varmaan ei-muusikoiden korvaan ihan naurettavalta, mutta tässä on kyllä arjen luksusta kerrakseen! 😀

sdfsdf

15.40 I grab a lunch. The best thing about my rather hectic life at the moment might be my excellent breakfasts, lunches and practice facilities. During my normal school days I try schedule my practice according to the times I know I’ll get a nice room. Currently, however, I can get a room with big windows, a nice couch and great mirrors with it’s own bathroom almost any time I want. Might sound crazy for any non-musicians, but this is what one could call everyday luxury! 😀

16:30 Lounaan jälkeen yritän huonolla menestyksellä vielä kerrata illan ohjelmaa. Pitkän viikon ja aikaisten aamujen jälkeen väsymys painaa kuitenkin sen verran päälle, että päätän ottaa päiväunet. Nukun noin tunnin ja herään puoli kuuden aikaan ihan tokkuraisena… 😀

17.45 Noin tuntia ennen konserttia on mielestäni ihana syödä jotain ja juoda kuppi kahvia. Vaikken muuten ikinä juo kahvia iltaisin, saa siitä aina kivan buustin konserttia varten. Tässä vaiheessa alkaa aina vähän kutkuttelemaan mahanpohjassa, vähän riippuen ohjelmasta. Siistin meikit, laitan hiukset ja vaihdan konserttivaatteisiin. Vaihtelen yleensä joko mustien housujen ja paidan, tai iltapuvun välillä. Tänään voiton vei pitkästä aikaa iltapuku.

asdads

16.30 After lunch I try to practice tonights program a bit more, with little to no success. After a long week and many early mornings I’m tired, and decide to take a nap. I sleep for an hour (that was epic) and wake up a bit groggy… 😀

17.45 Approximately an hour before the concert I like to eat something small and get a cup of coffee. Even tho I usually never drink coffee in the evening it gives a nice boost for the concert. At this time I also start to feel a bit excited for what’s coming, depending on the program of course. I fix my makeup, do my hair and change into concert clothes. Usually I mix between black pants and shirts or a gown. Tonight I went all in with the gown.

19-21 Konsertti. Konsertti meni oikein hyvin, vaikka itse sanonkin. Ohjelma kaiken kaikkiaan oli mielestä ihanin mitä olen pitkään aikaa soittanut (Elgarin Enigma-variaatiot, Brittenin Neljä merta – välisoitto sekä Sibeliuksen Aallottaret). Parasta orkesterissa soittamisessa on tunne siitä, miten kaikki koko sydämellään paneutuu soittamiseen ja jollain ihanalla innolla onnistuu herättämään musiikin henkiin. Ihan mahtavaa on myös ollut nähdä, että Tampere-talo on viikosta toiseen loppuunmyyty. Vaikka ehkä tulevaisuudessa päätyisinkin tekemään jotain muuta työkseni, on näissä hetkissä kyllä jotain niin erityistä, että varmasti muistelen tätä vielä vanhanakin.

21.07 Ehdin (kerrankin!!) jo yhdeksän junaan. Perjantai-illan junamatka kuluu useimmiten muutaman muun Tampere-Helsinki väliä reissaavan orkesterilaisen kanssa ravintolavaunussa.

22.49 Hiukan myöhässä oleva juna saapuu Helsinkiin. Ehdin sopivasti sporaan, käyn nopsaan ruokakaupassa hakemassa aamupalaa viikonlopulle ja pääsen vihdoin kotiin.

23.50 Suihkun, iltapalan ja hetken rentoutumisen jälkeen käperryn tyytyväisenä sänkyyn onnellisena siitä, että edessä odottaa tyhjä ja rauhallinen viikonloppu.

Tällaisia ovat siis tällä hetkellä lähes kaikki perjantaini! Myös muut arkipäivät sujuvat pitkälti saman kaavan mukaan, lukuunottamatta konserttia ja näin myöhäistä junaa. Nyt toivotan teille aivan ihanaa viikonloppua, nousen sängystä ja lähden harjoittelemaan!

sdfds

19-21 Time for the concert! Tonight went quite well, if I may say. The program was lovely (Elgar’s Enigma variations, Britten’s Four Sea interludes and Sibelius’ Oceanides). The best part of playing in a professional orchestra is the feeling when everyone puts their heart in playing together and somehow magically manage to bring the music into life. It’s been fantastic to see how the concert hall is sold out week after week! Even tho I may not end up doing this for the rest of my life, there’s something so special about these moments I’ll always remember them.

21.07 I (for once!) make it to the 9 o’clock train! The Friday night train rides are mostly spent in the restaurant couch with some other musicians travelling to Helsinki.

22.49 The slightly delayed train arrives in Helsinki. I make it to my tram right on time, quickly run by a store to get some breakfast and go home.

23.50 After getting a shower, eating a great sandwich and chilling for a while I curl up in bed feeling grateful for both the week I’ve had and knowing that the weekend I have in front of me is empty and peaceful.

So, this is what most of my Friday’s look like at the moment! Most other days are more or less the same, minus the concert and late train of course. Now I’ll wish you a wonderful weekend and get myself up from this bed and back to practicing!

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s