NACHOVUOKA

Yksi viime kuukausien suosikkiruoista on ollut niin kutsuttu nachovuoka/-gratiini. Ruotsalaisista blogeista bongattu hittiruoka on yllättänyt niin helppoudellaan kuin myös herkullisuudellaan. Tacot ja tortillat ovat kuuluneet helppojen suosikkiruokieni listalle jo vuosia, joten uusi versio näistä herkuista onkin ollut tervetullut!

Gratiiniin tarvitset 200 g nacho-lastuja, 400 g jauhelihaa, pussillisen tacomausteseosta, purkillisen salsadippiä, purkillisen maustamatonta tuorejuustoa sekä pussillisen juustoraastetta. Suosittelen mahdollisimman vähärasvaista juustoraastetta ja jauhelihaa, sekä mahdollisimman vahvaa salsadippiä. Näin gratiinista tulee (ainakin omasta mielestäni) kaikkein herkullisin! Seuraavilla askelilla onnistut varmasti:

  1. Paista jauheliha. Lisää vähän vettä sekä tacomausteseos.
  2. Sekoita salsadippi ja tuorejuusto keskenään.
  3. Kaada nacho-lastut uuninkestävän vuoan pohjalle. Levitä päälle jauheliha, ja jauhelihan päälle salsadippi-tuorejuusto-seos. Ripottele päälle lopuksi vielä juustoraaste.
  4. Paista uunissa noin 225 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes gratiinin pinta on ruskistunut.
  5. Pinnan ruskistuttua gratiini on valmis tarjoiltavaksi!

Gratiinin rinnalle teen yleensä salaatin, joka luo raikkaan kontrastin lämpimälle gratiinille. Salaattiin lisään useimmiten tomaattia, kurkkua ja paprikaa, mutta muitakin vihanneksia voi toki makunsa mukaan lisäillä  🙂 Hauskaa kokkailua!

sdfsd

// One of my favourite dishes of the past month has been a nacho gratin. Originally spotted from numerous trendsetting Swedish bloggers, this hit of a dish has surprised me by both it’s easiness and deliciousness. Tacos and tortillas have for years been amongst my favourite things to cook for myself, and it feels refreshing to have another version of these to enjoy!

For the gratin you need approximately 200 g of nachos, 400 g of minced meat, a bag of taco spice, a can of salsa sauce (preferably hot), a can of natural cream cheese and some ripped cheese. I highly recommend going for low fat ripped cheese and minced meat in order to get the tastiest, lightest and healthiest possible version of the dish. By following the next steps you’ll succeed:

  1. Bake the meat. Add a bit of water and the spice mix.
  2. Mix the salsa sauce and cream cheese in a bowl.
  3. Spread the nachos in a casserole. Pour the meat over the nachos, and spread the salsa-cheese mixture over them. Finally, sprinkle the ripped cheese on top of it all.
  4. Bake the gratin in the oven in approximately 225 degrees for 10-15 minutes, until the grating becomes brown on top.
  5. The gratin is done and ready to be served!

On the side of the gratin I like to prepare a salad, bringing a fresh contrast to the warm gratin. In my salad I like having at least tomato, cucumber and sweet pepper, but obviously any other vegetables work just as well 🙂 Happy cooking!

2 Comments Add yours

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s