SNAPSHOTS FROM A MASTERCLASS

Kuten radiohiljaisuudesta ehkä olette osanneet päätellä, kului viime viikko kuin siivillä! Parin päivän sairastelun jälkeen lähdin mestarikurssille Italian Portogruaroon. Kaupunki vei sydämeni jo edellisellä kerralla marraskuussa, eikä tämänkertainen aurinkoinen ja keväinen ilma muuttanut mieltäni – päinvastoin! Viulutuntien lomassa yritin parhaani mukaan nauttia elämästä ja imeä itseeni aurinkoa aurinkolasit silmillä, pizzaa kädessä ja Aperol Spritzejä siemaillen. Viikonloppu kiteytyykin melko hyvin seuraaviin suosikkiasioihini: 

Viulutunnit. Tunnit menivät tällä kertaa huomattavan paljon paremmin kuin osasin odottaa. Viime viikon sairastelun ja siitä johtuneiden taukopäivien takia tuntui jossain vaiheessa siltä, ettei mistään enää tule yhtään mitään, mutta tauko tekikin (jälleen kerran) terää ja soitto sujui paremmin kuin hyvin. Onnistuneista tunneista jäi ihanan hyvä fiilis ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

Aurinko. Hyvin sujuneiden viulutuntien lisäksi päällimmäisenä matkasta jäi mieleen ihana valoisuus ja auringonpaiste! Italiassa oli jo täysi kevät enkä edes muista milloin auringossa istuminen ja terassilla nautiskelu olisi viimeksi tuntunut yhtä hyvältä. Yritän lähtökohtaisesti nauttia elämästä säästä riippumatta, mutta tällä kertaa on pakko myöntää, että aurinko teki ihmeitä ja elämä tuntui hetken aikaa ihan unelmalta. En malta odottaa, että kevät saapuu taas tänne Suomeen!

Kevättakki ja avokkaat. Pakatessani matkaa varten uskalsin jo unelmoida keväisemmistä keleistä. Perillä hymyilytti vetää matkalaukusta esiin kevättakki ja avokkaat ja viettää viikonloppu niissä loputtomalta tuntuvien talvitakki-kuukausien jälkeen. Kun paluumatkan aika lopuksi koitti, meinasi tippa tulla linssiin, kun jouduin palaamaan takaisin talvisaappaiden ja takkien pariin. Onneksi ei enää kauaa tarvitse sinnitellä!

Aperol Spritzit ja pizza. Syöminen jäi tällä kertaa hieman yksitoikkoiseksi, ja elin koko viikonlopun lähinnä pizzalla, pastalla, suklaa-croissanteilla, Aperol Spritzeillä ja kokiksella. Ei siis valitettavaa, haha (vaikka tuntuikin ihan kivalta palata Suomeen hieman kevyempien ruokalajien pariin)…

Vaikka olen viime aikoina ollut kaiken kaikkiaan melko tyytyväinen elämääni Suomessa, teki maisemanvaihdos yllättävän hyvää. Kotiin palasin hiukan motivoituneempana, levänneempänä, päivettyneempänä, kevättä odottavampana ja kaiken kaikkiaan onnellisempana. Seuraavaa reissua odotellessa!

asdas

// As you might’ve figured out based on my silence, last week was rather busy! After lying in bed in a heavy flue for a few days I took off for a masterclass in Portogruaro in Italy on Saturday morning. The city stole my heart on my previous visit in November, and the sunny and springy weather for sure didn’t change my mind this time – the opposite! In between violin lessons I did my best to enjoy life to the fullest and soak in all the sun I could get. The weekend overall can probably be best described by the following things:

The violin lessons. My lessons went much better than I expected this time, which obviously was a very pleasant surprise. After being sick last week and being forced to have a break from playing, I was feeling a bit down like I wasn’t able to do anything right anymore, but turns out the break did me good (as usual). The successful lessons left me feeling happy, satisfied, motivated and hungry for more and thus it feels more than good to be back, keep on rolling and continue practicing like never before!

The sun. Besides the great lessons I received, I really enjoyed the sun during this trip! Spring had already arrived in Italy and I can’t even remember when sitting in the sun last would’ve felt this good. By default I try to enjoy life no matter the weather, but this time I’ve got to admit that the sun made life particularly good for a change. I can’t wait for the spring to arrive in Finland again – although I realize it might still take a few months…

My spring coat and pumps. When packing for the trip I dared to dream of more spring-like weathers and was smiling bright and wide when finally pulling on my spring coat and slipping my feet into a pair of pumps after several months of wearing only winter clothes.

Aperol Spritzes and pizza. Eating was somewhat carbfull this time, and I mostly lived on pizza, pasta, chocolate croissants, Aperol Spritzes and coke. No complaints ( although in the end I didn’t mind returning to the slightly lighter meals in Finland)… 😀

Although lately I’ve in general been rather satisfied with my life in Finland, a change of scenery did me surprisingly good. I returned home a bit more motivated, rested, sunkissed, forward looking and just in general happy than when I left. Can’t wait until next time!

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s