SUMMER PLANS

Tällä hetkellä aurinkoinen kevätilma ja lähestyvä vappu jaksavat ilahduttaa loputtomasti, mutta niitäkin enemmän hymyilyttävät kesäsuunnitelmani! Tämän kesän tulen nimittäin viettämään seuraavissa maissa ja kaupungeissa:

 • Lontoo. Kesällä pääsen toteuttamaan pitkäaikaisen haaveeni; vietän siitä suurimman osan yhdessä poikaystäväni kanssa Etelä-Lontoossa! Suunnitelmana on työpäivisin harjoitella ja kirjoitella gradua, iltaisin ja viikonloppuisin puolestaan nauttia koko sydämen pohjasta hyvästä seurasta ja kesäisestä Lontoosta. Kaikki vinkit museoista ravintoloihin, ulkoilmaelokuvista edullisiin konserttilippuihin ja parhaista treffilokaatioista luontopolkuihin ja shoppailualueisiin otetaan siis ilomielin vastaan! ❤
 • Belgia. Alkukesänä suunnitelmissa on käydä kääntymässä Belgiassa poikaystäväni kotikonnuilla. En juurikaan tiedä maasta vielä mitään (EU:n päämajan, olueiden ja herkullisen suklaan lisäksi) ja odotankin ihan superinnoissani uuteen maahan tutustumista!
 • Portogruaro. Kuluneen 8 kuukauden aikana olen käynyt Portogruarossa neljästi , ja kesäkuussa on aika viimeiselle vierailulleni. Hiukan haikein mielin palaan kaupunkiin viimeistä kertaa, mutta toisaalta myös kiitollisena siitä, miten paljon inspiraatiota ja hyvää mieltä (ja Aperol Sprtizejä!) kaupunki on minulle tarjonnut.
 • Venetsia. Portogruaron yhteydessä haluaisin tehdä lyhyen vierailun Venetsiaan. Koska tuskin tulen vierailemaan Italiassa enää ihan yhtä tiiviiseen tahtiin kuin kuluneena keväänä, ajattelin, että on järkevää hyödyntää sijainti niin hyvin kuin mahdollista. Kesäinen Venetsia kuulostaa aika ihanalta, vai mitä!
 • Suomi. Italiasta palaan muutamaksi viikoksi Suomeen kesäkursseille, viettämään syntymäpäiviäni ystävien kanssa ja nauttimaan kesä-Suomesta mökille. Vaikka matkustelua rakastankin, luulen, että tässä välissä saattaa tuntua aika ihanalta palata hetkeksi kotiin.
 • Lontoo (taas…). Parin Suomessa vietetyn viikon jälkeen palaan toiveiden mukaan vielä loppukesäksi Lontooseen.
 • Suomi. Elokuussa alkaa taas arki häämöttää. Vaikka ajatus kotiinpaluusta tuntuu jo näin ennen lähtöä hieman haikealta, luulen, että kesän lopuksi saattaa olla ihan kiva palata taas omaan kotiin ja arjen haasteiden pariin.

Vaikka kesästäni tulee varmasti erilainen kuin mistään aikaisemmin kokemastani kesästä, uskon, että siitä tulee niin ikään (toivottavasti) tehokkaampi ja onnellisempi kuin yhdestäkään aiemmasta. Nyt hoidetaan kuitenkin ensin vielä tämä kevät kunnialla loppuun saakka, ja sitten vasta lomille. Tsemppiä kevään loppuun ihan teille jokaiselle!

asdsa

// These days I’m smiling big and bright due to the gorgeous spring weather that has finally arrived in Helsinki, but the smile gets even brighter as soon as I start to think about my summer plans! That said, this summer will be spent in the following cities and countries:

 • London. This summer one of my long term dreams will come true and I’ll get to spend a big part of it together with my favourite boy in South-London! The plan is to practice and scribble down my masters thesis from Monday to Friday and then enjoy some A-class company and a summery London during the weekends. If you have any tips regarding anything from museums to restaurants, outdoor cinemas to cheap concert tickets, or even perfect date night locations, nature trails and great shopping areas, I’ll be more than happy to hear them! ❤
 • Belgium. In June we’re planning on visiting the hoods of my boyfriend – which I’m – to say the least – very excited for. I don’t know too much of the country (besides that the EU headquarters are located there, there’s excellent beer and clearly delicious chocolate) and look a lot forward to getting to know it at least a little bit!
 • Portogruaro. During the past 8 months I’ve visited Portogruaro 4 times, and in June it’s time for my last visit in a while. I feel a bit melancholic for ending this period in my life, whilst simultaniously feeling grateful for how much inspiration, good mood and food (and Aperol Spritz’s…) the city has offered me.
 • Venice. Since I’ll anyway be nearby due to my masterclass in Portogruaro, I thought I should take advantage of the location and pay a quick visit in beautiful Venice. I most likely won’t visit Italy anymore as frequently as I have during the past spring, and thus it seems to make sense to make the most of this trip. And one has to admit… Summery Venice doesn’t sound too bad, now does it!
 • Finland. After Italy I’m intending to come back home to Finland for yet another masterclass, to celebrate my birthday with my bestest friends and to enjoy the Finnish summer with my family at our summer house. Fingers crossed for sunny weathers!
 • London (again…). After spending a few weeks in a hopefully sunny Finland, I hope to return to London for what’s left of the summer.
 • Finland. In mid-August it’s time to get back to reality again. Although I already now – before even leaving in the first place – feel slightly sad to leave London, I hold on to the belief that after a long summer it will feel good to come back to my home and to return to the challenges that the autumn will have to offer.

Even though this summer will most likely turn out to be a bit different from the summers that I’ve previously experienced, I intend to make it the most efficient, relaxed and happy one so far. Anyway – before getting into too much of a holiday mode, now it’s time to finish this spring and only then will it be time for some well deserved chill. Meanwhile, I’ll wish you all a wonderful Easter!

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s