ON WINNING (+NEW ME, NEW HAIR)

Runsas kaksi viikkoa sitten voitin jaetun toisen palkinnon viulukilpailussa, jota varten olen harjoitellut hiki hatussa koko kevään. Kevät oli melko intensiivinen ja vaikka todella nautin stressistä, kiireestä ja paineen tunteesta tuntuu hyvältä, että se vaihe on tältä erää ohi. Vaikka olen kovin onnellinen jo pelkästään yleisestä edistymisestäni, tuntuu ihan valtavan palkitsevalta voittaa jotain ja saada positiivista palautetta tehdystä työstä. Nyt en malta odottaa, että pääsen taas uusien haasteiden ja tavoitteiden pariin!

Voittaminen, ja sitäkin enemmän finaaliin pääseminen oli todellinen unelmien täyttymys. Tchaikovskyn viulukonserton esittäminen orkesterin solistina on lapsuudenhaaveeni ja keikkunut tavoitelistani kärkipäässä vuosikaudet. Vaikka olenkin ihan valtavan kiitollinen siitä, että tästä unelmasta tuli vihdoin totta, tuntuu ristiriitaisesti jollain tapaa hiukan haikealta, että niin kauan tavoittelemani asia onkin ihan yhtäkkiä saavutettu. Sain kuin sainkin sen mitä halusin ja yhtäkkiä pitääkin keksiä uusia unelmia, joilla motivoida omaa harjoittelua.

Tämän tavoitteen saavuttaminen luo uskoa ja toivoa siitä, että monet muutkin tavoittelemani asiat ovat realistisesti saavutettavissa. Vaikka välillä turhauttaa ja tekee mieli hakata päätä seinään, harjoittelulla ja työn tekemisellä on kun onkin oikeasti väliä. Niin kliseiseltä kuin se ehkä kuulostaakin haluaisin ehkä sanoa, ettei ihan oikeasti kannata eikä saa luovuttaa, jos jotain oikeasti haluaa ja se on edes hiukan realistista saavuttaa. Lopussa kiitos seisoo!

Nyt olen suunnistanut viettämään hiukan rauhallisempaa kesää Lontooseen! Saavuin aikaisin tänä aamuna enkä voisin olla paljon onnellisempi ja innoissaan siitä, että saan taas keskittyä harjoitteluun ja ajan viettämiseen poikaystäväni kanssa. Uusien tuulien ja kujeiden, saavutettujen tavoitteiden ja ihan vain kesän kunniaksi päätin myös leikkauttaa hiukseni. Olen suunnitellut lyhentämistä jo pitkään, mutta vasta nyt sain repäistyä. En oikein voi muuta ihmetellä kuin miksi tässä meni näin kauan; hiukset näyttävät välittömästi ihan valtavan paljon terveemmiltä ja raikkaammalta. Parasta!

sfadd

// Roughly two weeks ago I won a shared second prize in a violin competition I’d been preparing for the whole spring. The spring has been super intensive, and even though I have to admit I truly enjoy the stress, rush and pressure it feels good that it’s over for now. Of course getting a prize out of it feels super rewarding and I can’t wait to move on and continue working like this for at least some more time.

Winning, and even more so, getting to the final was a dream come true; one of the things on my 5 year goals list and a thing I’ve dreamt about since I was a child has been to play Tchaikovsky Violin Concerto with an orchestra and it felt so surreal to be able to fulfill this dream. As grateful as I was and still am for the opportunity, it surprisingly felt a bit melancholic to finally reach such a long term dream. Suddenly it’s done and done and I’ll have to figure out new challenges (which ofc in itself isn’t a problem, trust me).

Reaching this goal gives me a bit hope and faith in that I can reach the many other things I dream of getting in life. As frustrating as it occasionally might be and as often as I just want to hit my head in a wall or throw my violin out of the window, hard work does matter in the end. So a effing clichée word of advice: never ever give up (in particular not if the goal seems even slightly reachable and you really want to get there)!

Now I’m off to spend a slightly calmer summer in London! I arrived early this morning and couldn’t be more excited to focus on practicing and spending time with my favorite boy. In honor of these new winds, reaching my goal and simply the summer I decided to finally chop off some of my hair. I’ve been planning on cutting it for such a long time, and now I only wonder why on earth I didn’t do it early: my hair seems so much healthier and fresher now! Love it!

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s