STOCKHOLM DAY TRIP GUIDE

Viime viikonloppuna tein päiväretken Tukholmaan tervehtimään ihanaa Matskua. Koska päivästä tuli niin ihana, ajattelin kerätä omaa muistia virkistääkseni ja teille vinkatakseni tähän postaukseen tämän kerran suosikkikohteeni.

Fotografiska. Tämänkertainen hitti oli Fotografiska – valokuvataiteeseen erikoistunut tukholmalaismuseo. Kuvataiteissa pidän kaikkein eniten modernista taiteesta ja näin ollen nautinkin todella museon tämän hetkisistä näyttelyistä. Jos olette kulmilla, kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa Swedish House Mafian videoinstallaatio sekä Alison Jacksonin Truth is Dead näyttely.

Liput: 165 kr/aikuinen, 135 kr/opiskelija.

Osoite: Stadsgårdshamnen 22, 116 45 Stockholm

Hallwylska Museet. Toinen tämänkertainen museosuosikki oli Hallwylska Museet – lähestulkoon alkuperäisessä loistossaan oleva 1898 rakennettu palatsi. Olen aina rakastanut sisustettuja linnoja, kartanoita ja palatseja ja näin ollen pidin tästä vierailusta valtavasti. Ilmeisesti museoon kuuluu myös upea puutarhabaari, joka valitettavasti tällä kertaa oli suljettu, mutta jossa valtavan mieluusti haluaisin päästä vierailemaan joskus myöhemmin.

Liput: Ilmainen!

Osoite: Hamngatan 4, 111 47 Stockholm

Tak. Mitä onkaan kesä ilman kattoterasseja! Kun olimme saaneet tarpeeksemme Kungsträdgårdenin hälystä päätimme kokeilla jotain uutta ja suunnistimme läheiselle Tak-kattoterassille. Kerrostalon neljänteentoista kerrokseen rakennettu baari/ravintola oli täydellinen paikka ulkoilmaelokuvalle, skumppalasilliselle tai ihan vaan lämpimästä päivästä tai myöhäisestä kesäillasta nauttimiselle. Ehdottomasti vierailun arvoinen ihan vain näköalojensakin puolesta!

Osoite: Brunkebergstorg 4, 111 51 Stockholm

Uniqlo. Ehkä hiukan muista poikkeava vinkki, mutta ihastuin tällä reissulla Uniqloon ihan toden teolla. Merkillä ei valitettavasti ole myymälöitä Suomessa, ja vaikka olenkin nähnyt kauppoja ulkomailla en koskaan ole jaksanut mennä sisälle asti käymään. Tällä kertaa kuitenkin onneksi kävin ja ihastuin; kauniita perusvaatteita käytännöllisissa leikkauksissa ja kauniissa kankaissa. Ehdottomasti vinkkaamisen ja vierailemisen arvoinen kauppa!

Osoite: Hamngatan 27, 111 47 Stockholm

asda

// Last weekend I made a brief day trip to Stockholm to visit one of my favorite friends, beautiful Matilda. Since we had such a wonderful day I thought I’d write a brief travel guide of how we spent our day in order to remember and share my favorite spots . Hope you find it useful!

Fotografiska. My favorite museum this time around was Fotografiska – a museum dedicated to photographies. I in general enjoy modern art perhaps the most of all visual art genres, and really enjoyed the exhibitions at display this time. If you’re visiting I in particular recommend seeing the Swedish House Mafia video installation and Alison Jackson’s provocative exhibition with imaginary and staged pictures of celebrities.

Tickets: 165 kr/adult, 135 kr/student.

Address: Stadsgårdshamnen 22, 116 45 Stockholm

Hallwylska Museum. Another favorite this time around was Hallwylska Museum – a nearly fully decorated palace from 1898. I love old castles and mansions – especially if they are decorated and thus this visit was a pleasure. Apparently the museum also has a gorgeous garden bar that unfortunately was closed when we were visiting, but that I’d absolutely love to experience.

Tickets: Free!

Address: Hamngatan 4, 111 47 Stockholm

Tak. What’s a summer without a rooftop terrace! After first enjoying the sun in a busy Kungsträdgården we decided to upgrade our experience and navigated to Tak. Situated on the 14th (ish) floor, it was the perfect location for sipping beer or sparkling wine, to enjoy a warm day or a late summer evening. Definitely worth visiting even just for the views!

Address: Brunkebergstorg 4, 111 51 Stockholm

Uniqlo. Random tip to all Finn’s; how nice is Uniqlo! The brand doesn’t have a store in Finland, and although I’ve seen their shops before I’ve never really visited. Beautiful, basic clothes with functional cuts and nice fabrics – what more could a girl ask for. Definitely a shop worth visiting for warderobe staples.

Address: Hamngatan 27, 111 47 Stockholm

Both pictures from weheartit.com and Pinterest.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s