A BOOKCLUB UPDATE

Edellisestä Jodel-kirjakerhoomme liittyvästä päivityksestä on vierähtänyt jo muutama kuukausi ja niinpä ajattelin, että on uuden postauksen aika! Aiempia kirjakerhoon liittyviä ajatuksiani pääsette lukemaan täältä ja täältä.

Viiden kuukauden ja kolmen luetun kirjan jälkeen voin leikiten todeta kirjakerhoon liittymisen olleen yksi eniten elämänlaatuani parantaneista päätöksistä, joita olen tehnyt aikoihin. Olen tavannut uusia ihania ihmisiä sekä vihdoin palannut kirjojen pariin ja muistanut, miten ihanaa lukeminen oikeasti parhaimmillaan on.

Hiukan taustaa; olen aina rakastanut lukemista (lapsena saatoin lukea lähes 100 kirjaa kesässä), mutta lukion jälkeen kiinnostukseni lopahti. Aikaa ei koskaan tuntunut olevan lukemiselle – ja kun sitä kerrankin olisi ollut jäin lähes poikkeuksetta kelailemaan puhelintani tai näpräämään tietokonetta. Lukupiiri on kuitenkin tuonut muutoksen; sen lisäksi, että olen lukenut ns. “pakolliset” kirjat, olen päätynyt lukemaan myös useita ihan vapaaehtoisia kirjoja kerta kertansa jälken valiten kirjan puhelimeni sijaan. Ei ehkä kuulosta kovin vaikuttavalta, mutta itse olen kokenut muutoksen kohti edes hiukan vähemmän “laitekeskeistä” elämää kovin helpottavana.

Lukemisen ilon löytämisen lisäksi olen nauttinut ihan valtavasti uusien, kiinnostavien ja todella hauskojen ihmisten tapaamisesta. Tällä hetkellä olemme 6 hengen ryhmä miehiä ja naisia 21 ja 37 ikävuoden väliltä, aina tulevista ja jo olevista muusikoista insinööreihin ja lääkäreistä koulutyöntekijöihin. Elämänkokemuksista, uutisista ja tietenkin kirjoista keskusteleminen on asia, jota olen oppinut odottamaan innolla lähes joka kuukausi.

Seuraavana lukuvuorossa ovat Andy Weirin Yksin Marsissa sekä Mikahil Bulgakovin Saatana saapuu Moskovaan. Alusta asti tavoitteenamme on ollut lukea klassikoida laidasta laitaan. Odotankin innolla, mitä kaikkea hauskaa luettavaa tulevaisuus tuokaan tullessaan!

asdsa

// It’s been a few months since I last shared how it’s going with our (anonymous discussion forum founded) book club and it’s time for another update! You can read my earlier thoughts around the whole project here and here.

After 5 months and 3 books I can safely say this has been one of the most life quality improving things I’ve done in a long time. I’ve met fun, new people and most importantly finally gotten back on track with my reading and rediscovered what a joy reading can be at its best.

For some background: I’ve always loved reading (I could read 100 books/summer when I was growing up), but after high school I for some reason more or less stopped. There just didn’t seem to be time for it – or when there was I mostly chose to be on my computer or to scroll on my phone. But finally this has started to change; besides the “obligatory” books of the book club, I’ve finally voluntarily started picking up a book instead of my phone. Might not sound too revolutionizing, but for me this has been an important step towards being less on different electronic devices for no reason.

Besides getting back to reading I’ve in particular enjoyed meeting new, interesting and fun people from outside my usual social circles. We’re currently a group of 6 people between the ages of 21 to 37, ranging from musicians to engineers to doctors to school workers. Sharing life experiences, thoughts on current issues and of course books has been a joy to look forward to every month.

Next up are Andy Weir’s The Martian and Mikhail Bulgakov’s The Master and Margarita. Ever since the beginning our goal has been to read classics on an as wide scale as possible. I can’t wait to see what books the future has to bring!

Shirt – Costes // Boyfriend jeans – H&M // Watch – Calvin Klein

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s