MY MUST-HAVE SHOES FOR THE SUMMER

Kesäkuun ja ensimmäisen virallisen kesäkuukauden alkamisen kunniaksi ajattelin koota yhteen postaukseen kesän lempikenkäni. Lähtökohtaisesti pidän kovasti kaikenlaisista kauniista kengistä (kuten ehkä blogini nimikin paljastaa), mutta 23 vuoden kokeilemisen jälkeen olen onnistunut tiivistämään suosikkini neljään eri malliin. Näiden neljän kengän kanssa olen valmis lähes mihin tahansa tilaisuuteen pitkin kesää!

Kuluneiden vuosien aikana olen oppinut arvostamaan kengissä ennen kaikkea mukavuutta sekä neutraaleja värejä. Neutraalit värit on helppo yhdistää asuun kuin asuun. Koroistani en kuitenkaan suostu luopumaan kesäisinkään, ja osittain tästä syystä olenkin kuluneina vuosina ihastunut paksuihin, mukaviin tolppakorkoihin. Tässä siis tämän kauden tolppakorkoiset suosikkini Asos.comilta!

asdas

// In honor of the first official summer month I thought it might be fun to share with you my must-have shoes for the summer. I in general – as you can probably judge by the name of this blog – am a great lover of pretty shoes and after 23 years of looking for what works for me I’ve narrowed down my must haves into these four shoes (+the wild cards!)! With these four I’m ready for almost any occasion throughout the summer!

What I’ve learnt to value in my shoes during recent years is comfort as well as neutral colors that help me match my foot wear with as many outfits as possible. I’m hesitant to give up on my heels also during summertime and have partially therefore during the past few years developed a love for block heels. For this post, I collected my favourite block heeled beauties of the season from asos.com!

THE DELICATE FLAT SANDAL

Shoes here, here, here and here.

Kuten jo ehdin mainita, en juurikaan viihdy matalapohjaisissa kengissä. Olen jo lähtökohtaisesti aika pienikokoinen ja osittain tästä johtuen olen vakaasti sitä mieltä, että matalakin korko siistii asun kuin asun ja saa minut tuntemaan itseni valtavan paljon itsevarmemmaksi ja mukavammaksi kuin jos jalassa olisi täysin matala kenkä. Tästä huolimatta olen joutunut myöntämään, että harva asia toimii yhtä hyvin kesäisin kuin siro sandaali. Jaloillani on pientä taipumusta turpoamiseen kesän helteissä ja silloin harva kenkä tuntuu yhtä hyvältä kuin mukavat, lähes olemattomat sandaalit!

aasda

// As mentioned I’m not too big of a fan of flats. I’m quite petite as it is and feel like even a low heel elevates all looks and makes me feel so much more comfortable and confident than a full flat. However, in the heat of the summer few things work as well as a delicate sandal. At least my feet have the tendency to swell a bit in the heat and thus I love a good pair of comfy barely-there sandals!

THE LOW HEELED SANDALETTE

Shoes here, here, here and here.

Matalakorkoinen sandaletti on ykköskenkävalintani läpi kesän. Ne antavat minulle kaipaamani tuen ja itsevarmuuden, mutta ovat parhaimmillaan vähintäänkin yhtä mukavat kuin matalakantaiset sandaalit. Henkilökohtaisesti pidän sandaleteissa neutraaleista väreistä kuten valkoisesta tai nudesta, mutta viime aikoina eläinprinttitrendi on vienyt sydämeni. Käärmekuosilla siis mennään!

asda

// The low heeled sandalette is my go-to shoe throughout the summer. It gives me the support and confidence boost I want through the heels whilst still being super comfortable. I personally prefer my sandalettes in neutral colours such as white or nude, but have also fallen head over heels (lololol) for animal printed ones this season. There’s just something so charmingly edgy about snake skin details!

THE HIGH HEELED SANDALETTE

Shoes here and here.

Ei ole tolppakorkoisia sandaletteja voittanutta! Ykkösvalintani kesän juhliin on korkeakorkoinen, tolppakorkoinen sandaletti. Olen aina pitänyt sandaleteista, mutta vasta kun siskoni hankki tolppakorkoisen parin, ymmärsin miten uskomattoman mukavat korot parhaimmillaan voivat olla. Korkeakorkoiset sandaletit valitsen lähes poikkeuksetta, kun matalakorkoiset tuntuvat liian arkisilta ja suunnitelmissa on mennä illallistamaan, puutarhajuhliin tai johonkin muuhun kesän illanviettoon.

sda

// No party shoe like a block heeled sandalette! I’ve always been a huge lover of sandalettes in general, but only after my sister got a pair of block heeled ones my eyes were opened to how f-ing comfortable these things can be! I love to wear a pair when the low heeled sandalettes feel a bit too mundane and there’s a dinner, garden party or other special occasion to attend.

THE BLOCK HEELED PUMPS

Shoes here and here.

Tämän kenkämallin käyttökausi on postauksen kengistä kaikkein pisin. Niin pian kuin maa on pysyvästi kuivunut talven jäljiltä aina siihen asti, että syysmärkyys taas alkaa, rakastan pukeutua beigeihin, vaaleanruskeisiin tai muutoin vaaleisiin avokkaisiin. Ennen valitsin lähes poikkeuksetta ohutkorkoisen version, mutta silmäni avauduttua tolppakorkojen mukavuudelle, ei ole ollut takaisinpaluuta… 😀 Rakastan!

asdas

// This is the shoe that extends its season the furtherest – as soon as the ground is permanently dry in the spring and until it’s permanently wet again in the fall I love wearing a pair of beige, brown or tan colured pumps. Earlier I much preferred the stiletto type of shoe, but as mentioned, in recent years I’ve discovered the comfort of the block heels (look who’s sounding like a granma! 😀 ). Love, love, love them!

+ THE WILD CARD

Shoes here, here and here.

Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä on suosikkikategoriani aika, on nimittäin ns. villien korttien vuoro! Jos saisin itse päättää, unohtaisin kaiken käytännöllisyyden ja kenkäkaappini olisi täynnä pelkästään toinen toistaan värikkäämpiä, hauskempia, ylellisempiä, epäkäytännöllisen korkeita ja ohutkorkoisia kenkiä ja elelisin niissä onnellisena elämäni loppuun asti.

Koska kuitenkin olen kasvanut hiukan aikuiseksi sitten villien ja kokeellisten kenkävuosieni olen valitettavasti todennut, että mukavat, tolppakorkoiset ja neutraalin väriset kengät kuitenkin toimivat kaikkein parhaiten. Unelmastani en kuitenkaan luovu, ja olen varma, että vielä jonain päivänä kenkäkaappini on juuri niin värikäs ja ylenpalttinen kuin toivon!

asda

// Last but most certainly not least, my favourite category; the wild cards. If it was up to me I would fill my shoe closet with the most colourful, extravagant, inconveniently high and thin heeled stilettos in the world and live in them until the end of time.

Since I’ve grown up a bit since my shoewise rather wild and experimental years I’ve unfortunately come to realize it makes so much more sense to get comfortable, thick heeled and neutral coloured shoes for the summer as it makes dressing up so much easier. However, a girl can dream and I swear that one day the wild card category of my shoe closet will be exactly as extravagant and visually pleasing as I want it to be!

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s