OUR WEEKEND IN BELGIUM

Noin viikko sitten palasimme ekalta matkaltamme Belgiaan. Poikaystäväni on Belgiasta kotoisin ja yhteistä matkaa on suunniteltu jo iät ja ajat, joten oli ihanaa vihdoin saada homma hoidettua! Viikonloppu oli kaiken kaikkiaan yksi hauskimmista pitkään aikaan ja se tiivistyy parhaiten seuraavaan yhdeksään asiaan.

 • Eurostar-junien kätevyys. Matkustimme junalla suoraan Lotoosta Brysseliin ja olin tosi yllättynyt siitä, miten helposti matka meni! Olen jotenkin niin tottunut siihen, että Suomesta lennetään kaikkialle, että junan ottaminen Englannin kanaalin halki aina Brysseliin asti tuntui aika uskomattomalta.
 • Eurostar-lounge. Meillä oli poikaystäväni frequent traveller-kortin myötä mahdollisuus priority check-iniin sekä pääsyyn Eurostar-loungeen ja täytyy kyllä myöntää, että kumpikin teki matkustuskokemuksesta huomattavan paljon mukavamman kuin tavallisesti. Loungessa oli ihana nauttia hiljaisuudesta, maksuttomista juomista, leivonnaisista, hedelmistä ja lehdistä enkä olisi voinut paljon miellyttävämpää alkua ja loppua viikonlopullemme toivoa.
 • Poskisuudelmat. Matkan ehkä hämmentävin osuus oli kaikki ne lukemattomat poskisuukot, joita sain ja päädyin antamaan. Suomalaisena olen jotenkin automaattisesti tervehtimässä kaikkia käsi ojossa ja kesti hetki taas tottua keskieurooppalaiseen tervehtimistyyliin.
 • Ystävällisyys ja lämpö. Minut otettiin vastaan ihanan lämpimästi ja avoimin sylein. Kaikki tuntuivat todella tekevän parhaansa, jotta kokisin olevani tervetullut ja kotonani. Arvostin tätä niin, niin paljon!
 • Ranskalaiset. Belgia on tunnettu herkullisista ranskalaisistaan ja pääsin vihdoin maistamaan niitä! Ranskikset olivat ihanan rapeita ja perunaisia ja voinkin lämpimästi suositella niitä. Perinteisesti perunat syödään majoneesilla, mutta kyllä siihen sivuun oli pakko saada edes hiukan ketsuppia…. 😀
 • Oluet. Juon harvoin olutta, mutta Belgiassa se taitaa kuulua asiaan – onhan maa kuitenkin maailmankuulu nimenomaan erinomaisista oluistaan. Ja pakko myöntää, kyllä ne hyviä onkin! Yleisesti ottaen pidän myös valtavasti belgialaisten rennosta elämänasenteesta ja tavasta istuskella yhdessä terasseilla oluen äärellä vaihtamassa kuulumisia. Tällaista yhteisöllisyyttä kaipailen Suomessakin!
 • Kieli. Amsterdamin vaihtovuotena yritin opetella hollantia, mutta yritykset kariutuivat englannin kielen helppouteen. Viikonloppunamme Belgian flaamin (eli aika lailla hollannin) kielisessä osassa olin kuitenkin tosi positiivisesti yllättynyt siitä, miten hyvin vielä ymmärrän kieltä. Toki isoja osia menee vielä ohi, mutta silti oli ilo huomata, että ymmärrän ison osan ruokapöydässä käydyistä keskusteluista ja monia muita yksinkertaisempia lauseita.
 • Pyöräileminen. Rakastin sitä Hollannissa ja rakastin sitä edelleen – pyöräilemistä. Pyöräilimme lähes 20 km/päivä vierailumme aikana ja on kyllä pakko myöntää, että hyvällä pyörällä homma sujuu hieman helpommin kuin Amsterdamin aikaisella kaupunkipyörälläni 😀
 • Nauraminen. Saattoi johtua myös erinomaisesta matkaseuralaisestani, mutta lähes kaikki ketä tapasin nauroivat paljon ja sydämestä. Ihan parasta!

Kaiken kaikkiaan matka oli aivan ihana ja olen niin kiitollinen siitä, miten lämpimästi ja iloisesti minut otettiin vastaan. En todella malta odottaa, että pääsen taas käymään Belgiassa uudestaan ja oppimaan lisää tästä mielenkiintoisesta maasta.

sdfas

// Roughly one week ago we returned from our first trip to Belgium. Belgium is my boyfriends home country and we’ve been planning to visit for ages, so it was super nice to finally be able to conveniently make it happen. The weekend was quite intense and I met a lot of people in a very short time. Nevertheless it was one of the most fun weekends I’ve had in a while, and I think it can best be summarised in the following nine points!

 • The smoothness of the Eurostar train. We took the train straight from London and I was surprised by how smooth it was! The Finn in me is so used to having to fly everywhere in order to get to another country it seemed amazing to me that I could in fact take a train accross the English Channel all the way to Brussels (and even further).
 • The Eurostar Lounge. We were lucky enough to have priority check in and lounge access both ways and I must say, it really did make a huge difference in how smooth I experienced the whole train travelling. The lounge was great with its silence, complimentary drinks, pastries, fruits and magazines and I truly couldn’t have wished for a much more pleasant way to start and end our journey. I haven’t bought fashion magazines in years despite how much I love them so I gotta admit I may or may not have hoarded a bit… 😀
 • The cheek kisses. The perhaps most overwhelming part of the trip was the number of cheek kisses I ended up giving and receiving. In Finland we greet new people mostly by shaking hands or in case of closer acquaintances by hugging, and therefore, despite the fact that I really like the custom of cheek kisses I always find myself a bit awkward with them in the beginning.
 • The welcomingness. I felt so grateful for how kind and welcoming everyone were. Everyone truly seemed to make an effort to make me feel comfortable and at home, and I truly value that effort so highly.
 • The fries. Belgium is famous for its fries and I was lucky enough to taste them! Crispy and very potatoy (let’s establish that’s a word) – I can definitely recommend 😀 Traditionally apparently eaten with Mayonnese but the ketchup lover in me is struggling with that part a little bit…
 • The beers. I rarely enjoy drinking beer but in Belgium it seems to be more or less a must – and I gotta admit these people do have some very tasty ones! Also, I absolutely love the relaxed vibe and the culture these people have of sitting down at a terrace for a beer and a chat seemingly wherever and whenever.
 • The language. During my exchange year in Amsterdam I tried to study a bit of Dutch but didn’t quite manage to catch it. During our trip to the Flemish part of Belgium I was nevertheless very pleasantly surprised by how much I still understand of the language. Of course I still miss a lot, but in general am still able to to some extent follow discussions in the dinner table and understand most simple sentences. There’s still hope, yay! 😀
 • The biking. Loved it in Amsterdam, and loved it here – the biking. We biked nearly 20 km/day during our visit and I must say it’s so smooth with a great bike!
 • The laughter. Could also be because of my excellent travelling company, but in general almost everyone I met seemed to laugh a lot. Loved it!

Overall the trip was wonderful and I am so grateful for how nice and welcoming everyone were. I genuinelly can’t wait to visit sometime again and get to know the country a bit better!

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s