HOW TO MAKE FRIENDS IN YOUR 20’S

Muutettuani kesäksi Lontooseen olen pohtinut paljon uusia ystävyyssuhteita ja niiden syntymistä. Oleskeluni on tietenkin tältä erää jo melkein ohi, mutta on mahdollista, että tämän kaltainen muutto on jonain päivänä pysyvä. Mahdollisen kotiutumisen kannalta silloin olisi äärettömän tärkeää löytää paikallisia ystäviä. Miten siis löytää ystäviä uudesta kaupungista, koulusta tai työpaikalta tai ihan vaan omasta kotikaupungista? Seuraavasta kahdeksasta niksistä on varmasti ainakin apua!

asds

1. Ole avoin. Hymyile, ole avoin keskustelulle, yritä olla pelkäämättä uusien ihmisten kanssa puhumista, mieti valmiita puheenaiheita… Älä välitä siitä, mitä muut ajattelevat vaan avaa silmäsi ja bongaa mahdolliset uudet ystäväsi. Anna erilaisille ja hiukan hassuille ihmisille mahdollisuus ja saatat yllättyä!

2. Tutustu kavereiden kavereihin. Tämä saattaa olla vinkeistä parhain; monet nykyisistä hyvistä ystävistäni ovat alun perin olleet kavereideni kavereita. Annettuani heille mahdollisuuden olen usein tajunnut, miten ihania ihmisiä moni heistä onkaan!

asda

3. Tutustu kiinnostaviin ihmisiin ympärilläsi. Kuka vaikuttaa mielestäsi hauskalta? Kuka nauraa aina samoille vitseille tai kommelluksille kuin sinä? Kehen olet aina halunnut tutustua? Kuka hymyilee ja moikkaa koulun/työpaikan käytävillä kerta toisensa jälkeen? Mahdolliset uudet ystäväsi! Pyydä heitä kahville!

4. Käy juhlissa. Tiedetään, juhlat uudessa seurassa saattavat joskus tuntua pakkopullalta, mutta niistä löytyy usein uusia ystäviä – tai jos ei ystäviä niin ainakin hyviä tuttuja, joista myöhemmin saattaa tulla ystäviä. Juhlissa ihmiset ovat usein rennompia kuin tavallisesti, moni tapaa iloiten uusia ihmisiä, moni puhuu enemmän, ja moni on kaiken kaikkiaan ystävällisempi ja avoimempi kuin arkisin. Paljon antoisampaa tilannetta uusien ystävien löytämiseksi on siis vaikea keksiä!

asdsa

5. Tee aloite. Rohkea rokan syö, pelkuri peltohiiren – jollet sinä tee aloitetta, kuka sitten?! Pyydä kiinnostavia tuttuja kahville. Toki aina on riski, että toinen kieltäytyy, mutta omapa on ongelmansa. Kokeile uudestaan toisen tutun kanssa ja voin taata, että joku lähtee mukaan!

6. Järjestä kaveritreffejä. Miksi treffeillä käydään vain pariskuntana!? Järjestä kaveritreffejä! Käykää keilaamassa, kahvilla, elokuvissa, illallistamassa, tehkää yhdessä ruokaa… Lista on loputon! Treffit on luotu tutustumisen helpottamiseksi ja yhteisen ajan viettämiseksi eikä ole yhtään syytä sille, miksei treffejä voisi soveltaa ystävyyden alkuun romanttisen suhteen sijaan!

asdsa

7. Avaudu. Yksi hyvän ystävyyden tärkeimmistä rakennuspalikoista on asioiden jakaminen ja niiden vastavuoroinen kuunteleminen. Jaa asioita ja ajatuksia omasta elämästäsi ja mahdollinen uusi ystäväsi uskaltaa todennäköisesti helpommin kertoa omastaan. Ystävyyttä on vaikea rakentaa small talkin varaan. Ainoa tapa saada selville onko mahdollisuudet aitoon ystävyyteen olemassa, on sukeltamalla säätä ja kesäsuunnitelmia syvempiin puheenaiheisiin. Parhaassa tapauksessa huomaatkin, että jaatte enemmän kuin arvaatkaan!

8. Älä pakota. Valitettavasti kaikki ystävyydet eivät synny jäädäkseen. Yleisesti ottaen inhoan nykyaikaista ajatusta siitä, että negatiiviset ihmiset voi jotenkin aktiivisesti “poistaa” elämästä – olen vakaasti sitä mieltä, että tapahtui mitä tahansa, toiset ihmiset eivät ole sen kaltaista kertakäyttötavaraa. Siihen kuitenkin uskon, että jos ystävyys ei oikein ota toimiakseen tai uusi kaverisuhde ei ota syventyäkseen, on usein parasta antaa olla ja olla pakottamatta.

asdsa

asdsa

// After moving to London for the summer I’ve been thinking a lot about how one makes friends. My stay here is almost over for now, but there’s a chance this kind of a move will one day be permanent and in particular in that case making friends will be super important in order to make myself at home. What happens when you move far away from your old friends, start at a new school, or just feel like you could use a new friend or two? In my experience the following 8 tips are the best ones in order to find new friends in your 20’s.

asda

1. Be out there. Smile, be happy to converse, try to get over the possible fear of talking to new people, think of topics you could discuss (weather is a life saver… 😀 )… Stop caring about what other people think of you and open your eyes to spot possible new friends. Give different and even odd people chances and you might be surprised!

2. Get to know friends friends. This might be my number one tip; many of my now great friends were previously friends of my friends and as I gave them an honest chance and learnt to know them I realised they are actually great human beings.

asdas

3. Get to know your loose connection. Who did you always find funny but never got to know properly? Who laughs at the same jokes as you? Who always says hi or smiles at you in the corridor? Your possible new friends! Ask them for a coffee!

4. Go to parties. I know, boring, but genuinely this is a great tip for making new friends – or at least fun new acquaintances that could potentially become friends. At parties people are more relaxed and eager to meet new people; they talk more, are more friendly and mostly in a good mood. What could possibly be a better setting for meeting someone new?

asda

5. Don’t be afraid to take the first step. To do or die – if you don’t make the first step, who will! Ask someone interesting (see tip 3!) out for a coffee. There is of course always a chance the other part won’t be as excited as you are, but fuck it, that’s their loss. Try again with someone new and I promise someone great will eventually agree!

6. Arrange friend dates. Why should date nights only exist for couples?! Arrange friend dates! Go for a coffee, go bowling, to the cinema, dine, cook for each other… The list goes on. Dates are for getting to know each other and to enjoy spending time together and there is no reason for why this shouldn’t apply to friendships as much as romantic relationships!

asdas

7. Share your story. One of the most important building blocks of all good friendships is sharing and listening. Share stuff about your life and your potential new friend will most likely start to open up aswell. Friendships are hard to build only on small talk about weather and summer plans, and the only way to find out the potential of your friend date company is by digging deeper and sailing towards rougher topics. In the best case you’ll realize the two of you have much more in common than you thought!

8. Don’t force it. Unfortunately not all friendships are meant to last. I hate the current idea of actively “purging” negative people out of your life – in my opinion no matter what, people aren’t disposable like that. But what I do believe in is that if a friendship doesn’t work or a new relationship doesn’t seem to flourish into a friendship it’s often better to let be and let go.

All pictures from weheartit.com

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s