COTTAGE LIFE

Kuluneet kaksi viikkoa ovat olleet ihania. Vuosi vuodelta olen oppinut arvostamaan mökkielämän hiljaisuutta ja hitautta aina enemmän. Vaikka Lontoossa on ollut hyvä olla ja tuntuu kivalta palata sinne ensi viikon alussa, olen ikävöinyt suomalaisen luonnon rauhaa, hiljaisuutta ja puhdasta ilmaa ihan toden teolla. Kuluneiden mökkiviikkojen kunniaksi ajattelin jakaa muutamia puhelimella otettuja kuvia viikkojen varrelta!

// These last two weeks have been heavenly. I guess it’s a part of getting older; starting to value the silence and slowness of the cottage life. Even though I’ve loved spending time in London, I’ve missed the freshness of the air and the silence that Finland, and in particular the Finnish nature has to offer. To round up these two weeks I thought I’d share a few snapshots that I caught with my phone!

Synttäripäivänäni näytin tältä. Parina kuluneena vuonna olen juhlistanut syntymäpäivääni lähinnä perheeni ja isovanhempieni kanssa, päättäen illan jossain Turun jokivarren ravintolassa yhdessä muutaman vanhan ystävän kanssa. Syntymäpäiväni ovat kuitenkin aina olleet yksi suosikkijuhlistani ja kaipaankin hiukan kunnollisten, isojen juhlien järjestämistä. Ehkä ensi vuonna olisikin niiden aika…?

// This was me turning 24, yay. The past few years I’ve ended up celebrating my birthday with my family and my grandparents, maybe ending the evening with a drink or two with some old friends. However, birthdays have always been one of my favorite celebrations and I’ve been longing to host a proper big birthday party for some while already. Maybe next year will be the year….?

Syntymäpäiväni jälkeen suuntasimme takaisin saaristoon. En ole viime vuosina päässyt käymään mökillä kovinkaan usein muiden kiireiden takia, mutta aina palatessani rakastun tähän kaikkeen kerta toisensa jälkeen aina vain enemmän ja enemmän. Ei ole toista paikkaa, jonka tuntisin yhtä hyvin, jossa jokainen kulma olisi yhtä tuttu, jossa jokaiseen rakennukseen liittyisi yhtä rakkaita muistoja, ja jonka metsistä osaisin aina kotiin.

// After the birthday celebrations at home it was time to head back towards the archipelago. I haven’t been to our cottage too much in the past few years as life seems to get busier and busier for every year that goes, but at the same time I love the place more and more every time I come back. There’s no other place where I’d know every stick and stone, where every corner would be familiar, every house would have memories in it, and where I’d know my way back home from anywhere in the forest.

Kaksi suosikkiasiaani maailmassa ovat meri ja sen yllä oleva loputtomalta tuntuva taivas. Yritän nauttia siitä niin paljon kuin vain voin aina täällä ollessani, ja täytyy kyllä myöntää, että yksi monista unelmistani olisi jonain päivänä asua veden äärellä. Tällä hetkellä se tuntuu ehkä hiukan kaukaiselta, mutta aina voi unelmoida ja asettaa tavoitteita, vai mitä!

// Two of my ultimate favourite things, wherever I am, have always been the sea and the horizon above it. I try to soak it in every time I come here, and a dream of mine would be to one day live by the water and wake up to see the sea every single morning. It might seem a bit distant at the moment, but a girl can dream and set goals, right!

Yleensä tykkään pukeutua kivoihin vaatteisiin päivittäin ihan vain oman hyvän fiiliksen takia, mutta täällä kukkamekot ja helmikorvikset jäävät kyllä kakkoseksi ja juoksentelen ympäri lähinnä yöpaidassa, aamutakissa, vanhoissa farkuissa ja kumppareissa. Hymy tosin pysyy pitkälti samana kuin tässä kuvassa 😀

// I wish I could say I’ve been looking even this glammed up during my days here, but instead of flower dresses and pearl earrings it’s mostly been about pyjamases and rubber boots. The smile has been the same one, tho! 😀

Juhlistimme paluuta mökille savustetulla siialla, sinappisella kermaviilikastikkeella ja uusilla perunoilla. Tällä kertaa skoolailtiin samppanjalla, ja täytyy kyllä sanoa, ettei tästä ateria paljon parane. Olen kalaruoan ystävä henkeen ja vereen; voisin syödä kalaa joka ikinen päivä.

// Our return to the cottage was celebrated with one of my favorite meals; freshly smoked fish, a creamy mustard sauce and new potatoes. This time we had champagne and sparkling water to top it of, and I must say it doesn’t get much better than this. I’m a fish girl to the core; if I could I’d eat this or a variation of it every single day.

Näkymät täällä hakevat vertaistaan. Puhelimeni kuvakansio alkaakin olla pullollaan tämän tyyppisiä kuvia iltataivaasta 😀

// The views here have been seriously breathtaking. The number of pink-sky-reflected-in-the-water photos on my phone is starting to be a bit ridiculous… 😀

Meriretkistä on muodostunut perheemme jokavuotinen kesäperinne. Teemme yleensä päiväretken veneellä johonkin läheiseen saareen ja vietämme päivän uiden, ottaen aurinkoa, syöden ja tehden kävelyretkiä. Tämänvuotinen retki oli hiukan aikaisempia lyhyempi viileän sään vuoksi, mutta ehdin kuitenkin käydä pulahtamassa ja polttaa nenäni 😀

// An annual summer tradition of our family’s is making a sea side trip to some nearby island and staying there for the day for some swimming, tanning and picknicking. This years trip was perfect, and I even managed to go for a quick swim (and to burn my nose lol)!

Kotona olemisen parhaimpia puolia ovat kaikki ne uskomattoman herkulliset ruoat, jotka vanhempani kerta toisensa jälkeen taikovat pöytään. Näiden herkullisten Hasselbakin perunoiden resepti on tulossa tännekin lähitulevaisuudessa!

// One of my favourite things about coming home is all the amazing food I get to eat. Also, the recipe of these heavenly potatoes (swear they are the best you’ll ever make!) is coming up in the near future!

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s