MY DAILY SUMMER SCHEDULE

My day-postaukset ovat aina olleet mielestäni hauskaa luettavaa, ja koska suurin osa arkipäivistäni ovat täällä hyvinkin samanlaisia, ajattelin jakaa kanssanne jokapäiväisen aikatauluni. Olen aina pitänyt rutiineista ja koen saavani eniten aikaiseksi ja olevani kaikkein onnellisimmillani, kun tiedän, että ehdin tehdä kaiken tarvittavan. Rutiinin puitteissa on helppo olla tehokas ja toisaalta myös rentoutua, kun on sen aika. Tätä kaavaa seuraan pitkälti joka päivä maanantaista perjantaihin. Viikonloput olen ensimmäistä kertaa vuosiin varannut sille, mitä varten ne ylipäätään ovat olemassa, eli rentoutumiselle, yhdessäololle ja hauskojen asioiden tekemiselle.

asda

// Since most of my days here are quite alike, I thought it could be fun to share with you what my schedule looks like. I’ve always been a routines kind of person, and feel like I’m at my best when I know there’s enough time to do everything that has to be done. The routine allows me to be productive, but also helps me not to stress when it’s time to just sit back and relax. This is the schedule I follow here Monday to Friday, weekends are reserved for what they were originally meant for; for relaxing, spending time together and doing fun things.

06.50 Herään. Useimmiten olen herännyt jo hiukan aikaisemmin poikaystäväni herätykseen tai ikkunan takaa kuuluvaan liikenteen hälyyn, mutta tähän aikaan herätyskelloni soi ja omistan 5-10 minuuttia uutisten lukemiselle ja Instagramin selaamiselle herätäkseni. Tämän jälkeen nousen ylös, pesen hampaat, teen aamupalaa sekä valmistan itselleni lounasvoileivät.

// 06.50 I wake up. Mostly I’ve woken up already slightly earlier to my boyfriends alarm or the traffic outisde, but this is when my alarm goes off and I take a few minutes for myself to read the news, scroll through Instagram and maybe play a round of Candy Crush to wake up properly. Finally I get up, wash my teeth, get some breakfast and prepare a few lunch sandwiches for myself.

07.30 Lykkään yleensä pukeutumista ja meikkaamista siihen, että poikaystäväni on lähtenyt töihin. Koti ei täällä ole kovinkaan suuri, ja tuntuu järkevältä taata molemmille oma rauha valmistautua tulevaan päivään. Eilen päällä oli Asoksen aivan ihana valkoinen mekko, joka osoittautui täydelliseksi vajaan 29 asteen helteessä!

// 07.30 I usually postpone getting dressed and doing my makeup until my boyfriend has left. The apartment we’re living in isn’t the biggest one and this way we both get a bit space for getting ready. Yesterday I wore this beautiful white dress from Asos which turned out to be perfect for the 29 degree heat.

08.00 Yritän päästä lähtemään kotoa noin kello kahdeksan aikaan. Matka kirkoille, joissa harjoittelen kestää noin puolisentuntia ja saankin siis päivittäin mukavasti hyötyliikuntaa 😀

// 08.00 I try to leave the house around 8 every morning. The walk to the churches where I practice take me about half an hour and gives me a nice daily excercise 😀

08.34 Puoli yhdeksän aikoihin piipahdan jossain lähikahvilassa nappaamassa kahvin.

08.34 Most days I swing by some nearby cafe to grab a black coffee to get me started with my day.

08.45 Hiukan ennen yhdeksää pääsen sisään kirkkoon. Olen ollut ihan valtavan kiitollinen siitä, miten avoimin sylein minut on otettu vastaan ja miten joustavia kaikki ovat olleet harjoitusaikojeni suhteen. Harjoituspaikka oli edellytys sille, että pystyin ylipäätään viettämään kesäni täällä enkä kyllä todella voi valittaa.

// 08.45 A bit before 9 I’m let in to the church. I’ve been so grateful for how warmly I’ve been welcomed and how flexible everyone’s been regarding my practicing times. Having a place to practice was a perquisite for that I could come and spend my summer here and I truly cannot complain.

09.00 Yhdeksältä alan harjoittelemaan. Jostain hassusta syystä olen tottunut aloittamaan harjoittelemisen aina tasaminuutein, eli esimerkiksi 8.50, 8.55 tai 9.00. Pyrin harjoittelemaan tunnin mittaisissa pätkissä ja pitämään viiden minuutin tauon aina pätkien välissä. Hassua tai ei, mutta itse olen kokenut homman toimivan tosi hyvin tällä tavalla! 🙂

// 09.00 I start practicing. This is a ridiculous habit, but for some reason I always try to start practicing on an even time, mostly being 8.50, 8.55, 9.00 or 9.05. I try to practice in 1 hour shifts and to keep a 5 minute break between each shift. Ridiculous or not, this system has worked super well for me and allows me to focus efficiently 🙂

12.10 Kolmen tunnin harjoittelun jälkeen pyrin pitämään lounastauon, ja syön pakkaamani ruisleivät ja jotain hedelmiä. Tauon jälkeen jaksaa paremmin harjoitella päivän raskaimmilta tuntuvat tunnit. Vaikka viimeiset tunnit ovat usein vähän pakotettuja, saan parhaimmillaan nimenomaan niiden aikana kaikkein eniten aikaiseksi.

// 12.10 After practicing for three hours I have a lunch break. Mostly I eat the rye breads I’ve prepared in the morning together with some fruits. After this break I feel energized again and am ready to practice the heaviest hours of the day. The last hours of practicing are never my favourites although they are necessary 😀

15.00 Kello kolmen aikoihin olen valmis ja lähden suunnistamaan kohti kotia. Matkalla kotiin piipahdan usein läheisessä ostoskeskuksessa ja käyn ruokakaupassa. Vaikka olen uskomattoman laiska kokkaamaan itselleni, on täällä ollut ihanaa tehdä kunnon ruokaa kahdelle. Ruokakaupassa käynti ja kotiin pääseminen kuuluvatkin päivän lempihetkiin.

// 15.00 Around three o’clock I’m done and start walking towards home. On my way home I often swing by the nearby shopping center and by the grocery store. Although I’m incredibly lazy to cook for myself, I’ve really enjoyed cooking for two while I’ve been here. Shopping for food and getting home to cook it are few of my favourite moments in my days.

16.00 Noin neljän aikoihin pääsen takaisin kotiin. Tässä kohtaa siivoilen vähän, bloggailen ja yritän tehdä kouluhommia parhaani mukaan. Joskus kuuden ja seitsemän välillä alan laittamaan ruokaa.

// 16.00 I get back home around four o’clock. At this point I mostly clean a bit and try to do some school work. When the clock hits six I usually start cooking.

19.30 Useimmiten menemme iltaisin yhdessä salille, mutta eilen halusin mieluummin saada yhden esseen kirjoitettua loppuun ja päädyin siis menemään lähibaariin istuskelemaan läppärini ja Aperol Spritzin äärelle 😀 Yhdeksän aikoihin koittaa päivän lempihetki. Olemme molemmat kotona, mihinkään ei ole kiire eikä mitään välttämätöntä tarvitse enää tehdä (paitsi ehkä pestä tiskit). Illat on omistettu yhdessäololle ja sarjojen katsomiselle.

// 19.30 Most days we go together to the gym, but last night I wanted to finish an essay and instead went to sit at a nearby bar with my laptop and an Aperol Spritz. Might sound suspicious, but sitting amongst people for some reason make me super productive 😀 Around 9 it’s finally my favourite moment of the day, as we’re home together and there’s nowhere to be and nothing that has to be done (except maybe to wash the dishes…).

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s