THE ALPHABET OF HEELED ADVENTURES

Aikaiset aamut ovat päivien lempihetkiäni. Jos jaksaisin, voisin herätä jo ennen viittä, jotta saisin itsekseni touhuilla ja nauttia siitä, ettei vielä ole kiire minnekään ja että koko muu maailma on vielä unessa.

Bea. Pari vuotta sitten edesmennyt koiramme oli maailman ihanin, hassuin, viisain, myötätuntoisin, musikaalisin, kaunein, itsepäisin ja ihanin koira. En olisi ikinä osannut kuvitella, että eläintä voisi rakastaa niin paljon, mutta meidän Beaa en unohda ikinä.

Courgette spaghetti eli kesäkurpitsaspagetti on uusin lempiruokani.

Deadline. Toimin parhaiten pienen paineen alla, ja saan eniten aikaiseksi, kun tiedän milloin viimeistään hommat pitää saada hoidettua.

Etuoikeus. Koen eläväni tosi etuoikeutettua elämää, ja vaikka joskus toivoisin, että joku asia olisi mennyt eri tavalla tai että minulla olisi enemmän, olen tosi kiitollinen kaikesta siitä, mitä tähän astisessa elämässäni olen saanut.

Fammu. Elämäni idoli. Fammu löytää kaikesta aina aurinkoisen puolen, on aina hymyileväinen, tulee kaikkien kanssa toimeen ja on kaikin puolin positiivisin ja hyväntahtoisin ihminen, ketä tiedän. Jos jotain toivon, niin sitä, että saan vanhentua yhtä iloisena, itsenäisenä, rakastavana ja rakastettuna kuin hän.

Graavilohi ja kalat yleensäkin kuuluvat lempiruokiini.

Helsinki on nykyinen kotikaupunkini, jossa on ollut hyvä kasvaa aikuiseksi. Olen Helsingissä tosi onnellinen, mutta epäilen, että tulevaisuudessa tuulet puhaltavat muille maille.

International Baccalaureate. Kävin IB-lukion, ja pidän sitä edelleen yhtenä parhaimmista päätöksistäni. IB:ltä löysin ystäviä, oman identiteettini ja uutta itsevarmuutta, sekä sain kehittää parhaita puoliani, joista uskon hyötyväni koko loppuelämäni.

Joulu on lempijuhlapyhäni. Rakastan yhdessäoloa, rauhallisuutta ja ruokaa yli kaiken.

Koti. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän rakastan kotiani ja kotona olemista. Vaikka pidän kovasti tämänkin hetkisestä asunnostani, en malta odottaa, että pääsen joskus muuttamaan ja sisustamaan jotain hiukan tilavampaa taloa omaksi kodikseni.

Lontoo. Lontoosta on tullut tosi rakas paikka ja olen tosi iloinen siitä, että olen saanut viettää täällä näin paljon aikaa.

Matkustelu. Poden matkustamisesta hiukan huonoa omaatuntoa, ja siitä huolimatta olen kuluvana vuonna matkustanut enemmän kuin koskaan ennen. Matkustelun myötä olen oppinut arvostamaan Suomea ihan eri tavalla kuin ennen – meillä on asiat ihan uskomattoman hyvin.

Nauru on elämän suola. Uskon, että nauramalla pärjää pitkälle ja yritän oppia nauramaan elämän pienille ja suurille asioille aina vähän enemmän.

Opiskelu. Pidän opiskelua tosi tärkeänä ja mielestäni on mahtavaa, että meillä Suomessa on mahdollisuus opiskella yliopistotasolle asti lähtökohtaisesti ihan ilmaiseksi. Arvostan opiskelua etenkin siksi, että uskon sen toimivan pohjana hyvälle elämälle. Opinnot tuntuvat tietynlaiselta vakuutukselta; opittuja asioita ei kukaan voi viedä pois, tapahtui mitä tahansa.

Piano on viulun ohella suosikkisoittimeni ja jos saisin valita soittimeni uudelleen, valitsisin todennäköisesti pianon. Unelmoin flyygelin omistamisesta ja piano-opintojen uudelleen aloittamisesta.

Quit – lopettaminen on joskus tosi vaikeaa ja olen monessa suhteessa aika sitkeä tapaus. Vaikka joskus tuntuu, että olisi parempi vain antaa periksi ja siirtyä eteenpäin, luulen siltikin, että periksiantamattomuus on yksi parhaita piirteitäni.

Rakkaus. Joskus ajattelin, että elämä on yksin kaikkein helpointa, mutta kyllä se vaan niin taitaa olla, että rakkaus tekee elämästä enemmän elämisen arvoista kuin yksikään suoritus, saavutus, meriitti tai määrä rahaa.

Suomi. Mitä enemmän aikaa vietän ulkomailla, sitä enemmän arvostan kotimaatani. Suomessa on asiat niin hyvin, että sanonta “on lottovoitto syntyä Suomeen” tuntuu kotiinpaluu toisensa jälkeen todemmalta. Arvostan siisteyttä, turvallisuutta, ilmaista ja hyvälaatuista koulutusta, terveydenhuoltoa, vanhempainvapaita, luontoa…

Tinder yllätti täysin. Kun kolme vuotta sitten swaippailin menemään Amsterdamin hämärtyvässä illassa, en olisi koskaan voinut kuvitellakaan millainen kultakimpale eteeni sattuisikaan.

Uraunelmat. Olen kunnianhimoinen, ja vaikken vielä ihan tasan tarkkaan olekaan selvillä siitä, mitä kohti haluan suunnata, en malta odottaa, että näen, millainen ura tästä vähitellen urkenee.

Viulu. Viulu ja musiikki ovat olleet tärkeä osa elämääni lapsesta saakka. Rakastan soittamista ja se tulee varmasti (ja toivottavasti) kulkemaan mukana ihan hamaan loppuun saakka.

Ystävät ovat voimavara, josta olen tosi kiitollinen. Olen saanut ihan uskomattoman monta lämmintä, viisasta ja rakastavaa ihmistä elämääni. Ystävät antavat näkökulmaa ja hyviä neuvoja, saavat nauramaan ja muistuttavat nauttimaan elämästä silloinkin, kun se meinaa unohtua.

Åbo. Vanha kotikaupunki. Etenkin jokirantaa on kova ikävä.

Äitiys. Vaikka uraunelmat ovat iso osa tulevaisuudentavoitteitani, toivon myös, että jonain päivänä koittaisi myös lasten aika.

Ö eli saari. Saaristo, ja etenkin mökkisaaremme Turun saaristossa on yksi rakkaimmista paikoista koko maailmassa.

adsa_

asdasa

Amsterdam. I did my exchange year in Amsterdam and still consider it to be one of the most meaningful years in my life so far. I grew up, became more independent, laughed a lot, fell in love, found new friends and learnt so many new things about life.

Bea. The most adorable, funny, wise, emphatic, musical, beautiful, stubborn and lovable dog in the world, who unfortunately passed away a few years ago. I could never have imagined you can love an animal as much as I loved her, and I’ll never forget her.

Courgette spaghetti. My new food obsession! Carbfree, healty and absolutely delicious. Recipe coming up soon!

Deadlines. I’m most efficient when I’m slightly stressed, and get a lot done when I have concrete deadlines to hit. A big fan, lol.

Education. I consider education extremely important and think it’s amazing that we have the chance to study for free all the way up to university in Finland. I personally feel like education is some kind of an insurance; it’s the one thing that no one will be able to take away from me once I have it and will help me keep my world going whatever happens.

Finland. The more time I spend abroad, the more I value my home country. Things are so well in Finland, and every time I return I understand a bit better what they mean with the saying “It’s a jackpot to be born in Finland”. I love the cleanliness, the safety, the free and high level education, the great healthcare, the beautiful nature…

Game of Thrones. Loved it, but wasn’t a fan of the last season.

Helsinki. My current hometown, where I’ve enjoyed growing up to become an adult. At the moment I’m very happy in Helsinki, however I suspect I’ll eventually end up living elsewhere.

International Baccalaureate. I did my high school at an IB-school, and still consider that choice to be one of the best ones I’ve made so far. On the IB I found new friends, shaped my identity, built a sturdy self confidence and got to develop my best skills and sides. All of these are things that I’ll be grateful for for the rest of my life.

Jurisprudence. The field I hope to study sooner or later. Although musicianship is an important part of me, I’m longing for more academical studies and find law to be an incredibly fascinating field.

Kindhearted is one of the adjectives I’d love to be described by.

London. London has become such a dear place to me, and I’m so happy to have had the chance to spend so much time here.

Mornings are my favourite part of every day. If I had the energy I could wake up even before five just to enjoy the feeling of that the rest of the world is still asleep and I’m in no rush.

Novels are amongst my favourite thing in the world even though I have to admit I still read a lot less than I used to and would like to.

Onions. Whole, chopped, raw, cooked, fried… Don’t care. Hate them.

Privilege. I feel like I’m living a very privileged life, and although I sometimes wish some things had gone differently or I’d have more of something, I am or at least try to be super grateful for everything that I have.

Quitting is sometimes super hard and I’m in many senses quite a stubborn case. Although I sometimes feel like it would be better to just give up and move one, I still suspect persistence is one of my best traits.

Romance. Back in the day I thought life was easiest all alone, but later on I’ve discovered love and my loved ones make life so much more worth living than any accomplishment, achievement, performance or amount of money.

Snoozing is a new bad habit of mine.

Tinder suprirsed me completely! When swiping around on a late Friday evening in Amsterdam I never thought it could result in something that still makes life great three years later.

Understanding and emphaty is something I wish more people had in this world, and I’m convinced that would make this a better place.

Violin. Violin and music have been a big part of my life ever since I was a child. I love playing and believe and hope it will be a considerable part of my life until the end.

Work. I’m quite ambitious, and although I’m not quite yet set on what exactly is the job I want to end up doing I can’t wait to see what my career will turn out to be like.

Youth by Daughter is one of my all time favourite songs.

Åbo. My beautiful old home town.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s