AUGUST SNAPSHOTS

Kuluneina viikkoina on tapahtunut niin paljon kaikkea kivaa, että ajattelin jakaa parhaita paloja tännekin puhelinkuvien muodossa! Viikkojen aikana olen pääosin harjoitellut ja nautiskellut kotielämästä asunnollamme, mutta viikonloppuisin olen pyrkinyt tekemään kaikkea kivaa ja käynyt museoissa sekä kuuntelemassa BBC Promseja. Jotkut teistä ovatkin ehkä nähneet osan kuvista InstaStoorejeni puolella, mutta ellette ole, täältä pesee, ja seurailemaanhan pääsee Instassa nimimerkillä @vivianaleksandras! 😀

// I’ve been up to such fun things lately, I thought it could be nice to share with you some of the best bits of the past few weeks! During the weeks I’m still mostly practicing and chilling at our place, but have had a lot of fun during the weekends, visiting museums and going to the BBC Proms. Some of you may have spotted some of these pics on my InstaStories, but if you haven’t here they are, and also why don’t you go and follow me @vivianaleksandras! 😀

Kuten mainitsin pari postausta sitten vierailimme pari viikkoa sitten Wallace Collectionissa yhdessä Jossen kanssa ja vierailu oli menestys! Rakennus itsessään oli upea, puhumattakaan esillä olleista Manolon kengistä. Ainoa, mitä olisin museolta lisäksi kaivannut, oli lisätieto esillä olleista maalauksista ja veistoksista. Tarjolla oli tietenkin infovihkosia, mutta yleisesti pidän enemmän käytännöstä, jossa tieto on seinillä maalausten vieressä tai läheisyydessä. Joka tapauksessa museo on ehdottomasti vierailun arvoinen, joten suosittelen vierailemaan mikäli mahdollisuus tulee eteen!

// As I mentioned in one of my previous posts, we visited the Wallace Collection together with Josse a few weekends ago and it was a hit! The house was simply gorgeous, not to even begin with the Manolo Blahnik shoes on display. The only thing I may have missed was more information on the actual art. There were of course booklets available, but in general I prefer having some information next to the paintings or sculptures so I don’t have to walk around reading all the time. Anyway it was fun, and I – still – warmly recommend visiting!

Museovierailun jälkeen oli aika istahtaa alas yksille ja vaihtaa kuulumisia. Viime aikoina olen lähinnä juonut Aperol Spritzejä, mutta tällä kertaa ajattelin kokeilla pitkästä aikaa rosé-viiniä. Viini ei sinänsä ollut mikään loistovalinta, mutta seura oli sitäkin parempi. Vaikka olenkin saanut kuulumisia vaihdettua tyttökavereideni kanssa puhelimitse ja olen tosi tyytyväinen täältä, tuntui ihanalta istahtaa alas ja puhua kaikista tyttöjen jutuista vähän aikaa.

// After exploring the museum it was time for some well deserved drinks and catching up. I’ve been having a shameful amount of Aperol Spritz’s lately, so now it was time to mix it up with my first glass of rosé this summer. Wasn’t the best one, but the company made it absolutely worth it. Even though I’ve had my fair share of girl talk over the phone during my time here and in general am very content, it felt fun to sit for drinks and chitchat about life, love and future plans with a girlfriend.

Yksien jälkeen suuntasin treffi-iltaa varten kohti 108 Brasserieta Marylebonessa, josta olin varannut meille illaksi pöydän. Yleensä skippaamme varaamisen, mutta ajattelin, että olisi kiva kerrankin huolella valita paikka ja varata pöytä. Kokemus oli sinänsä vaivansa arvoinen, että ravintola oli kaunis ja asiakaspalvelu erinomaista, vaikkei ruoka nyt ehkä ihan vienyt mennessään. Tuntuu, että täällä kovin usein tarjotaan hyvänkin lihan tai kalan kanssa asiakkaan itse valitsemia lisukkeita ja täytyy sanoa, että lähtökohtaisesti pidän enemmän käytännöstä, jossa ravintola on suunnitellut annokset valmiiksi. Ihan kiva ravintola siis (erinomaisella palvelulla), mutta eiköhän löydy jotain vielä parempaa!

// After drinks I had reserved us a table at 108 Brasserie in Marylebone for a date night. We’re usually super lazy with making table reservations, but I thought I’d try doing a little bit research for once to find something nice. And I must say it truly was worth the trouble, as the restaurant was very nice and service excellent – although the food still didn’t quite fulfil my wishes. I feel like a lot of places here serve nice meat or fish with sides of the customers choosing, whereas I’d really like to have a finished and thought through plate when I for once go out. Nice restaurant, but we’ll try to find something even nicer next time!

Treffi-iltaamme varten pukeuduin IvyRevelin aivan ihanaan puhvihihaiseen paitaan, Karen Millenin kauniiseen sinivalkoiseen hameeseen sekä helmikorviksiin. Tässä suosikkiasuni pitkiin, pitkiin aikoihin. Näyttävää, mutta siistiä. Love it.

For the occasion I wore my favourite poofy shirt from IvyRevel, the artsy blue and white skirt form Karen Millen, paired with pearls and nude accessories. It’s definitely one of my favourite outfits in a long, long time. So extra, yet so elegant. Love it.

Viime perjantaina poikaystäni oli muilla mailla ja niinpä päätin ottaa tilaisuudesta vaarin ja lähteä Oxford streetille shoppailemaan sekä metsästämään synttärilahjaa. Ystäväni työskentelee Coachilla, joten suuntasin sinne etsimään siistiä, nahkaista työlaukkua ja löysin täydellisen yksilön. Odotellessani sain lasillisen kuoharia, mikä toki ilahdutti jo muutoinkin miellyttävän ostoskokemuksen keskellä 😀

// Last Friday my boyfriend was out of town and I decided to use the occasion for a little bit of shopping and for looking for his birthday present. As I have a friend working for Coach I went there to look for a laptop bag and found the absolutely perfect one. If you’re looking for beautiful and timeless leather handbags and other items, I can most certainly recommend. A glass of Prosecco on the side of course made it even a bit more fun 😀

Lyhyen, mutta sitäkin tehokkaamman shoppailukierrokseni jälkeen suuntasin kohti kotia, josta nappasin kirjan mukaani ja kävelin joen varteen lukemaan ja ihastelemaan auringonlaskua. Näkymät ovat iltaisin niin kauniita, että näitä tulee kyllä ikävä!

// After my short and sweet shopping spree I navigated my way back home, grabbed a book and strolled to sit by the river to read and admire the sunset. The view is simply amazing down by the shore, absolutely love it!

Lauantaiksi olin varannut lipun BBC Promsiin. Vähän aikaa painiskelin vaatekriisin kanssa, mutta päädyin lopuksi Asoksen valkoiseen mekkoon sekä matalakorkoisiin avokkaisiin. Ihmisten pukeutuminen Promseissa vaihteli todella laajasti; osa porukasta pukeutui varvastossuihin ja shortseihin, kun taas osa saapui paikalle puvussa tai juhlamekossa. Kaiken kaikkiaan olin siis tähän asuun melko tyytyväinen.

// For Saturday I had gotten tickets for the BBC Proms. The day happened to be perfect for it and to my pleasant surprise the concert was very much dedicated to Finnish music. I struggled a bit with deciding what to wear, but ended up with my white Asos dress and low closed toe heels and it was perfect. In general the dressing varied very much, with people wearing everything from flip flops and shorts to suits and occasion dresses, but I felt this was very suitable.

Lippuja varatessani en sinänsä etsinyt mitään tiettyä konserttia, mutta ilokseni sain huomata lauantain olevan omistettu suomalaiselle musiikille. Ohjelmassa oli Sibeliuksen viulukonsertto Pekka Kuusiston esittämänä sekä Sibeliuksen viides sinfonia. Tuntui ihanalta kuulla kotimaista musiikkia, enkä tosiaan olisi voinut toivoa tähän hetkeen sopivampaa ohjelmaa.

// I didn’t look for a particular concert when reserving tickets, but was super pleasantly surprised when realizing the concert in question was very much dedicated to Finnish music. The program included two modern “preludes” partially composed by Finnish Timo Alakotila, with the main numbers being Sibelius’ Violin Concerto performed by Finnish violinist Pekka Kuusisto and Sibelius’ 5th Symphony. It felt heartwarming to hear the music of my homecountry, and I truly couldn’t have wished for a better program.

Toinen miellyttävä yllätys oli suomalaisten määrä yleisössä. Tuntui ihanalta päästä puhumaan suomea! Muutenkin ilampiiri Promseissa yllätti positiivisesti; yleisö oli lämmin, avoin ja innoissaan, aplodit olivat lähestulkoon hurmioituneita, henkilökunta oli ystävällistä, avuliasta ja hymyileväistä, musiikki erinomaista ja juomia ja pieniä syötäviä sai tuoda katsomoon. Todella nautin illastani ja yritän päästä vielä ainakin yhteen konserttiin ennen lähtöäni!

// Another pleasant surprise was the number of Finnish people in the actual audience. It was felt so great to talk Finnish! Overall I also loved the atmosphere at the Proms’s, the audience was warm, open and excited, the staff was extremely polite and smiling, the music was excellent and you could bring snacks and drinks to your seats. Loved every piece of it and will do my best to get back again before leaving!

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s