SEVEN THINGS I’VE MISSED FROM FINLAND

Aikani täällä Lontoossa lähenee loppuaan, ja tässä vaiheessa ajattelin, että olisi hauska koota yhteen postaukseen ne muutamat asiat, joita olen todella ikävöinyt Suomesta täällä ollessani.

1. Ruisleipä. Klisee, tiedetään, mutta jos yksi elintarvike pitäisi mainita, olisi se tämä. Lisäksi olen kaivannut suomalaista taco-maustetta, karjalanpiirakoita, Knorrin Hollandaisekastiketta, uusia perunoita, Turun punaista sinappia, Polar-juustoa sekä Snellmannin kinkkuja.

2. Ruokakaupat. En yleensä ole kova koti-ikävöimään, mutta etenkin ruokakaupassa käydessäni toivoisin usein olevani Suomessa. Kaipaan sitä, että menen ruokakauppaan ja tiedän tasan tarkkaan millainen mikäkin tuote on. Etenkin leivontaan liittyvät tuotteet ovat täällä aika erilaisia, mikä on leipoessa todella ärsyttävää 😀

3. Laktoosittomat maitotuotteet. Suomessa on iso valikoima laktoosittomia maitotuotteita ja mielestäni oli yllättävää huomata, ettei niitä ole täällä juurikaan tarjolla. Olen yrittänyt löytää täältä vastaavasti toimivia maitotuotteita, mutta toistaiseksi ainoat toimivaksi todetut tuotteet ovat olleet Activian jugurtit.

4. Ystäviä. Vaikka olenkin itsenäinen ja olen viihtynyt täällä enemmän kuin hyvin, on myös kiva päästä Helsinkiin, jossa kavereita, joiden kanssa vaihtaa kuulumisia ja höpötellä tyttöjen juttuja on vain muutaman sporapysäkin päässä. En sinänsä ole kokenut olleeni yksinäinen täällä – päinvastoin, mutta aina silloin tällöin olisi ollut kiva nähdä jotain kaveria ja vaihtaa kuulumisia kasvotusten.

5. Puhtautta ja raikkautta. Alkaa vaikuttamaan siltä, ettei Suomen puhtaudelle ja raikkaudelle vedä vertoa yksikään muu maa, ehkä muita Pohjoismaita lukuunottamatta. On täälläkin alueittain puhdasta, mutta harvoin yhtä siistiä, roskatonta ja raikasta kuin koti-Suomessa. Arvostan tätä piirrettä Suomessa niin, niin paljon.

6. Roskikset ja kierrätysjärjestelmä.Tätä kaipailin Amsterdamissakin, mutta miten voi olla, ettei Lontoon kaltaisessa suurkaupungissa vieläkään ole toimivaa roskis- ja kierrätysjärjestelmää! Roskat jätetään monessa paikkassa oven eteen tai pidetään sisällä, kunnes roska-auto ne tulee hakemaan. Odotan niin innolla sitä, että pääsen taas a) lajittelemaan ja kierrättämään roskani, sekä b) laittamaan roskapussini kunnollisiin roska-astioihin.

7. Omaa kotia. Täälläkin on ollut tosi hyvä olla, mutta kyllä se vaan niin on, että oma koti on kullan kallis. En malta odottaa, että pääsen tilavaan, valoisaan ja kauniisti sisustettuun kotiini. On ihanaa saada kaikki tavarat omille paikoilleen, sekä päästä sisustamaan ja laittamaan paikkoja taas nätiksi.

asdsa

My time here in London is coming to an end, and I thought it could be fun to write down some of the things I’ve missed the most from Finland during my stay here.

1. Rye bread. This is a clichée, I know, but if I had to mention the one food product I’ve missed the most, this would be it. In addition I’ve longed for Finnish taco-spices, Carelian pies, Knorr’s Hollandaise-sauce, Finnish new potatoes, Turku mustard, Polar-cheese and Snellman’s hams.

2. Grocery stores. I’m rarely homesick, but when I am it mostly strikes me when shopping for food. I really miss doing my groceries and knowing exactly what each product is like.

3. Lactose free dairy products. We have a large assortment of various different lactose free dairy products in Finland, and I was surprised to find out that there are hardly any over here. I’ve been trying to find similarly functioning milk products for a while, yet so far the only things that work well enough are Activia’s yoghurts.

4. Girlfriends. Although I’m quite independent and I’ve really enjoyed being here, it’s going to be nice to get to Helsinki, where there’s always a girlfriend to chat with and spend girls nights with only a few tram stops away. I can’t say I would’ve been lonely here – on the contrary, however every now and then it could’ve been nice to have a girlfriend to go for a coffee with.

5. The cleanliness. It seems like there are few countries, except for the other Scandinavian countries perhaps, that are as clean and fresh as Finland. It is of course clean here in some areas aswell, but I’ve rarely seen a street that would be as clean, free of rubbish and fresh as back in Finland. This is one of the things I love the most in Finland.

6. The Finnish garbage disposal system. This I missed in Amsterdam aswell. What is this habit of leaving the trash outside people’s front doors…!? 😀 I look forward to a) assorting and recycling my garbage, and b) putting my trash bags in proper trash cans.

7. My apartment. We live comfortably here too, but my apartment is just so nice at home. Spacious, light, beautifully decorated. I love it and I really look forward to being at home, redecorating a bit and having all my things around again.

2 Comments Add yours

  1. Se on kyllä ihan totta miten kamalaa Lontoossa on tuo jätteen käsittely. Ihan ällötti katsella miten hienojen talojen edessä on isot pussit roskia ja miten epähygienistä se on kun linnut ja jyrsijät repivät joskus pussit rikki. Ihmettelin itsekin miten noin isossa kaupungissa ei osata järjestää kunnollista jätehuoltoa.

    1. Niin samaa mieltä, kesällä lisänä vielä hajuhaitat, jotka ei ehkä niin talvella haittaa! Kaiken kaikkiaan kyllä tosi outoa, mutta kai tällekin on olemassa joku syy 😀

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s