7 X MUST DO’S IN VALENCIA

Matka Valenciaan osoittautui juurikin niin ihanaksi kuin olin odottanut! Lähdettiin matkalle aika avoimin mielin ja toivottiin lomalta lähinnä yhdessäoloa, rentoutumista ja hyvää ruokaa, ja saatiin kyllä todella juuri sitä, mitä tilattiin! Otin valitettavan vähän kuvia matkan aikana, mutta ehkä se kertoo enemmän onnistuneesta matkasta kuin mistään muusta. Halusin kuitenkin jakaa kanssanne Valencian parhaat palat, ja täältä siis pesee, tällä kertaa puhelinkuvien kera.

// Our trip to Valencia turned out to be every inch as great as I expected! I left for the trip with quite an open mind, mostly looking forward to spending time together, relaxing and eating well, and truly feel like I got what I needed – and so much more! I’m happy to admit I was the lousiest photographer during the weekend, which mostly indicates that there were so much more fun things to focus on instead. Anyway, I thought it could still be fun to share with you my best bits, and here they come, as seen through my iPhone!

DINING.

Nostaisin Valencian parhaaksi puoleksi sen ruokatarjonnan. Olen henkeen ja vereen hyvän ruoan ystävä ja mielestäni pitkät illalliset ovat mitä ihanin tapa viettää aikaa yhdessä. Valencia tarjosi laajan valikoiman erilaisia ravintoloita, ja ehkäpä juuri siksi suosittelisin tutkimaan tarjontaa ja tekemään varauksia etukäteen. Lisäksi kannattaa huomioida, että ravintolat vähän kauempana välittömästä keskustasta ovat usein hinta-laatusuhteeltaan huomattavan paljon parempia kuin keskeisimmän turistialueen ravintolat – nimimerkillä kantapään kautta opittua.

// For me the most important part of Valencia was its food. I love a good dinner as much as the other girl, and feel like there are few nicer ways to spend time together than eating and drinking well. Valencia offers a wide range of restaurants, and I highly recommend doing a bit research and booking tables in advance. A tip that seems to work for nearly every city with the slightest tendencies to attract a lot of tourists is to explore the restaurants outside of the immediate center as these places tend to serve higher quality food for more reasonable prices.

Paella.

Kuuluisa riisipohjainen ruokalaji kehitettiin Valenciassa lähes tuhat vuotta sitten, ja sitä todellakin kannattaa maistaa, jos kaupungissa sattuu vierailemaan! Alkuperäinen valencialainen paella sisältää muun muassa ankkaa, jänistä ja kanaa, mutta oma suosikkini osoittautui (ei niin yllättäen) mereneläviä sisältäväksi paellaksi. Paellaa saa sen monissa eri muodoissa lähes kaikista paikallisista, espanjalaista ruokaa tarjoavista ravintoloista.

// The famous rice based dish is in fact founded in Valencia some thousand years ago, and is truly something of a must-eat if visiting the city. The original Valencian version features duck, rabbit and chicken, however my favourite one turned out to the marine version cooked with lobsters and and mussels.

A walk in the old town.

Valencian vanha kaupunki oli todella viehtättävä kaikkine vanhoine rakennuksineen. Yhden aamupäivän vietimme ihan vaan kävellen pitkin kapeita katuja, pysähtyen aina silloin tällöin lasilliselle sangriaa. Paljon parempaa tapaa viettää aikaa Valenciassa en oikein keksi! Museoiden ystäville vanhasta kaupungista löytyy useita vanhoja kirkkoja sekä palatseja ja paikallisia ruoka-erikoisuuksia etsiville vanha kauppahalli Mercado Central on todellinen must-see.

// Valencia has quite a large historical center with the most beautiful buildings. Just wandering around and sipping some sangria every here and there is a perfect way to spend a late morning or early afternoon! For friends of museums there are a lot of cathedrals and small palaces to visit, and a must see for all foodies is the central market – Mercado Central.

RENT A BIKE

Vuokrasimme pyörät kahtena päivänä ja niiden avulla saimme mielestäni paljon kattavamman kuvan kaupungista! Välimatkat eivät periaatteessa ole kovin pitkiä, mutta vierailut esimerkiksi paikallisessa taide- ja tiede museossa sekä rannalla kävivät huomattavan paljon helpommin pyörien avulla. Vuokra oli noin 5-10 euroa/päivä, mikä oli mielestäni aika kohtuullinen. Tarjolla oli myös sähköpyöriä sekä sähköpotkulautoja!

// We rented bikes for two days during our stay and I truly feel it made our trip so much more fun! The distances in general aren’t that big, but visiting for instance the Arts and Sciences Museum and the beach from our place in the old town was considerably much smoother thanks to the bikes. The rent is 5-10 euros/day which I feel is fairly reasonable. Also electric options and scooters are available!

WALK THROUGH CAUCE DEL RIO TURIA

Eräs Valencian erikoisuus on, että se on rakennettu nykyään kuivuneen joen ympärille. Vesi ei enää tänä päivänä virtaa joessa, vaan sen sisälle on rakennettu puisto, joka on täydellinen pitkille kävelyille, piknikeille sekä pyöräilemiselle. Meille Cauce Del Rio Turia tarjosi ennen kaikkea kivan reitin vanhasta kaupungista tiede- ja taidemuseoon sekä rannalle.

// A specialty of the city is that it features a park that is built in an old dried out river. The park is perfect for walking, picknicking or biking and is definitely worth a visit. For us the Cauce Del Rio Turia turned out to be a nice path to bike through from the Old Town to the Arts and Sciences Museum and the beach.

A visit to the museum of Arts and Sciences (+space Simulator)

Matkustan harvoin minnekään vierailematta ainakin jossain paikallisessa museossa, ja tällä kertaa kohteena oli vaikuttava tiede- ja taidemuseo. Varasimme liput etukäteen museon nettisivuilta (suosittelen lämpimästi!), ja onnistuimme myös varaamaan itsellemme liput paikalliseen avaruus-simulaattoriin, mikä osoittautui melko mielenkiintoiseksi kokemukseksi. Kaiken kaikkiaan museo oli mielenkiintoinen, ja etenkin rakennus oli mielestäni todellakin näkemisen arvoinen.

// I rarely travel anywhere without paying at least a brief visit to some local museum, and this time our destination was the speciality of Valencia; it’s beautiful and modern museum of arts and sciences. We booked our tickets in advance on the museum’s website (super smooth!), and also discovered we could book ourselves a time in a space simulator for just 3 €/each, which was quite an interesting experience. Over all the museum was fun, and in particular the building was a sight worth seeing.

Walk by the beach

Valenciasta löytyy jotain jokaiselle; ranta mukaan lukien. Ranta oli selvästi turistien suosiossa, ja tarjosi oivat puitteet ainakin ruskettumiselle ja monille hauskoille aktiviteeteille kuten vesiskootteri-ajeluille ja kanoottien ja veneiden vuokraamiselle. Lisäksi rannan lähistöltä löytyi monia pieniä kojuja sekä hyvännäköisiä ravintoloita.

// Valencia had a bit of everything, and of course there was also a beach! The beach was perfect for tanning, but also featured a small market, numerous cosy restaurants and fun activities (jet skis, canoes and boats to rent).

Jet skiing

Minut tunteville ei varmaankaan tule yllätyksenä, että matkan kohokohdaksi nousi meidän tunnin mittainen vesiskootteri-ajelu. Kokemus oli kaikin puolin aivan mahtava, vaikka joudunkin myöntämään, että se ehkä sopii paremmin adrenaliinin huurussa viihtyville kuin rentouttavaa iltapäivää kaipaaville. Vesiskootterit yllättivät nopeudellaan ja aallot korkeudellaan, ja on myönnettävä, että ajelu muistutti ehkä enemmän hiukan pelottavaa vuoristorata-ajelua kuin veneretkeä. Kaikesta huolimatta nautin joka hetkestä, ja menisin vaikka heti uudestaan, jos tilaisuus tarjoutuisi!

// The highlight of our trip was definitely our hour jet skiing in the Mediterranean. Loved every bit of it – although I must admit this is perhaps more of an activity for adrenaline junkies than for those looking for a chill way to spend an afternoon. The jetskiis drove surprisingly fast, the waves were surprisingly big, and the whole drive resembled more a slightly scary roller coaster drive than a boat trip, but I definitely enjoyed it. I’d do it again any day if I had the chance!

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s