THE WEEK OF AN ASPIRING VIOLINIST

Kuten moni siellä ruudun toisella puolella jo ehkä tietääkin, opiskelen viulunsoittoa yliopistotasolla. Opintoja on tällä hetkellä jäljellä runsas vuosi, ja sitten olenkin ihan virallisesti ammattimuusikko. Klassinen musiikki alana on melko kiinnostava ja mielestäni liian harva osaa sitä ymmärtää ja arvostaa. Senpä takia ajattelin aloittaa uuden postaussarjan, jossa pyrin jakamaan kanssanne ajatuksia klassisen musiikin maailmasta nuoren viulistin näkökulmasta. Käsiteltäviä aiheita on monia, mutta ajattelin aloittaa yksinkertaisesti kertomalla, miltä tavallinen viikkoni näyttää.

As many of you probably know by now I study classical violin on university level and have approximately one year left before graduating and becoming a fully qualified professional musician (at least on paper, lol). Our field is quite fascinating and I feel like too few people understand and appreciate it, and therefore I thought I’d start a new series of posts where I do my best to share with you what the world of classical music is like through the eyes of a young aspiring violinist. There’s a lot to talk about, but I thought I’d start by sharing with you what a typical week looks like for me.

asda

Maanantai. Viime kevään tavoin olen taas valmistautumassa viulukilpailuihin ja maanantaina keskityin lähinnä siihen liittyvään omaan harjoitteluun. . Kilpailuihin harjoittelu on melko aikaa vievää ja yksinäistä puuha, ja se vie ylivoimaisesti suurimman osan viikoistani. Herään yleensä aikaisin, harjoittelen, syön, harjoittelen lisää, syön taas ja menen nukkumaan. Elämä on välillä hiukan ykistoikkoista, mutta koska lopputulos on useimmiten palkitseva olen oppinut nauttimaan tästä rutiinista. Tällä viikolla keskityn lähinnä toisen erän ohjelmaan: ohjelmassa on siis Sibeliusta, Schnittkeä sekä Sarasatea.

Monday. This Monday is mostly about personal practicing. Much like last spring, I’m again in the process of preparing for a violin competition. Practicing for competitions is quite time demanding and lonely work and currently that is what I do the most. I wake up early, I practice, I eat, I practice some more, I eat again and then sleep. Life is quite monotonous, but the end result is usually very rewarding and I also kind of enjoy the routine, so I really don’t complain! This week I’ll focus on working on my second round program: it’s all about Sibelius, Schnittke and Sarasate.

Tiistai. Tiistaisin meillä on tutkimukseen keskittyvä kurssi, jonka tarkoituksena on auttaa gradun kirjoittamisessa. Tunti alkaa kl. 11 ja pyrin yleensä harjoittelemaan muutaman tunnin ennen sitä. Luennon jälkeen vien jouseni jouhitettavaksi (maallikoille: jousen “karvat” vaihdetaan säännöllisin väliajoin), harjoittelen lisää ja illalla käyn kahvilla ruotsinkielessä tuutoroimani naisen kanssa.

Olen pyrkinyt löytämään intensiiviselle soittoaikataululleni tasapainoa tekemällä töitä, joilla ei ole mitään tekemistä musiikin kanssa, ja siksi teen siis keikkaa lastenhoitajana ja ruotsinkielen tuutorina. Kummallakaan ei sinänsä tienaa maltaita verrattuna soittokeikkoihin, mutta nautin kummankin tekemisestä ja olen kokenut, että on tosi terveellistä pitää kiinni siitä, että maailmassa on muutakin kuin pelkkä musiikki.

// Tuesday. On Tuesdays I have a research class that is supposed to help me with my master’s thesis. The class starts at 11 and I try to squeeze in a few hours of practice before. After the class I’ll take my bow for a rehair, practice some more and then have a tutoring meeting with a lady I’m helping with in Swedish.

I’ve been trying to balance the intense playing schedule with some completely unrelated work and am therefore working as both a babysitter and a tutor in Swedish. Neither pay very well compared to playing gigs, but I enjoy doing both and feel it’s very healthy to have something in my life that isn’t music related.

asdas

Keskiviikko. Keskiviikkona keskitytään jälleen omaan harjoitteluun. Tämän lisäksi on yliopiston oppilasneuvoston kokous. Musiikkimaailman hallinnollinen puoli on aina kiinnostanut minua ja viime aikoina olenkin pyrkinyt oppimaan siitä lisää. Toistaiseksi kaikki on ollut tosi mielenkiintoista ja tuntuu, että opin kokous kokoukselta aina enemmän!

Wednesday. On Wednesday I have a meeting with the student council. I find the administrative part of music quite fascinating and have tried to get more involved lately. So far it’s been super interesting and I feel like I learn so much during every meeting! Besides this, Wednesday is all about practice.

Torstai. Torstai on tämän viikon kiireisin päivä. Päivä alkaa oman opettajani pitämällä henkilökohtaisella tunnilla. Saamme pääaineessamme viikoittain 90 minuuttia henkilökohtaista opetusta, jonka aikana oma opettaja antaa neuvoja, vinkkejä ja mielipiteitään siitä, miten viikon aikana itsenäisesti valmistettua ohjelmistoa voi parantaa. Kaikesta saamastamme opetuksesta nimenomaan nämä henkilökohtaiset tunnit ovat kaikkein tärkeimpiä.

Iltapäivällä soitan yliopiston opiskelijamatineassa. Pyrin esiintymään niin säännöllisesti kuin mahdollista saadakseni esiintymisjännityksen hallintaan ennen tulevia kilpailuja, ja tällä hetkellä kalenterissa on 1-2 konserttia joka viikko jouluun asti. Torstai-illalla on viikkoni kohokohta, kun pääsen ensimmäisiin harjoituksiini Kansallisoopperan orkesterin kanssa. Olen niin kiitollinen mahdollisuudesta tulla keikalle, enkä malta odottaa, että pääsen soittamaan!

// Thursday. Thursday is my most intense day this week. In the morning I have my weekly violin lesson with my teacher. For those of you who aren’t familiar with the world of classical music; we have a lesson of 90 minutes every week with our personal teachers during which they give advice, opinions and tips on how to improve what we’ve worked on independently during the week. This is often considered the most important part of our studies.

In the afternoon I’m playing at a student matinee. I try to perform as regularly as possible in order to calm my nerves for the upcoming competition, and currently have 1 or 2 concerts scheduled for every week until Christmas. After performing it’s time for the highlight of my week as I’ll have my first rehearsal with the National Opera Orchestra. I’m super delighted to have been asked to jump in in one of their projects and can’t wait to play with them!

asda

Perjantai. Perjantai on pitkälti omalle harjoittelulle pyhitetty. Lisäksi treenataan lauantaista keikkaa varten siskoni kanssa.

Friday. On Friday I’ll again focus on personal practicing.

Lauantai. Lauantaiaamu kuluu jälleen henkilökohtaisen harjoittelun parissa, ennen kuin iltapäivällä suuntaamme kohti Turkua, jossa meillä on keikka. Hää-, syntymäpäivä-, kokous- ja juhlakeikat ovat kiva ja melko vaivaton tapa ansaita vähän ekstraa opiskelijabudjettiin. Ohjelmiston valmistaminen ei itsessään vaadi kovin paljon harjoittelua ja esiintyminen on useimmiten melko stressitöntä ja antoisaa. Lauantaina ohjelmassa ovat muun muassa Brahmsin Unkarilaiset Tanssit sekä Por Una Cabeza elokuvasta Naisen Tuoksu.

// Saturday. On Saturday morning I’ll do my best to practice as much as possible before heading towards Turku for a gig. Playing at events such as weddings, birthdays, meeting or company parties is an easy and fun way to earn money. It doesn’t require too much work and is usually much less stressful than a regular concert. This Saturday we’re playing Brahms’ Hungarian Dances and Por Una Cabeza from The Scent of A Woman.

asda

Sunnuntai. Sunnuntait olen pyrkinyt pyhittämään myöhään nukkumiselle ja rauhoittumiselle. Tänä sunnuntaina toimin aamupäivällä lastenvahtina, harjoittelen iltapäivällä ja illalla on vihdoin taas kirjakerhon tapaaminen.

Sunday. I try to dedicate Sundays for sleeping in and taking it easy. This Sunday I’ll be babysitting in the morning, practicing a bit in the afternoon and having a long awaited book club meeting in the evening.

Kaiken kaikkiaan siis melko kiireellinen ja tehokas viikko tulossa! Toivottavasti teilläkin! Jos teillä tulee klassiseen musiikkiin liittyviä postaustoiveita mieleen, kommentoikaa rohkeasti! 🙂

Over all exciting, busy and fun times ahead! Besides all this I’ll do my best to maintain my newly discovered evening run routine – wish me luck! If you have any particular topics related to classical music that you’d like me to write about in the future, let me know in the comment section! 🙂

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s