HOW TO FIND YOUR OWN STYLE

Kävin läpi postausluonnoksiani ja olen ilmeisesti kirjoitellut lähinnä elämästä selviytymiseen liittyviä postauksia viime aikoina 😀 Kirjoittamisesta on tainnut olla apua ennen kaikkea itselleni, mutta joukosta löytyi onneksi yksi hiukan kevyempiin aiheisiin keskittyvä postausaihe ja siihen ajattelin nyt pureutua. Ajattelin nimittäin jakaa kanssanne parhaat vinkit oman tyylin löytämiseen! 🙂

Lyhyt kurkkaus tyylihistoriaani; monen muun teini-ikäisen tavoin olin ihan valtavan hukassa itsetuntoni ja tyylini kanssa noin 14 vuotiaaksi asti. Olin todella epävarma itsestäni ja omasta vartalostani, mutta jossain vaiheessa väsyin tuntemaan itseni rumaksi ankanpoikaseksi ja päätin tehdä ryhtiliikkeen ja muuttua. Muutos oli hidas, mutta lukiovuosien myötä löysin vähitellen oman tyylini. Tyyli on tottakai vuosien mittaan kehittynyt, mutta moni silloin tehty muutos pitää edelleen pintansa. Mitä siis tein löytääkseni tyyli-identiteettini?

Löydä omat parhaat puolesi ja korosta niitä. Mielestäni omaan kauniit olkapäät, kivan vyötärön ja kauniin väriset hiukset ja silmät. Pyrin keksimään tapoja, joilla voin korostaa ylävartaloani esimerkiksi kivoin kuvioin tai imartelevin leikkauksin. Värien osalta olen pyrkinyt löytämään värejä, jotka saavat hiukseni ja silmäni esille kaikkein parhaiten ja pysyttelemään niiden parissa.

Määrittele asiat, joista et pidä ja keksi tapoja, joilla voit ne piilottaa. Itsetuntoni heikoin kohta ovat aina olleet jalkani; vuosien ja vuosien ajan pidin niitä lihavina ja lyhyinä (nykyään tiedän, etteivät ne todellakaan ole kumpaakaan, mutta asia vaivasi minua todella pitkään). Kun väsyin itsesäälissä pyörimiseen, päätin ratkaista asian ja googlasin miten lyhyet jalat voi parhaalla tavalla saada pidemmän näköisiksi. Ratkaisuja oli lukemattomia: käytä korkokenkiä, tummia, yksivärisiä ja korkeavyötäröisiä alaosia, sekä korosta vyötäröäsi. Huomaan hyödyntäväni näitä vinkkejä vielä tänäkin päivänä, vaikka ne nykyään ovatkin enemmänkin luonnollinen osa tyyliäni kuin asia, jota erityisemmin ajattelisin. Jos siis jokin asia harmittaa, kannattaa googlata ja lupaan, että tulet toteamaan, ettet todellakaan ole ensimmäinen ihminen, joka kyseisen kompleksin kanssa on kamppaillut!

Etsi inspiraatiota ja tyyli-ikoneita, joista ottaa mallia. En edelleenkään ole löytänyt yhtä yksittäistä vaikuttajaa, jonka tyyli nappaisi 100 %, mutta monista saan silti inspiraatiota. Etenkin tyylini alkutaipaleella inspiraatiosta oli suuri apu. Pidän klassisesta, vaatekaapin kulmakiviin perustuvasta tyylistä yhdisteltynä rohkeisiin väreihin ja asusteisiin. Kun tiesin minkälaisesta tyylistä pidän, oli paljon helpompi lähteä tavoittelemaan jotain samankaltaista.

Löydä itseäsi parhaiten imartelevat värit. Kaikilla on joku väri tai sävy joka imartelee vähän muita värejä enemmän ja joka tuo esille kasvon värit kaikkein kauneimmiten. Minulle lähes kaikki valkoiset ja vaaleanpunaiset sävyt toimivat parhaiten. Musta latistaa ja synkentää väirtystäni, kun taas valkoinen jollain tapaa korostaa ihoni sävyä, huulien vaaleanpunaisuutta ja silmien vihreyttä. Omien värien tunteminen on valtava apu oman tyylin löytämisessä.

Löydä vaatekaappisi kulmakivet. Minulle ne ovat siniset farkut, mustat siistit housut, valkoinen silkkipaita sekä korkokengät. Toiset vannovat esimerkiksi mom jeans – mallisten farkkujen, lenkkareiden ja kauluspaidan nimeen. Omaa vartaloa imartelevien ja hyvän olon tuovien vaatteiden löytäminen auttaa päivittäisessä pukeutumisessa ja vaatekriisin iskiessä ihan hurjasti.

Postauksen höysteenä asukuvia vuosien varrelta 🙂 Koetko jo löytäneesi oman tyylisi, ja jos, niin miten?

// I scrolled through my folder of blog post drafts, and turns out I’ve been writing quite a lot of life advice related posts lately 😀 I’m probably the one who’s gotten the most benefits of writing them, but I thought at this point I could try to turn to lighter topics and share with you my best tips on how to find your own style.

A short recap on my style history: I was completely lost in my style until around 14 and until that point felt – probably much like everyone else – super insecure about myself and my body. Eventually I got tired with feeling like the ugly duckling and decided to pull myself together and make a change. The change has been slow but during high school I slowly found my style. The style has naturally evolved a bit afterwards but some things that I figured out back then still hold on strong. So what did I do to find my style identity?

Find the things you like and emphasise them. I have beautiful shoulders, a nice waste and nice colours in my hair and eyes. I figured out ways to emphasize my upper body with colourful patterns and flattering cuts. For the colours I figured out which colours bring out the shine the best and decided to try to stick to those.

Define the things you aren’t happy about and found ways to fix them. My weak spot was always my legs; for years I considered them fat and short (now I know they obviously are neither, but this was a huge issue for me in my early teenage years). After getting tired with being so unhappy about them, I simply googled how to make up for short legs and found several concrete tips. Wear heels, wear one-coloured dark bottoms, wear tight bottoms and balance it with airy tops, wear high wasted bottoms and emphasise your waste. I still use of all of these tips on a daily basis, but these days they are more of a natural part of my style than something I’d consciously think of. If you have similar complexes simply Google and I’m sure you’ll find out you aren’t the first one to struggle!

Find inspiration and style icons to look up to. I honestly still don’t have one style icon I’d look up to in particular, but in the beginning knowing what kind of clothes and styles I like was a huge help in getting on the right track. I like a classic style and wardrobe staples, but with a twist of bold colours and accessories. Knowing what you’re looking for is a huge help in figuring out your own style.

Find your go-to-colour(s). Everyone has a shade that flatters them a bit more than others and a colour that makes their face look a bit more fresh. For me those colours are white and almost all shades of pink. Black makes me look flat and dull, whereas white brings out the shade of my skin, the pink in my lips and the green in my eyes. Knowing your colours is a huge help in feeling comfortable every day.

Find your wardrobe staples. I swear by blue skinny jeans, basic black pants, white silk shirts and high heels. Some people swear by mom jeans, sneakers and a crispy white shirt. Figuring out a set of clothes that always look good on you and flatter your body is an important step in finding your style.

Featured some outfits taken along the years 🙂 Do you feel like you’ve figured your style already and if so, how did you do it?

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s