WEEKEND TRAVEL DIARY

Hei ja iloiset terveiset kotisohvalta! Viikonloppu kului mestarikurssilla Italiassa – viime vuoden tavoin tulen palaamaan sinne noin kerran kuukaudessa mestarikursseja varten, ja tänä viikonloppuna kurssi järjestettiin ensimmäistä kertaa. Tunnit olivat tosi hyödyllisiä, mutta tuntui myös yllättävän kivalta palata kotiin. Olen viime aikoina potenut vähän kaukokaipuuta, ja olikin oikeastaan aika kiva tunne iloita siitä, että pääsee takaisin kotiin.

Alunperin suunnittelin tekeväni viikonlopusta vlogin, mutta se osoittautuikin huomattavan paljon vaikeammaksi kuin olisin ikinä osannut kuvitellakaan! Kuka olisikaan osannut arvata, että kuvaaminen ja tapahtumista kertominen kameralle olisi niin hankalaa! Muutaman epäonnistuneen yrityksen jälkeen päätin luovuttaa ja tyytyä ihan vain tavalliseen matkapäiväkirjaan 😀

asda

// Hello and greetings from a very comfortable couch after a weekend spent in Italy! Much like last year I’ll be returning there for monthly masterclasses, and this weekend the course was organised for the first time. The weekend was great, although it was perhaps more efficient than enjoyable! 😀 However, it was just what I needed at this point of my competition preparations. Also, after for months swearing I need to get out of town for a while it feels nice to say that it also felt super nice to get back home last night.

My original plan for the weekend was to make my very first vlog, but turns out getting it right was so much harder and more time requiring than I ever could’ve imagined! Who knew talking to a camera could be so hard 😀 After some failed attempts on Friday I decided to give up and go for a traditional travel diary instead, hope you’ll enjoy it anyway!

Viikonloppu alkoi perjantai-aamun herätyksellä kello 4.15. Torstai-illan viimeinen oopperakeikka verotti unesta jonkun verran, ja on ehkä tarpeetonta sanoa, että aamulla hiukan väsytti 😀 Jotenkin onnistuin kuitenkin kömpimään ylös sängystä, viimeistelemään pakkaukset, meikkaamaan ja tekemään muutaman epätoivoisen vloggaus-yrityksen. Kuvaaminen meinasi tehdä mutkan matkaani, kun meinasin myöhästyä bussista, mutta onneksi ehdin juuri ja juuri ja kello 7.05 istuin tyytyväisenä koneessa kohti Frankfurtia.

asda

// I started my weekend on Friday morning with a 4.15 am wake up call… Considering I had my last show at the opera on Thursday night it’s maybe needless to say I was slightly tired 😀 Somehow I manage to drag myself from bed, finish packing, do my makeup and try to shoot my first vlog-clips. After a few hopeless attempts I almost got late from my bus, but luckily made it to the airport on time and by 7.05 sat on a plane towards Frankfurt.

Yhdeksän aikaan laskeuduttiin Frankfurtiin. Olin suunnitellut kahden tunnin välilaskulle melko kunnianhimoiset suunnitelmat koulutehtävien tekemisen suhteen, mutta kiitos Lufthansan vietin suurimman osan ajastani portilta toiselle siirtyen. Kuka olisi osannut arvata, että esimerkiksi portit A38 ja A54 voivat olla aivan vastakkaisissa päissä lentokenttää!? 😀

Loppujen lopuksi sain onneksi ihan terveellistä hyötyliikuntaa ja ehdin kaiken lisäksi saada yhden esseen ja apuraha-hakemuksenkin valmiiksi. Aika ei mennyt ihan hukkaan, ja lopuksi lentokoneeseen kohti Venetsiaa istahti oikein tyytyväinen tyttö.

asdas

// At 9 am I landed in Germany for a layover. I had ambitious plans related to finishing school work, personal statements and sending scholarship applications during the 2 hour stop, but due to Lufthansa changing my gate 3 times during the landing I instead spent my time running from gate A38 to A54 (who knew they could be in the complete opposite ends of the terminal, where’s the logic!?) to A14 to the final gate A28 (which naturally was right next to the original gate A38). At least I got a good workout, I guess? 😀

After all I also somehow managed to finish an essay and to complete a scholarship application, so the time wasn’t completely wasted and a happy girl sat down on the plane towards Venice.

Minä ja tämänkertainen melko beige-painotteinen matka-asuni. Onnistun aina unohtamaan, että italialaiset pukeutuvat pääosin mustiin ulkovaatteisiin ja näin ollen olin jälleen kerran se valkoisiin pukeutuva outolintu. Näiden kuvien jälkeen unohdin kuvien ottamisen, sillä väsymys alkoi painaa päälle ja kaikki meni niin sujuvasti, etten ehtinyt muuta miettimään kuin paikasta toiseen siirtymistä. Saavuin Italiaan kl 13 aikoihin, pääsin suoraan bussiin, söin Carbonaran heti perille päästyäni, nukuin nopeat päiväunet ja vietin loppuperjantain harjoitellen.

asda

// Me in my this time very white and beige travel gear. I always forget Italians mostly seem to wear black outerwear and was truly enjoying once again being the weirdo in whites 😀 After these photos I didn’t take too many, as my tire started to hit a bit hard. Luckily everything went super smoothly and I arrived in Italy around 1, caught a bus to my eventual destination straight away, had a Carbonara as soon as I got to my home away from home and took a quick nap. The evening was spent practicing until I finally got back to bed again. Good times 😀

Lauantaina heräsin kuin uudestisyntyneenä – kyllä 10.5 tunnin unet voivat saada ihmeitä aikaan!

asdas

// On Saturday I woke up as good as new – well-slept, glowy and happy. 10.5 h of sleep truly does miracles!

Yritän olla tuhlailematta liikoja matkoillani, mutta en silti suostu luopumaan ihanista aamupalahetkistä. Harva asia aloittaa päivän yhtä ihanasti kuin suklaa-croissantti, tuorepuristettu appelsiinimehu ja musta kahvi. Vaikka aamuihminen olenkin, syön kotona ollessani yleensä aika tylsiä aamupaloja (nimimerkillä puuro tai kuiva voileipä). Ulkomailla ollessani aamupalat ovat kuitenkin suosikkejani.

asda

// I try to avoid wasting too much money on my trips to Italy due to their frequency, but I allow myself to splurge a bit on my breakfasts. Nothing beats a chocolate croissant, a freshly pressed orange juice and an Americano! I usually eat crappy breakfasts at home (hello porridge and dry sandwiches), but whenever I’m abroad I love enjoying a good breakkie and just taking a little bit of time to enjoy the light and peace before the working starts again.

Harjoittelumaisemia – en kerta kaikkiaan saa tarpeeksi näistä värikkäistä rakennuksista!

sadas

// Practice location on point – I can’t get enough of these clourful buildings!

Hyvin nukkunut minä ja lauantain asuni. Rakastan näitä Design by Hummingbirdin korviksia – ne viimeistelevät asun kuin asun!

asdsa

// My somewhat well slept look for Saturday. Can’t get enough of my earrings from Design by Hummingbird – they seem to elevate every outfit!

Näin auringon! Suomi tuntuu olevan tällä hetkellä kaiken maailman sateen ja harmauden keskipiste (en todella muistanut, että marraskuu voi olla näin pimeä!?) enkä olisi millään meinannut saada tarpeekseni auringonvalosta tällä matkalla. Kuulin huhuja, että viikonloppu olisi ollut aurinkoinen ja luminen myös Helsingissä, mutta ilmeisesti ainakin huomenna odottaa taas sade ja harmaus…

asdaa

// I saw the sun! Finland has been an endless zone of grey and rain during the past month (who remembered November could be this dark!?) and I just couldn’t get enough of the sun during my visit. Meanwhile I heard rumours there was sun and snow in Finland this weekend, but I will ignore them as tomorrow apparently will be rain and greyness again…

Heräsin sunnuntaihin jälleen hyvin nukuttujen yöunien jälkeen ja kiiruhdin suoraan viulutunnille. Tunnin jälkeen yritin paniikkiharjoitella vähän maanantai-aamun konserttia varten. Valmistamani ohjelma tuntuu niin isolta, että työnsarkaa tuntuu olevan ihan loputtomasti, mutta kaipa tämä tästä… 😀

asdsa

// On Sunday I woke up after another well slept night and was straight off to yet another violin lesson! Afterwards it was time for some panic practice in preparation for this mornings concert – or some pre-panic practice I guess, the real panic was this morning 😀 The program I’m preparing at the moment is so big I feel like no time in the world will be enough for feeling every piece is ready, but guess even that day will (hopefully) eventually come.

Parin tunnin harjoittelun, laukkujen pikaisen pakkaamisen ja check-outin jälkeen suuntasin kohti lentokenttää. Kone laskeutui vasta myöhään yöllä, ja tämänpäiväinen konsertti alkoi kl. 12, mutta siitäkin onneksi selvittiin. Nyt kohti unten maita! Toivottavasti teilläkin on ollut ihana viikonloppu! 🙂

asdas

// After a few hours of practicing, quickly packing my bags again and checking out I headed to the airport. I landed around 1 am, was in bed at 2 and had a concert at 12, but managed just fine. Next up bed, and I can’t wait! 😀 Hope all of you had a great weekend! 🙂

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s