STUDYING AT AN OPEN UNIVERSITY

Kuten moni teistä varmasti jo tietää, olen musiikkiopintojeni rinnalla opiskellut jonkin verran oikeustieteitä Helsingin Avoimessa yliopistossa. Olen iloinnut opinnoistani tosi paljon, ja ajattelinkin, että tässä olisi aihe, josta olisi kiva kertoa lisää täälläkin 🙂

Mikä on siis homman nimi? Helsingin yliopisto tarjoaa kaikille avoimia kursseja omista opinto-ohjelmistaan. Kursseja on tarjolla moneen lähtöön lukemattomilta eri aloilta, aina kasvatustieteistä eri kieliin, matematiikasta tähtitieteisiin ja omaan valintaani, eli oikeustieteisiin. Mielenkiintoisia kursseja on vaikka miten paljon. Mikäli jonain päivänä pääsen vihdoin opiskelmaan oikeustieteitä ihan päätoimisesti, voisin kuvitella opiskelevani Avoimessa lisäksi esimerkiksi Johtamisen sivuainekokonaisuuden tai ranskaa. Valikoima on laaja ja jokaiselle löytyy ihan varmasti jotakin!

Kuten ehkä valitsemistani kursseista voi päätellä, päätavoitteeni Avoimen opinnoissa ovat olleet itseni kehittäminen sekä tulevaisuuden opinto- ja ura-mahdollisuuksien laajentaminen.

Muita tavoitteita Avoimen opinnoissa ovat olleet oman opiskelukyvyn ylläpito, vastapainon saaminen musiikkiopinnoille sekä maailmankuvan laajentaminen . Opiskelukyvyn ylläpidolla tarkoitan lähinnä lukiossa kehittyneen tieteellisen kirjoittamisen ja opiskelutaidon harjoittamista. Lisäksi olen aina nauttinut opiskelusta ja uuden oppimisesta ja kaivannut musiikkiopinnoista poikkeavaa älyllistä ärsykettä ja itseni haastamista. Olenkin kokenut Avoimen kurssit ihan loistavaksi tavaksi saada tasapainoa muuten hiukan yksipuoliselta tuntuvaan arkeen. Musiikkimaailmassa päätyy usein elämään kuplassa, ja opinnot ihan muulla alalla ovat mielestäni tarjonneet terveellistä ja tervetullutta uutta näkäkulmaa omaan maailmankatsomukseen.

Kaiken tämän lisäksi Avoin Yliopisto tarjoaa mielestäni ihan loistavan matalan kynnyksen polun tutustua uuteen alaan. Jos jokin ala kiinnostaa, mutta valinta tuntuu vielä vaikealta, suosittelen lämpimästi ottamaan muutaman kurssin Avoimessa. Vaikkei muutamasta kurssista ihan kattavaa kuvaa tietenkään saa, antaa se silti loistavaa osviittaa siitä, mitä alan opiskelu suurin piirtein saattaisi olla. Henkilökohtaisesti oikiksen opinnot ovat varmistaneet tuntumaa siitä, että ala todella on mielestäni kiinnostava ja että pärjään siinä enemmän kuin hyvin.

Avoimen Yliopiston kurssit ovat hinnaltaan noin 15€/opintopiste. Hinta on mielestäni ihan kohtuullinen, ja vaikka ihanteellisinta olisi tietenkin saada opiskella ihan ilmaiseksi, olen kokenut, että hinta on todellakin joka pennin arvoinen. 5-10 opintopisteen kurssi kirpaisee tietenkin hiukan opiskelijan budjetissa, mutta koen kyllä saaneeni jokaiselta ottamaltani kurssilta niin paljon irti, ettei maksaminen ole jäänyt harmittamaan.

Kaiken kaikkiaan Avoimen opinnot ovat siis olleet todella antoisia ja suosittelen niitä lämpimästi ihan kaikille. Jos teillä tulee mieleen aiheeseen liittyviä kysymyksiä, vastailen niihin mielelläni! Lisätietoa löytyy tietenkin myös osoitteesta https://www.helsinki.fi/fi/avoin-yliopisto 🙂

asda

// As probably a lot of you already know by now, I’ve been studying Law at the Open University of Helsinki on and off for some years already. I’ve enjoyed my studies a lot and thought it could be fun to share with you some thoughts on the topic 🙂

So what’s the drill? Helsinki University offers courses from their usual study programs that are open for everyone. There are courses in numerous subjects and in countless different fields, from education and languages to mathematics and astronomy – to my choice: Law. There are so many interesting things to study! In the future, if and when I eventually start studying Law as my main subject I can for instance see myself getting an extra minor in leadership at the Open University or finally getting the French courses I’ve been planning to take. The selection is wide, there are numerous interesting options and there certainly is something for everyone!

As you can probably figure out based on the courses I’ve taken and am interested in, my main goals with my studies have been self-development and the expansion of my future study and career options.

Other goals have been to sustain my study skills, to get a balance for my music studies and to expand my view on the world. Sustaining my study skills mostly means keeping up my skills in academic writing and in learning things by reading. In addition I’ve always enjoyed studying and learning new things and have missed a different kind of intellectual stimulation that studies in music don’t always offer. The courses at the Open Uni have provided me with a very welcomed balance. The music world can sometimes feel like its very own little bubble and I’ve enjoyed getting another, completely different perspective on the world through my studies.

On top of all this I feel the Open University offers a perfect low profile way to get acquainted with a new subject. If there are any high school students or even older students or professionals out there who are interested in a certain subject but aren’t quite sure if it’s something for them, I warmly recommend taking a course or few at the Open Uni. Although it of course won’t give you the full picture, it surely gives you an excellent sneak peek on what studying the subject could potentially be like. Personally my Law studies at the Open University have secured me in the knowledge that it truly is something I enjoy studying, find interesting and am at least relatively good at.

The courses cost 15€ per study credit (if I remember correctly) and I’ve experienced the price to be really reasonable. As a Fin I’m of course used to living the dream and studying everything for free, but I have to say the price is definitely worth every penny. A 10-credit course of course hits the budget a bit, but I’ve always gotten so much out of every course the last thing I’ve been thinking of has been money.

So, to wrap it up, I’ve most certainly experienced my studies at the Open University incredibly rewarding and would warmly recommend them to everyone. I don’t know if universities in other countries offer a similar system, and therefore can unfortunately only tell you my experiences based on my studies in Finland. I’m sure Google or a quick e-mail to your local university will give you answers in case this post inspires you! If you have any questions related to the topic, I’ll be more than happy to answer. You can also find more information at https://www.helsinki.fi/en/open-university 🙂

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s