MY DECADE

Uuden vuoden kunniaksi ajattelin koota yhteen viime vuosikymmenen tärkeimmät tapahtumat. Kymmenen vuotta hujahti kuin huomaamatta, ja kului pitkälti niiden asioiden parissa, joita 14-24 vuotiaan nuoren ihmisen elämään kuuluukin. Mitä kaikkea siis tapahtuikaan?

// In honor of the new year I thought it could be fun to take a look back at the decade that passed. It was a decade of growth, and I guess in many ways quite a typical one for someone who went from being 14 to 24. So what happened (and how did I look)?

asdas

2010

Tapasin parhaat ystäväni. Tytöt muuttivat elämäni ja tapani nähdä itseni täysin, ja ovat perheen ohella olleet yksi vuosikymmenen tärkeimmistä ja pysyvimmistä asioista. Vuosikymmenen voi aloittaa huonommallakin tapaa! 😀

Met my best friends. Looking back at these ten years I’d say this was one the most important events in the entire decade. These girls changed my life and the way I see myself for good. Not a bad way to kick things off! 😀

2011

Aloitin opinnot IB-lukiossa. Niin ikään elämääni mullistanut tapahtuma. Sain tarvitsemani uuden alun ja koin ensimmäistä kertaa elämässäni kaipaamaani yhteisöllisyyden tunnetta.

Started high school at the IB. Also a life changing event. I got the restart I needed, met likeminded people and finally felt the sense of belonging I had longed for throughout my early teenage years.

2012

Opiskelin ja pidin hauskaa. Mitään kovin kummoista ei tapahtunut vuonna 2012 – ainakaan muistaakseni 😀 Lähinnä muistan käyneeni ahkerasti koulua ja käyneeni monissa kotibileissä, haha 😀

Studied and had fun. Nothing really special happened in 2012 – or at least not that I can remember 😀 Mostly remember going to school and having a lot of fun at various house parties, haha.

2013

Täytin 18 ja järjestin isot syntymäpäiväjuhlat. En malta odottaa, että saan järjestää samankaltaiset juhlat uudestaan, en muista milloin viimeksi olisi ollut yhtä hauskaa!

Turned 18 and celebrated with a huge party. I seriously need to do this again, I’ll never forget it and all the fun we had planning!

2014

Valmistuin ylioppilaaksi. Pidin välivuoden, mutta soitot veivät niin kovaa mennessään, ettei välivuosi loppujen lopuksi tuntunut niinkään “väliltä”.

Valmistin kilpailuohjelmaa ja harjoittelin enemmän kuin koskaan ennen. Tämä projekti aloitti ihan uudenlaisen vaiheen soitoissani.

Graduated high school. Had a gap year, but practiced so much it didn’t really feel like it.

Prepared for a competition and practiced more than ever before. This started a completely new phase in my playing.

2015

Kilpailin. Pääsin välieriin ja olin aika pettynyt. Keväällä edessä odottivat kuitenkin stipendit, apurahat ja monet hauskat keikat, joten näin jälkikäteen välieräpaikka ei niinkään harmita.

Pääsin opiskelemaan Sibelius-Akatemialle.

Muutin Helsinkiin. Sain ensimakua aikuisuudesta, opiskelin ahkerasti ja juhlin sitäkin ahkerammin, lol.

Competed. Got to the second round and was disappointed. Afterwards I got both big scholarships and amazing gigs so looking back it was all good.

Auditioned and got accepted to study at the Sibelius Academy.

Moved to Helsinki. Got my first taste of what it’s like to be an adult, studied a lot but also partied a lotlot. Also discovered the joys of eating ice cream for dinner, haha.

2016

Tein vaihtovuoden Amsterdamissa. Toiseen maahan muuttaminen opetti itsenäistymään ihan uudella tavalla. Omillaan olo ja tila ajatella olivat tärkeitä asioita aikuiseksi kasvamisessa ja oman polun löytämisessä.

Rakastuin ensimmäistä kertaa elämässäni. Valehtelisin, jos väittäisin, etteikö tämä olisi ollut yksi kuluneen vuosikymmenen tärkeimpiä tapahtumia. Löysin itsestäni uuden, pehmeämmän ja lämpimämmän puolen sekä aivan uudenlaisen tasapainon – kaiken ei tarvitse olla pelkästään suorittamista, työntekoa ja saavuttamista. Loppupeleissä tärkeintä taitaa kuitenkin olla kaikki se, mitä laittaisin näiden asioiden edelle. Ensi-rakkaus pääsi yllättämään ja tapahtui mitä tahansa, en sitä koskaan tule unohtamaan.

asdas

Had an exchange year in Amsterdam. Moving to another country introduced me to a completely new level of independence. Having the space to think on my own was an important step towards growing up.

Fell in love for the very first time. I’d be a liar if I didn’t count this into the important things of the decade. I discovered a softer and warmer side of me and was introduced to a completely new sense of balance – not everything has to be about accomplishment, work and competition. At the end of the day what matters is who you’d put in front of all that. Love caught me completely by surprise, and whatever happens I’ll never forget it.

2017

Palasin takaisin Helsinkiin. Pienen elämäkriisin jälkeen päätin palata takaisin Suomeen. Vaikka Amsterdamia onkin välillä ikävä, olen ollut päätökseeni silti tosi tyytyväinen.

Työskentelin ammatti-orkesterissa ensimmäistä kertaa elämässäni. Tärkeä askel eteenpäin urallani.

Matkustin New Yorkiin (ja rakastuin toista kertaa, haha). Minun kaupunkini. New Yorkissa eläminen edes hetken aikaa on on yksi päätavoitteistani vuosikymmenelle 2020.

asdas

Came back to Helsinki. After a slight crisis I decided to come back. I still consider it a great decision although I miss Amsterdam from time to time.

Worked in a professional orchestra for the first time. An important step in growing as a professional musician.

Travelled to New York (fell in love again, lol). My city. Living there even just for a while is my goal for the decade of 2020.

2018

Koin jonkunasteisen burnoutin ja olin tosi eksyksissä. Halusin lopettaa viulunsoiton kokonaan, hain oikikseen ja jäin parin pisteen päähän sisäänpääsystä… Vaikka kaikki oli tosi sekavaa ja ahdistavaa keväällä 2018 ja olin ihan uskomattoman vihainen siitä, että sisäänpääsy oli niin lähellä mutta silti niin kaukana, olen vielä tänäkin päivänä tosi kiitollinen siitä, etten päässyt sisään enkä lakannut soittamasta. Kokemukset, joita musiikki on tämän kriisin jälkeen tarjonnut, ovat olleet kaiken sen kipuilun arvoisia ja olen tosi kiitollinen siitä, etteivät asiat menneet niin kuin alunperin halusin.

Pidin täystauon soittamisesta. Tämä oli paras asia, mitä olen koskaan musiikinopintojeni suhteen tehnyt. Soittamatta oleminen, tai soittaminen vain silloin kuin oikeasti halusin, johtikin yllättäen kehittymiseen, jollaiseen en koskaan ennen ollut kyennyt tuntikausien harjoittelusta huolimatta. Tästä lähti käyntiin aivan uusi ja odottamaton luku viulunsoitossa, josta olen tosi iloinen.

Aloitin soittamisen uudelleen. Asioissa oli taas järkeä ja löysin uuden innon ja suunnan.

asdas

Had something of a burn out, was very much lost. Wanted to quit playing, applied for law school, and ended up being 2-3 points short of getting in… Although everything was a mess back then and I was so mad for being so close yet still so far, I am to this day grateful I didn’t get in and didn’t quit playing. The things I’ve experienced with playing after this crisis are a million times worth all that struggle and I will always be grateful for that things didn’t go exactly the way I wanted.

Held a break from playing. This is the most important thing I’ve done for my playing in my entire life and it introduced a completely new and very much unexpected chapter in my life. Not playing, or playing only when I really wanted to surprisingly lead me to improve as a violinist more than any of the countless hours I practiced in the past.

Restarted playing. Things started to make more sense and I found a new drive and direction.

2019

Voitin ensimmäisen viulukilpailuni ja saavutin lapsuudenunelmani Tchaikovskyn viulukonserton esittämisestä solistina. Tätä en unohda koskaan.

Vietin kesän Lontoossa. Olin tasapainoisempi ja onnellisempi kuin koskaan ennen.

Valmistin kaksi isoa kilpailuohjelmaa. Harjoittelin enemmän kuin koskaan ennen, aivan loputtoman suuria määriä.

asdas

Won my first violin competition and fulfilled my childhood dream of playing Tchaikovsky Violin Concerto as a soloist. Things I will never forget.

Spent the summer in London. Was more balanced and happier than I’ve been in my entire life.

Prepared two big competition programs. Practiced more than ever, absolutely ridiculous amounts.

2020

Nähtäväksi jää 😀 Tällä hetkellä olen kaavaillut tulevalle vuodelle kilpailemista, töiden tekemistä, valmistumista, mahdollisesti uuteen maahan muuttamista ja ihan uuden alan opiskelemisen aloittamista! Kerron lisää tämän vuoden tavoitteista myöhemmissä postauksissa.

We’ll see 😀 Competing, working more than ever, graduating, moving to another country and starting studying another degree are just a few of the things in my plans for the year to come! I’ll talk more about my goals in a later post.

asdas

Kuvia katsellessani voin todeta, että naamataulu näyttää edelleen pitkälti samalta kuin kymmenen vuotta sitten, mutta tyttö on sitäkin erilaisempi. Voin iloisena ja kiitollisena todeta, että jos olisin 14-vuotiaana tiennyt, missä tänä päivänä olen, mihin olen menossa ja millainen minusta oikein tuli, olisin ollut tyytyväinen.

En malta odottaa, että näen missä olen kymmenen vuoden päästä – ja kenen kanssa! Tulevana vuosikymmenenä tulen todennäköisesti kokemaan elämäni suurimmat muutokset ja odotan niitä innolla. Näinä vuosina tulen todennäköisesti ja toivottavasti rakentamaan uraani, menemään naimisiin ja perustamaan perheen. Moni asia voi tietenkin muuttua, ja tiedän, etteivät asiat aina mene suunnitelmien mukaan, mutta on näistä asioista silti kiva haaveilla, vai mitä! Toivon, että tulevat vuodet ovat täynnä tasapainoa, rakkautta, iloa, menestystä, toteutuneita unelmia ja saavutuksia.

asda

Looking back at the pictures I can conclude the face didn’t change too much, but the girl even more so. I’m happy to say that had 14-year-old me known where I am and what kind of a person I turned out to be I would’ve been happy. The only thing I truly regret is cutting my hair, haha 😀 It simply refuses to grow back to its 2011 lengths anymore!

Anyway, I can’t wait to see where I’ll be in 10 years (and with whom!). The upcoming decade is likely to be the one with the greatest changes in my life and I am so excited. These are the years during which I’ll hopefully and probably build my career, marry and start a family. Of course many things might change and things might not go as planned, but it is quite a cool thought nevertheless, isn’t it! Anyway I hope these years will be filled with balance, love, happiness, success, fulfilled dreams and accomplishments. And may I finally start to work out regularly!!!! 😀

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s