HOW TO PREPARE THE PERFECT DINNER PARTY

Olen aina rakastanut, ja tulen todennäköisesti aina rakastamaan juhlien järjestämistä. Synttärit tai ystävänpäivät, illalliset, bileet tai brunssit – rakastan niitä kaikkia, etenkin jos saan itse kunnian toimia emäntänä! Olen ennen kaikkea isojen juhlien ystävä, mutta illallisilla on aivan erityinen paikka sydämessäni. Mielestäni on ihanaa istua alas hyvässä seurassa, nauraa ja muistella sekä syödä ja juoda hyvin. Edellisistä järjestämistäni illallisista on vierähtänyt jo aikaa, mutta koska tavoitteenani on tämän kevään aikana emännöidä ainakin yhdet illalliset ajattelin tähän väliin listata parhaat vinkkini onnistuneiden illallisjuhlien järjestämiseen!

ONNISTUNEIDEN ILLALLISKUTSUJEN ABC

Pariudu! Parhaat illalliset olen järjestänyt yhdessä hyvän tai hyvien ystävien kanssa. Työmäärä on helppo jakaa ja juhlien valmistaminen on sata kertaa hauskempaa yhdessä kuin yksin!

Suunnittele toimiva vieraslista. Kantapään kautta opittua: erilaisten kavereiden yhdistäminen voi olla hauskaa, mutta myös hankalaa! Jos suunnittelet eri piireistä tuttujen kavereiden yhdistämistä, mieti etukäteen heitä yhdistäviä tekijöitä. Olen järjestänyt täydellisiä juhlia maailman hassuimmilla vieraslistoilla, mutta myös löytänyt itseni yrittämässä epätoivoisesti kehitellä jotain yhdistävää puheenaihetta, kun kutsumani vieraat eivät kerta kaikkiaan tule toimeen 😀

Tarkista allergiat. Unohdan tämän kerta toisensa jälkeen, mutta välttyäksesi kiusallisilta tilanteilta kannattaa aina tarkistaa ketkä ovat allergisia millekin, kuka on kasvissyöjä tai vegaani, ja kuka kaipaa laktoositonta, maidotonta tai gluteenitonta ruokaa.

Suunnittelu on kaiken A ja O. Suunnittele menu, joka on tasapainoinen ja helppo toteuttaa. Kirjoita ostoslista (usko pois, sitä tarvitsee enemmän kuin luulisikaan!). Aikatauluta kokkailut niin, että tiedät olevasi valmis hyvissä ajoin ennen vieraiden saapumista (löydän aina itseni hiki hatussa, tässä on siis vielä aika paljon parantamisen varaa…) 😀

Ennakoi ja valmista etukäteen. Ehkä paras neuvo, jonka voin antaa on seuraava: tee kaikki mahdollinen jo edellisenä iltana, jos vain millään mahdollista! Kata pöytä, leivo kakku, pilko, silitä ja valikoi tarjoiluastiat. Pienetkin jutut helpottavat itse juhlapäivän hommia yllättävän paljon!

Siivoa, siivoa ja siivoa! Siivoa ennen, siivoa juhlien aikana ja siivoa niiden jälkeen. Pienestäkin siistimisestä on yllättävän paljon apua.

Salaisuus piilee yksityiskohdissa. Rakastan koristeita, ja hankin esimerkiksi ilmapalloja lähestulkoon jokaisiin järjestämiini juhliin! Hinta on melko pieni niistä saatavaan iloon verrattuna. Sama pätee kukkiin – juhlapöydän yleisilmeen saa niiden avulla helposti lämpimäksi ja juhlavaksi!

Emännöi! Tärkeintä hyvässä emännässä on mielestäni taito ottaa jokainen vieras huomioon ja saada jokainen tuntemaan itsensä tervetulleeksi. Pidä huolta siitä, että muulle seurueelle tuntematon vieras tulee esitellyksi ja pidä yksinäisille vieraille seuraa.

Kaikki ei aina mene toivotusti, ja se on ihan ok. Olen toivottanut vieraat tervettulleeksi tukka pystyssä, vain puoliksi pukeissa, esiliinassa ja vain osittain meikattuna… Olen unohtanut sokerin lisäämisen kermavaahtoon, ja tuloksena tarjoillut happaman makuista mansikkakakkua yli 15 vieraalle. Ja se on ihan ok 😀 Loppujen lopuksi ainoa oikeasti tarpeellinen vinkkini taitaa siis kuitenkin olla pitää hauskaa, ja muistaa, että räpätessä roiskuu ja se kuuluu asiaan!

asdas

I am, have always been and probably always will be a big party kind of a person. I love parties, I love events, I love dinners and I love brunches – in particular if I get the honor of hosting. I’m a great fan of grand occasions, however there is also a special place in my heart dedicated to more intimate dinner parties. I love sitting down in good company for a night of fun and intresting conversations and eating and drinking well. It’s been a while since my last dinner but since it’s my mission to host at least one during this spring, I thought what time could be better than this to round up my best tips for hosting the perfect dinner!

Couple up! My best dinner parties have been hosted together with a friend. The workload is easy to share and the preparations are so much more fun when there are two of you!

Plan your guest list. Combining different friend groups can be so much fun, but also tricky. If that’s what’s on your mind make sure the people have things in common. I’ve had fantastic parties with the weirdest guest lists, but also found myself randomly and alone trying to chat about everything between life and earth in the middle of a freezing atmosphere because my guests simply don’t come along 😀

Check for allergies. This is the one thing I seem to forget time after time, but in order to avoid any awkward situations it might be smart to check which ones of your guests are vegetarians, vegans, allergic or prefer lactose, dairy or gluten free food.

Planning is the key! Plan a menu that is balanced and easy enough to make. Write a grocery list (trust me, it’s needed!). Schedule your cooking so you know when you should get started with everything in order to have it done by the time guests are arriving (I always find myself in a rush, this is really something I hope to master one day 😀 ).

Prepare in advance. Lay the table, bake the cake, chop what can be chopped, iron clothes, pick out tableware – preferably the night before if only possible.

Clean, clean, clean. Clean before, clean during and clean after. Doing small cleaning whenever possible makes the workload so much easier to handle!

It’s all in the details. I’m a huuuuge fan of decorations, and love getting for instance balloons for more or less all parties I organize. The cost isn’t too big, in particular not when compared with the amount of joy they bring! Same applies to flowers – they are such an easy way to make a space look more welcoming and festive.

Be the hostess of the mostest. For me the most important characteristics of a good host or hostess is that he or she takes everyone into account and makes them feel welcome. Make sure you introduce possible random guests to the rest of the group and strike up a conversation with the guests who aren’t familiar with the rest from before.

Realise it doesn’t always go your way and that’s okay. I’ve welcomed guests mid-cooking, wearing only half of my outfit and an apron, barely halfway through my makeup… I’ve forgotten to add sugar in the cream intended for my cake and served a somewhat sour tasting strawberry cake to a group of 15 people. And that’s okay. The number one rule of any party is not to take things too seriously, laugh at possible mistakes and to enjoy!

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s