REDISCOVERING HAPPINESS (AKA: HOW TO BE SINGLE)

Ihanaa, ihanaa ystävänpäivää! Rakkauden, parisuhteiden ja ystävyyden merkkipäivää juhlistaakseni ajattelin hiukan pohtia omaa tämänhetkistä tilannettani ja avata niitä ajatuksia, jotka näin ystävänpäivänä mietityttävät.

Kulunut syksy oli elämäni raskain. Vaikka se ehkä sivulauseissa on saattanut ilmetä, en varsinaisesti ole täällä puhunut aiheesta juurikaan. Parisuhde, jonka olin todella uskonut olevan elämäni viimeinen päättyi ja sen sijaan, että olisin ehtinyt ottaa aikaa asian käsittelemiseen, oli minulla iso kilpailuohjelma valmistettavana. Joka ikinen päivä nousin ylös ja lähdin harjoittelemaan, mutta näin jälkikäteen katsottuna en todella tiedä, miten siitä selvisin. Itku silmässä ja hampaat irvessä, sen voin ainakin sanoa.

asda

Happy Valentines day! In order to celebrate this day of love, relationships and why not friendships, I thought I’d take the chance and reflect on the place where I am and how I am intending to make the most of this Valentines day, and all the days to come! 

I haven’t written about it too much over here, but last fall was something of a living hell for me. A relationship with someone I long considered to be the love of my life ended and instead of having the time to stop to let it sink in and deal with it, I had a big competition program to prepare. Every day I got up and practiced, but looking back I have no clue how I did it. The quote “Cried, but did it anyway” has never been more accurate, lol.

Olen aina saarnannut muille siitä, miten tärkeää on löytää iloa itsestään ja elämän pienistä asioista myös elämän vaikeimpina aikoina, mutta vannon, kautta kiven ja kannon, etten enää ikinä pidä tuota puhetta kenellekään. Pilkka osui omaan nilkkaan, ja sain todeta, ettei valon ja ilon löytäminen olekaan ihan niin helppoa pahan paikan tullessa, ja että jopa minä voin päätyä itkemään tieni läpi pimeiden viikkojen ja kuukausien.

On ollut yllättävän vaikea myöntää, etten edes minä – niin itsenäinen, kunnianhimoinen, itsevarma ja tunnollinen kuin olekin, kykene sulkemaan pois tunteita riippumatta siitä, miten kovasti yritän. Läpikäymäni prosessi on ollut elämäni turhauttavin. Elämä opettaa, ja jos jotain olen oppinut, niin sen, ettei tunteita voi hoputtaa, että kärsivällisyys on kaiken a ja o, ja empatiaa oppii kokemalla.

asda

I’ve always preached to others about how important it is to find joy in yourself and the small things in life even during the toughest of times, but swear I’ll never give that crap of a speech to anyone ever again. Turns out even I can loose all light, all joy and all happiness, and simply end up crying my way through weeks and months of dark blur.

Hard to admit, but true – I, the most independent, ambitious, confident and endlessly hard working person possible, discovered not even I am able to isolate from emotions no matter how hard I try (news flash: I’ve tried very hard). It’s been the most frustrating process I’ve ever been through, but turns out there’s simply no way to speed up the process or to avoid the feelings. Life is giving me a good lesson in patience and emphaty, I guess, lol.

Valittaminen ei ole laisinkaan tämän postauksen pointti, vaan tämä: vaikka sitä jossain vaiheessa epäilin, jopa tästä selvittiin ja vähitellen alan taas löytää iloa siitä, että olen jälleen ihan vaan omillani. En voi sanoin kuvata, miten ihanalta tuntuu hitaasti mutta varmasti kerta toisensa jälkeen tajuta, että olen taas iloinen! Hymyilen taas, nauran taas!

En ole eläessäni iloinnut elämän pienistä asioista näin paljon. Hetket, joina haukon henkeä, koska auringonlasku on niin käsittämättömän kaunis tai koska vanha ystävä saa minut nauramaan niin, että vatsanpohjassa sattuu, ovat nousseet arvoon arvaamattomaan. En enää ikinä ota näitä hetkiä itsestäänselvyytenä.

asda

Anyway – point being this: unbelievable but true, there was light at the end of the tunnel, I got through it and am now slowly but surely getting into the process of rediscovering the joy and happiness of just being me, myself and I. I cannot put into words how great it feels to slowly but surely time after time realise I’m happy again! I smile again, I laugh again!

I’ve never been this grateful for finding joy in the small things as much as I am now. Feeling my heart beat a bit faster because of a breathtaking sunrise or because a good old friend made me laugh so hard I can’t breathe is so special. I’ll never take these feelings for granted again.

Olen aina ollut itsenäinen ja nauttinut omillaan olemisesta. Tällä hetkellä se tuntuu aika hassulta, eikä todella ole sitä, mitä toivoin tai olisin halunnut, mutta koska tässä nyt ollaan, en varmaan voi muuta kuin yrittää nähdä tilanteen parhaat puolet. Nyt siis aiheeseen: mitä olen tehnyt, ja mitä aion tehdä ottaakseni kaiken ilon irti ajastani sinkkuna?

I’ve always been an independent person and have always enjoyed being on my own. Currently it feels incredibly weird, and it’s very, very far from what I wanted or would have asked for but since this is where we are I guess the only thing one can do is to try to make the most of it. So what have I done and what do I intend to do to make the most of my time on my own – no matter how long or short it may be?

8 PARASTA TAPAA NAUTTIA SINKKUUDESTA

Tee päätöksiä. Olen tällä hetkellä jonkunlaisessa risteyskohdassa elämässäni, ja jollain tapaa voidaan ehkä pitää siunauksena, että saan tehdä seuraavia askeleitani ja tulevaa suuntaani koskevat päätökset perustuen vain ja ainoastaan omiin unelmiini. Sinkkuus on täydellinen hetki uudelleenmääritellä elämäsi suunta ja polku – ota siis ilo irti!

Nauti siitä, ettet ole vastuussa tekemisistäsi kenellekään. Hyvä parisuhde ei tietenkään rajoita, mutta voidaan silti varmuudella väittää, että sinkkuus tuo mukanaan aivan erityisen vapauden. Tee asiat niin hitaasti tai nopeasti kuin haluat – kukaan ei kerro, mikä on oikein tai väärin!

Tähtää tulevaisuuteen, jonka sinä haluat. Mitä sinä haluat? Missä haluat olla viiden tai kymmenen vuoden päästä? Missä haluat asua viiden tai kymmenen vuoden päästä? Minkälainen ihminen haluat olla? Riippumatta siitä, teetkö koulutustasi, työtäsi tai henkilökohtaista elämääsi koskevia päätöksiä, kaikki riippuu kerrankin vain sinusta. Nyt ei tehdä kompromissejä, vaan voit kerrankin keskittyä ja tavoitella juuri niitä asioita, joita sinä haluat.

Tee töitä oman itsesi eteen. Niin kliseistä, mutta totta – sinkkuus tarjoaa täydellisen mahdollisuuden tehdä henkisen kasvojenkohotouksen. Oletko epävarma jostain? Muuta se! Omissa suunnitelmissani on vihdoin ryhdistäytyä ja luoda säännöllinen treenirutiini sekä ottaa ranskan kurssi, josta olen puhunut lukemattomia kertoja kuluneiden vuosien varrella.

Tee töitä! Kukaan ei pysäytä sinua, odota sinua, tarvitse sinua tai ota aikaasi. Nyt on aikasi loistaa.

Näe vaivaa ystävyyksiesi eteen. Valehtelisimme, jos väittäisimme olevamme yhtä hyviä ystäviä parisuhteessa kuin sinkkuina. Tukeudu ystäviisi, löydä lohtua, rakkautta ja iloa heistä. Vietä lomia, merkkipäiviä ja merkityksettömiä päivä heidän kanssaan. Vahvista näitä suhteita, jotka toivottavasti tulevat kestämään läpi elämän.

Pidä hauskaa. Vaikka raataisit haluamiesi asioiden eteen selkä hiessä – älä unohda pitää hauskaa! Tee kaikkea spontaania ja odottamatonta, joka on mahdollista vain silloin, kun kukaan ei edellytä sinulta mitään. Seikkaile, juhli ja naura… Tee mitä tahansa haluat!

Vilkuile taaksepäin. Olen ollut onnellinen omillani ennenkin, ja tulen olemaan onnellinen uudelleen – ihan omillani. Halusimme sitä tai emme, määrittelemme aina itseämme kumppanimme kautta ainakin jossain määrin, ja itsensä uudelleen löytäminen ihan vaan omana itsenään voi viedä aikaa. Joskus voi auttaa katsahtaa taaksepäin ajassa hetkiin, joina olit onnellinen ja varma ihan vain omana itsenäsi. Mikä teki sinut onnelliseksi? Mikä sai sinut hymyilemään?

8 WAYS TO RE-DEFINE YOUR SINGLE SELF

Make decisions. I am at something of a crossroad in my life, and in a way I guess it’s a blessing to have the opportunity to make the decisions regarding my next steps and life direction solely based on what I want and dream of. Being single is the perfect occasion to redefine your direction and path – embrace it!

Enjoy the feeling of not being accountable to anyone. A good relationship of course doesn’t restrict you, but it’s quite obvious that there is a certain freedom in being all by yourself. Take your time, or rush if you so like – no one is going to tell you what is right or wrong!

Aim for the future you want. What do you want? Where do you want to be in the next five or ten years? Where do you want to live in the next five or ten years? What kind of a person do you want to be? Whether you’re making decisions regarding your education, work or personal life it’s all up to you. No need to compromise – this is the time when you can go for exactly what you want.

Work on you – for you. This is such a clichee, but this is your chance to become an even better version of yourself. Is there something you’re insecure about? Change it! My plan is to finally pull myself together and establish a regular workout routine for myself and take the French course I’ve been talking about for years.

Work! No one stops you, no one needs you, no one waits for you, no one is taking your time. It’s your time to shine.

Work on your friendships. We’d all be lying if we claimed we’re as great friends when in a relationship as when single. Count on your friends, find comfort, love and joy in them. Spend holidays, special occasions and unspecial occasions with them. Strenghten these relationships, because they are hopefully there to stay for the rest of your life.

Have fun. No matter how much you work or go for the things you want – don’t forget to have fun! Do all the spontaneous things you can do when no one waits for you. Go for midnight drives with your friends, party like there is no tomorrow… Whatever you want!

Look back. I’ve been happy before all by myself, and I will be happy again – all by myself. Whether you want it or not, you kind of define a part of yourself through your partner in a relationship, and re-defining your balance to be centered on only yourself can take time. Sometimes it might be helpful to look back to a time when you were completely and perfectly self-centered (in the good way!) 😀 What used to make you happy? What used to make you smile?

Ja niinpä, hitaasti ja varmasti tulet toteamaan, ettei maailma kaatunutkaan ja että aurinko jatkaa nousemistaan, päivä toisensa jälkeen. Eroaminen ei koskaan ole helppoa, ja vaikka se tuntuisi miten vaikealta käsittää, tulet todennäköisesti ymmärtämään, miksi asiat menivät kuten menivät joskus tulevaisuudessa. Tai sitten niin ei käy, mutta siitä riippumatta elämä jatkuu ja päivä toisensa jälkeen tulet aina vähän ihanammaksi versioksi itsestäsi. Toivotan ihanaa ja lämmintä ystävänpäivää ihan jokaiselle. Halatkaa rakkaitanne!

And slowly and surely you’ll come to realize, the world didn’t fall apart and the sun still keeps on rising. Breakups are never easy, and although it might not make any sense at all right now there is a great chance you’ll understand why things went the way they did a bit later. Or you won’t, but life nevertheless goes on and day by day you’ll become a slightly more epic version of yourself. Wishing a happy Valentine’s day to each and everyone of you, whether single, single and ready to mingle or in a relationship! Hug the ones you love, whether friends, lovers or partners!

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s