MY 10 BEST TIPS FOR TRAVELLING SMOOTHLY

Olen kuluneina vuosina matkustanut enemmän kuin edes välttämättä haluaisin myöntää. Tästä johtuen olen vähitellen kehitellyt tapoja, joilla matkustaminen sujuu sujuvammin, helpommin ja mukavammin, ja joita noudatan lähestulkoon aina matkustaessani. Vaikka nautinkin lentämisestä, en ole kovin kärsivällinen mitä mahdollisiin mutkiin ja hidasteisiin tulee, ja siksi olenkin pyrkinyt tekemään kaikesta mahdollisimman helppoa. Joten, kaikki kanssamatkustajani, tässä 10 parasta vinkkiäni sujuvampaan lentomatkustamiseen!

10 TAPAA MATKUSTAA SUJUVAMMIN

1 . Pakkaa aikaisia aamulentoja varten aina edeltävänä iltana. Ei ole salaisuus, että olen ennen kaikkea aamuihminen, mutta kello 7 aamulento kirpaisee jo minuakin. Tärkeintä aamulennoille valmistautumisessa on mielestäni edellisenä iltana pakkaaminen.

2. Tee check-in netissä. Tämä helpottaa matkalle lähtemistä etenkin, mikäli matkustat pelkillä käsimatkatavaroilla – voit nimittäin kävellä suoraan turvatarkastukseen! Vaikka ruumaan vietävää tavaraa olisi, on netissä tehtävästä check-in:istä siltikin hyötyä, sillä sen avulla saat useimmiten valita itse istumapaikkasi, mikä tuottaa ainakin minulle paljon iloa.

3. Tee tarkistus aina ennen kentälle lähtöä: Onko mukana passi, lompakko, avaimet ja puhelin? Tee se. Joka. Ikinen. Kerta. Kantapään kautta opittua, ja siitäkin huolimatta huomaan ihan liian usein käveleväni ulos ovesta ilman jotain näistä suhteellisen olennaisista osasista. Tarkistus on oikeasti tosi tärkeää, etenkin jos olet vähän huolimaton lähtijä – kuten minä 😀

4. Pakkaa käsimatkatavarasi viisaasti. Mieti etukäteen, mitä tarvitset lennon aikana ja pakkaa sen mukaan. Ota mukaan koneeseen mahdollisimman vähän tavaraa. Mitä kevyemmät kantamukset, sen mukavampaa matkustaminen todennäköisesti on.

5. Laita nesteet pieneen muovipussiin jo etukäteen. Tämä on ykkösvinkkini ihan jokaiselle lentomatkustajalle: pakkaa nesteet erikseen ja jätä ne käsimatkatavaroissa päällimmäiseksi. Riippumatta siitä, ovatko nesteet jo valmiiksi muovipussissa vai eivät, tämä nopeuttaa turvatarkastusta huomattavasti ja helpottaa sekä sinua että kanssamatkustajiasi.

6. Suunnittele matkustusvaatteesi turvatarkastus mielessä pitäen. Olen joutunut kävelemään ruuhkaisen turvatarkastuksen läpi hiukan kiusaantuneena pienen pienessä topissa, nahkaleggingseissä ja paljain jaloin pohtien, miksi ihmeessä en suunnitellut asuani paremmin. Muista, että turvatarkastuksessa pyydetään usein ottamaan kengät ja mahdolliset jakut pois päältä.

7. Lataa lentoyhtiön sovellus. Vaikkei tässä välttämättä ole mitään maata mullistavaa, tekee se matkustamisesta jälleen vähän helpompaa. Matkaliput sekä mahdolliset muuttuneet lähtöajat ja portit päivittyvät sovellukseen itsestään, mikä on yllättävän kätevää!

8. Relaa! Ei ehkä helpoin temppu minun kaltaiselle hätähousulle, mutta kyllä se vaan niin on, että maltti on valttia ja matkustaminen on paljon helpompaa, kun asioita ei ota liian vakavasti. Kun joku menee pieleen, on mitään harvoin tehtävissä. Myöhästyminen: ei voi mitään. Peruutus: ei voi mitään. Yritä nauttia matkustamisesta, sopeudu yllättäviinkin käänteisiin ja ota vaikka kuppi kahvia.

9. Paina mieleen tai kirjoita alas majoituksesi osoite ja muut tärkeät tiedot siltä varalta, että puhelimesi akkusi loppuu. Ihan liian usein akkuni on loppunut lennolla ja olen päätynyt arvailemaan hotellini tai muun määränpääni osoitetta. Puhelimen voi tietenkin aina ladata, mutta siltä varalta, että joku menee pieleen ei vara venettä kaada ja on ihan kiva, että tiedot löytyvät ihan manuaalistikin!

10. Tarkista lentoyhtiösi käsimatkatavaroita koskevat säännöt. Tämä ei ehkä ole niin tärkeää ihan tavallisille matkustajille, mutta sitäkin olennaisempaa muusikoille, jotka matkustavat soitinten kanssa. Joillain lentoyhtiöllä sääntöjä voi hiukan venyttää, mutta toiset ovat tosi tiukkoja esimerkiksi yhden käsimatkatavaran säännöstä. Tunne lentoyhtiösi, tee taustatutkimusta ja kysy ystäviltäsi. Jos haluaa pelata varman päälle, kannattaa muut käsimatkatavarat jättää minimiin.

Tässä siis 10 parasta sääntöäni sujuvampaa matkustamista varten – ja lupaan, että näistä jokainen on yllättävän toimiva! Onko teillä samantyyppisiä ohjeita tai vinkkejä? 🙂

asdsa

adasa

I’ve been doing my fair share of travelling during these past few years. Slowly I’ve come to develop a set of guidlines that I strive to follow every time I travel in order to make life a bit easier and travelling bit smoother. I’ve always enjoyed travelling, however am not the most patient when it comes to complications and have therefore done my best to make everything go as easily as possible. So, for all my fellow frequent flyers, here are my 10 best tips for travelling smoother!

10 WAYS TO TRAVEL SMOOTHER

1 . Always, always pack the night before an early morning flight. It is no secret that I am first and foremost a morning person, but a 7 am flight pushes even my limits. The most important trick for catching that early bird flight is packing the night before. No matter how last minute you otherwise like to pack: don’t leave it until the morning! Been there, done that – and it is so not worth it.

2. Check in online. If you travel with only cabin bags this makes your travelling a lot easier. As I mostly travel with my violin I often have to check in my luggage at the airport, but the online check-in 24 h before departure allows me to choose my seat which for me makes a huge difference.

3. Before leaving, do a 4 thing check. Passport, wallet, keys and phone. Do it. Every. Single. Time. I’ve learnt from my mistakes, lol, yet still, time after time, find myself almost walking out the door lacking one of these. The check is important, at least if you’re a quick and slightly oblivious leaver like me 😀

4. Plan your cabin bag smartly. Know what you need during the flight and pack accordingly. Minimize what you bring along, as the fewer things you have to carry, the nicer your travelling experience is likely to be.

5. Pack your liquids separate in advance to ensure a fast security check. This is my number one tip for all air travellers: pack your liquids separate and leave them on top of the rest of your cabin luggage. Whether you have the chance to pack them in a plastic bag in advance or just have them ready to put in the plastic bag, this speeds up the security check – for everyone.

6. Plan your clothes security check in mind. Too often have I found myself walking through the security awkwardly bare feeted in a teeny tiny top and leather leggings, asking myself why on earth I didn’t plan this in advance. Remember you have to take off jackets and high heels.

7. Download the app of your flight company. This was a new realization for me during my most recent trip, and it was, if not a game changer, nevertheless something that truly made my travelling experience a bit smoother. Having for instance your boarding pass updated, and gate changes and delays notified straight to your phone is super handy!

8. Take a chill pill. Not the easiest thing for a rusher like me, but truly, travelling is so much easier and smoother when you don’t take things too seriously. There is rarely anything to do when things go wrong, so just accept things as they come along and adapt as fast as possible. A delay – nothing to do. A cancellation – nothing to do. Make the most of the travelling, amuse yourself by looking at all the stressed people, adapt to what happens and sip your coffee.

9. Memorize or write down important info in case your battery dies – or bring an extra battery. Way too many times has my battery died during my flight and I’ve ended up guessing my way to the hotel or wherever I’ve been on my way. Phones can obviously be recharged, but just in case something goes wrong it feels nice to have some backup info!

10. Research the airline you’re travelling with regarding hand luggage. This maybe doesn’t bother ordinary travellers too much, but anyone travelling with their instrument as hand luggage knows how important this can be. With some air lines the rules can be pushed, but some are incredibly strict. Know your airlines, do your research and ask your friends. In order to be on the absolutely safe side don’t bring an extra handbag.

These are my 10 best tips for travelling smoother – and I truly feel like a lot of them makes quite a remarkable difference! Do you have similar tips or additions to this list? 🙂

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s