RED STRIPES

Kuten jokainen suomalainen tässä vaiheessa varmastikin enemmän kuin hyvin tietää, lähestulkoon kaikki menot ainakin seuraavalle kuukaudelle, ja minun tapauksessa koko keväälle, on peruttu. Meitä rohkaistaan pysyttelemään neljän seinän sisällä niin pitkälti kuin vain mahdollista. Vaikka sisällä oleminen todennäköisesti alkaa jossain vaiheessa ahdistamaan, täytyy silti myöntää, että ainakin toistaiseksi nautin kotona olemisesta täysin rinnoin. Olen niin iloinen, että muutimme!

As I mentioned in my earlier posts more or less everything has been cancelled in Finland for the upcoming month, and in my case the entire spring. A lot of buildings are closed, including schools, offices and universities, and we’re encouraged to stay at home to an as high extent as possible. Although I’ve never been much of a stay-home-all-day-person, I must say so far I’ve enjoyed my time at home to the fullest. In these circumstances I’m particularly happy we moved!

Kotona olemisesta huolimatta olen pyrkinyt pitämään kiinni edes jostain normaalista ja rutiininomaisesta, ja esimerkiksi heräämään ihmisten aikoihin ja pukeutumaan joka aamu. Saan paljon enemmän aikaiseksi kunnon vaatteissa kuin yöpaidassa! Näissä kuvissa yksi viime päivien koti-asuista: vanha raidallinen paita, nahkahame ja sukkikset. Olen aina viihtynyt kaikkein parhaiten sukkiksissa ja mekoissa, eikä se ole miksikään muuttunut edes tämän epävirallisen karanteenin aikana. Lisää karanteeni-ajan rutiineista tulossa seuraavassa postauksessa!

Despite being more or less locked down in our apartment, I’ve strived to maintain some kind of a routine when it comes to waking up and getting dressed – if anything I try to make sure there’s at least something normal about this strange situation. In the photos you can spot one of my stay at home-outfits: an old striped shirt, a leather skirt and stockings. I’ve always been most comfortable in dresses and stockings and that obviously hasn’t changed even in these quarantine-like-conditions. More about my quarantine-routines and ideas on how to create functioning new stay-at-home-habits coming up in my next post!

Postaustahtia ylläpitäessäni haluan tähän väliin selventää seuraavan: tällä hetkellä bloggailu on minulle ennen kaikkea tapa rentoutua, rauhoittua, nauttia ja luoda rutiineja. Olen vähintäänkin yhtä järkyttynyt tilanteesta kuin kaikki muutkin, mutten näe muuta tapaa käsitellä asiaa kuin pyrkiä jatkamaan elämää niin pitkälti normaalisti kuin mahdollista. Muiden tapaaminen on luonnollisestikin rajattu ehdottomaan minimiin. Sitäkin suuremmalla syyllä on kehiteltävä harrastuksia, joita voin toteuttaa yksin tai ainoastaan kämppikseni eli siskoni kanssa. Bloggailu sattuu olemaan mitä oivallisin sellainen ja viihdyttääkin tähän hätään mukavasti!

As I post more I want to clarify this: in these circumstances blogging is for me first and foremost a way of relaxing, of holding on to and creating routines and enjoying life. I am just as shook by the situation as any of you, but just see no other way of coping with it than through continuing life in an as normal manner as possible. Contact to others is obviously limited to an absolute minimum, but nothing stops me from shooting photos with my sister and writing posts – both things I enjoy a lot. If nothing else, it’s a great way to stay entertained without being in touch with too many people.

Mielipiteitä siitä, miten tämän hetkiseen tilanteeseen tulisi suhtautua on ymmärrettävästikin monia. Itse ymmärrän toki ihmisten paniikin, mutta siitä huolimatta olen sitä mieltä, että nyt, jos koskaan on syytä tarttua kaikkeen edes vähän normaaliin ja pyrkiä jatkamaan elämää edes vähän arkisista asioista kiinni pitäen. Jos jollain tapaa kykenee kehittelemään ja jakamaan mielekkäitä tapoja viettää aikaa kotona, hyviä karanteeni-ajan reseptejä ynnä muita korona-ajan ideoita, sitäkin parempi. Mielestäni viihteen, ilon ja kulttuurin asemaa kriisi-aikana ei tule vähätellä.

Understandably, there are a lot of opinions when it comes to how we should relate to this situation. Personally I understand people panicking more than well – trust me I feel the urge as well! However, as I look at it, this, if anything, is a situation in which all chances to continue life as normal as possible should be embraced. I believe the best thing we can do in this situation is to try to make things lighter through holding on to a positive mindset and remembering that there is so much good in this world still, and through sharing our quarantine-stories and ideas with each others. In dark times the value of entertainment, culture and a light and bright heart shouldn’t be underestimated.

Mielestäni jokaisen postauksen ei tarvitse eikä pidä käsitellä koronaa, vaikka se tällä hetkellä oikeasti jokaista elämän osa-aluetta koskettaakin. Tilanne on tosi ahdistava ja todennäköisesti meitä kaikkia pelottaa ainakin jossain määrin. Se ei kuitenkaan muuta sitä, että maailmassa on edelleenkin paljon ihania ja kauniita asioita, ja ainakin itselleni on huomattavan paljon helpompi käsitellä arkeani ravisuttavia melko radikaalilta tuntuvia rajoituksia keskittymällä kaikkeen arkiseen ja kauniiseen kuin panikoimalla ja ahdistumalla. Tällä hetkellä en voi muuta tehdä tilanteen eteen kuin pestä käsiä, pysyä erossa mahdollisimman monista muista ihmisistä ja auttaa muita aina, kun siihen vain tarjoutuu mahdollisuus. Mitä ajatuksia teillä herää tilanteesta?

The situation is slightly terrifying, and we’re all scared and anxious. However, that doesn’t change the fact that there is still a lot of beauty in the world, and at least for me it’s easier to live focusing on the light and pretty parts rather than by panicking about how bad things might still go. This attitude obviously might change severely in the weeks to come – trust me I didn’t expect myself to sit here writing this a week ago. However, as I see it, for now there is nothing I can do besides washing my hands, staying inside and helping those in need whenever given the chance. How do you feel about all this?

Shirt – Zara // Skirt – Zara // Shoes – FemmeSTHLM

2 Comments Add yours

  1. Milla H. says:

    Onpa kaunis asu – ihana kokonaisuus! 🙂

    1. Voi kiitos! 🙂

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s