WEEK 12

Kulunut viikko oli yksi oudoimmista pitkään, pitkään aikaan. Tavallaan se kului kuin silmänräpäyksessä ja toisaalta tuntuu siltä kuin viikko sitten tapahtuneet asiat olisivat tapahtuneet vuosi sitten. Joka päivä tuntuu olevan niin täynnä uutisia ja uusia odottamattomia käänteitä, että kokonaiskuvan hahmottaminen alkaa käydä hankalaksi. Kuvat ovat mitä loistavin tapa virkistää muistia ja onneksi olinkin yllättävän hyvä ottamaan kuvia kuluneena viikkona (kerrankin)! Mitä siis tapahtui viikolla 12?

What a weird week this was! It went by super fast, but at the same time it feels as if the things that happen a week ago took place in a different lifetime. Every day is so full with news and new unexpected turns of events that I have a difficulty with picturing the big picture. Snapshots are however a very useful way to take a look back and luckily I was quite good at taking them this week (for once)! So, what went down in week 12?

Maanantaina ja tiistaina pääsin nauttimaan tyhjästä Musiikkitalosta. Tyhjät salit ja luokat ovat jokaisen musiikinopiskelijan märkä uni, mutta se ilo loppui lyhyen – kaikki Taideyliopiston tilat nimittäin suljettiin tiistai-iltana ainakin tulevan kuukauden ajaksi.

Monday and Tuesday were spent enjoying an empty Music Center. Empty halls and classes might be the dream of any music student, but that joy is now over as all our school buildings are closed for the foreseeable future – at least for the entire upcoming month.

Kuten aiemmissa postauksissa jo ehdin mainita, olen pyrkinyt nousemaan normaaliin aikaan ja pukeutumaan päivittäin uudesta elämänrytmistä huolimatta. Tällä viikolla nousemista ovat rytmittäneet lastenhoitotyöt, mutta saa nähdä millaiseksi tätä seuraavat viikot muodostuvat.

As I mentioned in my earlier posts I’ve been making an effort to get up and get dressed every day. This week it’s been helpful to go to babysit every day, but we’ll see how next week turns out.

Uusi kotitalo tuo elämääni niin paljon iloa! Musiikkitalo suljettiin, ja sitä myötä tästä käytävästä muodostui uusi työmatkani. Saimme nimittäin avaimmet taloyhtiömme monitoimitilaan karanteenin ajaksi ja pääsemme siis päivittäin harjoittelemaan niin paljon kuin sielu vain sietää. Olen niin kiitollinen, että tiloihin liittyvä ongelma ratkesi kuin itsestään!

My new home building brings me so much joy! After the Music Center was closed this is officially my new way to practicing, as we were given the keys to the sauna spaces in our building to use as a practicing space. So grateful to have the problem of practicing solved!

Tämän viikon uudet vanhat Etsystä tilaamani suosikkikorvikseni. Tilasin ne jo elokuussa, mutten jotenkin ole osannut käyttää niitä ennen kuin vasta nyt.

My new old favourite earrings from Design by Hummingbird. I haven’t used them too much since I received them in late August, but am finally starting to find ways to style them.

Suosikkiasiani uudessa kodissamme on ehdottomasti asunnon valoisuus. Rakastan valoon heräämistä, ja valoisaan kotiin palaamista.

My favourite thing about this new apartment must be the light. I love waking up to it, I love coming home to it.

Musiikkitalon tyhjät käytävät tiistai-aamuna. En usko nähneeni niitä näin tyhjillään koskaan ennen.

Empty hallways of the Music Center – don’t think I’ve ever seen it quite like this.

Viimeisen koulupäivän asu. Kunnollisia kuvia tästä asusta on mitä pikimmiten tulossa – tässä nimittäin yksi niistä vaatekappaleista, jotka keräävät yllättävän paljon kehuja. Pidän mekosta paljon, mutten ihan ymmärrä miksi se herättää niin paljon ihastusta 😀

What I wore for my last day at school. Proper photos with this dress coming up – it’s been one of those pieces of clothing that seem to gather loads of compliments for some reason. I personally like it a lot, but don’t quite get why everyone seems to be so struck by it 😀

Vaikka olenkin pyrkinyt olemaan mahdollisimman vähän tekemisissä muiden ihmisten kanssa, päätin jatkaa työskentelyä lastenhoitajana kahdelle lapselle. Lastenhoito on ollut ihan valtavan tervetullutta vaihtelua arkeeni, etenkin nyt, kun lähestulkoon kaikki muu on peruttu.

Despite cutting out more or less all other contact to people, I decided to keep on working in the family I’ve been working with for the past few weeks. Babysitting has been a much welcomed change to my everyday routines, in particular now that everything else is cancelled.

Tällä viikolla kokeilin Nespresson kahvikoneiden kahvia ensimmäistä kertaa ikinä ja rakastuin. Voi toki johtua siitä, että kotona on tällä hetkellä jossain määrin surkeaa kahvia, mutta oli syy mikä tahansa: tämä kupillinen oli pala taivasta.

I tried Nespresso capsule coffee for the first time and absolutely loved it. Could also just be that we have insanely crappy coffee at home, but this cup was just something special.

Kävin siskon vaatekaapilla varkaissa ja pihistin tämän takin… Parasta yhdessä asumisessa on kyllä kaksinkertainen vaatekaappi 😀

Stole sissy’s coat – perks of living together is definitely the warderobe that is doubled in size, lol.

Sosiaalisen eristäytymisen parhaita puolia on se, että olen nähnyt ihan valtavan vähän vaivaa hiusteni eteen ja lähinnä viimeistellyt hiukset tukkapannalla. Tästä johtuen hiukset ovat nyt paremmassa kunnossa kuin pitkiin aikoihin, lol.

Bright sides of social distancing: I’ve been lazier than in a long time when it comes to doing my hair, mostly wearing headbands to look pulled together. As a consequence my hair looks healthier than in a long time, lol.

Koti. Täällä on ehkä ensimmäistä kertaa aikuisiällä tullut sellainen olo, että olen kotona. Rakastin toki edellistä asuntoani tosi paljon, mutta jotenkin täällä kaikki tuntuu loksahtelevan paikoilleen.

Home. I’ve felt more home here than in perhaps any other apartment during my entire adult life. I loved my previous apartment a lot, but something just feels more right here.

Kauniimpia karanteenisäitä ei olisi voinut toivoa. Kaiken keskellä lohduttaa, että on viimein kevät ja tämän kaiken ollessa ohi on jo melkein kesä.

Couldn’t have wished for more beautiful weathers in these times. In the midst of all the terrifying news, it is of such a condolence that by the time this all is over it will almost be summer!

Olen sanonut sen ennen, ja sanon sen uudelleen. Rakastan kaksoisovia. Niin, niin paljon.

I know I said it before, but fuck it, I’ll just say it again. I love double doors. So much.

Jos pitäisi arvata mitkä muutamat esineet ovat kodissani vielä viidenkymmenenkin vuoden päästä, veikkaisin todennäköisesti näitä Georg Jensenin Cobra-kynttilänjalkoja, Artekin Zebra tyynyliinoja sekä tällä hetkellä huoneessani olevaa vaaleaa villamattoa.

If I had to mention the things in my apartment that I think I’ll have in my home even in 50 years it would be these Georg Jensen Cobra – candel holders, my Artek Zebra pillow cases and the white woolen carpet I currently have in my room.

Lastenhoito on tuonut paljon raikkaan ilman seikkailuja elämääni ja olen siitä tosi onnellinen. Näissä merimaisemissa oli kiva rauhoittaa mieltä.

Babysitting has brought a lot of fresh air adventures into my life and I’m so happy about it! These sea views calmed my mind quite a bit.

Ja näkymistä puheen ollen… Tuntuu tosi etuoikeutetulta saada syödä aamiaista, lounasta ja päivällistä näissä näkymissä. Kansallisteatteri on aivan upea tästä kulmasta.

And talking about views… What a privilige it is to eat breakfast, lunch and dinner to this view. Not everyone get to see the National Theatre from this angle.

Elän elämän parasta aikaa asuessani siskoni kanssa, joka rakastaa kokkailua. Tällä aterialla syötiin toki ihan vaan kalapuikkoja, mutta hän tekee jopa ne niin paljon paremmin kuin minä koskaan, haha.

I’m living my best life living with a sister who loves cooking. Know this meal was just fish fingers but she just does it so much better than I ever could.

Eilisiltana oli tarkoitus juhlistaa uutta kotiamme tupareiden merkeissä. Emmepä olisi viikko sitten osanneet arvata, että juhlistamassa olisi loppujen lopuksi vain me kaksi. Ilta oli siitä huolimatta kyllä oikein rattoisa ja kului skumpan ja High School Musicalin parissa.

Last night was supposed to be the night of our house warming party. Little did we know it would end up being just the two of us. It ended up being quite a nice night involving sparkling wine and High School Musical, nevertheless.

Meillä on jonkun verran maalauksia, julisteita ja taidetta muutoinkin kotona. Tämä, maalauksista kaikkein pienin, taitaa kuitenkin olla suosikkini.

We have quite a lot of paintings, posters and art in our apartment, which I love. This tiny one might be my favourite tho.

Syötyäni kuluneiden yhdeksän kuukauden aikana joko ei mitään, mitä tahansa sain itseni syömään, epäsäännöllisesti tai pelkkää pikaruokaa, olen vihdoin saanut kerättyä itseni ja onnistunut syömään vähän säännöllisemmin ja terveellisemmin. Sosiaalinen eristäytyminen on luonnollisestikin tosi ikävä asia, mutta täytyy sanoa, että se taisi olla juuri sitä, mitä tarvitsinkin.

After either eating nothing, forcing myself to eat anything that I could squeeze into myself (have had so many ice cream dinners I don’t even know where to begin counting) or eating completely crappily during the past nine months I decided to finally start taking slightly better care of myself and eat better. This social distancing obviously sucks, but I must say it might have been exactly what I needed to stop and figure everything out.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s