WORLD'S EASIEST CHOCOLATE CAKE

Uusi viikko ja uudet kujeet! Reseptiohjeille ja kokkailulle yleensäkin ei ole ollut aikaa kuluneina kuukausia, mutta sehän muuttui kuin salamaniskusta korona-tilanteen myötä. Koska leipomiselle on vihdoin taas aikaa, päätin testata yhtä lapsuusaikojeni lempireseptiä, joka osottautui ihan yhtä hyväksi kuin ennenkin. Niinpä päätin jakaa sen täälläkin! Kyseessä on maailman helpoin kuiva-suklaakakku – tässä on vaikea epäonnistua!

Maailman helpoimpaan suklaakakkuun tarvitset: 3 dl sokeria, 3 dl vehnäjauhoja, 2 teelusikallista leivinjauhetta, 2 ruokalusikallista kaakoajauhetta, 150 grammaa voita, 2 kanamunaa, 3/4 dl maitoa sekä 3/4 kiehuvaa vettä.

Hiukan kosteampaa kakkua varten suosittelen lisäämään nesteiden määrää puuttuvalla 1/4 desillä. Maito on myös helppo korvata vedellä tai kermalla, itse käytän yleensä sitä mitä jääkaapista sattuu löytymään! Kakku onnistuu seuraavan ohjeen avulla:

 1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
 2. Sekoita kuivat ainekset (sokeri, jauhot, leivinjauho sekä kaakaojauhe).
 3. Sulata voi. Lisää se kuivien ainesten joukkoon.
 4. Lisää munat, maito ja kiehuva vesi.
 5. Kaada taikina vuokaan. Itse pidän ennen kaikkia vuoista, joissa on reikä keskellä. Kakku on itsessään jo hyvä, mutta juhlavampi tarjoilla, kun se on jossain mallissa eikä vain lättänä.
 6. Paista uunissa 50-60 minuuttia.

Ja tadaa – olet valmis! Voit tarjoilla kakun sellaisenaan, kermavaahdolla tai vaihtoehtoisesti koristaa sen suklaakastikkeella. Itse syön kakkuni mieluiten sellaisenaan, maitolasillisen ja kahvikupposen kera 🙂

asdasa

New week, new cake and long time, no recipe! As I suddenly have so much more time to fill in my day due to the Corona-situation, I’ve also been catching up with cooking and baking. One of the recipes I haven’t done in a long time used to be my favourite when I was a kid. It is the world’s easiest chocolate cake – honestly, it’s hard to go wrong with it!

For an easy chocolate cake you need: 3 dl sugar, 3 dl flour, 2 teaspoons of baking powder, 2 tablespoons of cacao powder, 150 grams of butter, 2 eggs, 3/4 dl milk and 3/4 dl boiling water.

For a moister cake you can use a bit more liquids! The milk is also easy to replace with water or cream – I usually use what I happen to have in my fridge! I make my cake following the next steps:

 1. Turn the oven on to 175 degrees Celsius.
 2. Mix the dry ingredients (sugar, flour, baking powder, cocoa powder).
 3. Melt the butter. Add to the dry ingredients.
 4. Mix the eggs, milk and boiling water into the rest of the ingredients.
 5. Pour into a cake tin – I love using ones with a hole in the middle as it’s easier and more fun to cut and serve!
 6. Bake in the oven for 50-60 minutes.

And tadaa – you’re ready! You can serve the cake as it is, with whipped cream or optionally decorate it with a chocolate sauce! Personally I love it as it is, preferably with a glass of milk and a cup of coffee on the side 🙂

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s