MY 10 FAVOURITE SUNDAY HABITS

Olen jälleen kerran onnistunut järjestämään itseni tilanteessa, jossa elämäni on enemmän tai vähemmän aikataulutettu ensi jouluun asti. En ymmärrä, miten aina onnistun järjestämään itseni tällaiseen tilanteeseen, haha! Kaiken kiireen keskellä pyrin aina pitämään tietyistä rutiineista kiinni. Jaksamisen kannalta ehkä tärkein tapani on se, että pyhitän sunnuntaisin vähintään illan ihan vaan rauhoittumiseen ja uuden energian keräämiseen. Mitkä siis ovat lempitapani, joita noudatan joka sunnuntai?

I’ve again (surprise, surprise) managed to get myself into a tunnel where I have my life more or less scheduled until next Christmas. I really have a special kind of talent to fill my life, even in times like these, lol. How do I cope with it all? In the midst of a busy period my special trick is to devote some time each Sunday just for winding down and gathering energy for the new week. I have a set of things I try to do each week in order to make life easier and more fun. So which are my favourite Sunday habits?

SUNNUNTAISET SUOSIKKIPERINTEENI

1 . Nuku pitkään. Kaiken jaksamisen a ja o: nuku pitkään vähintään kerran viikossa. Jos jostain kumman syystä aikaa myöhään nukkumiselle ei olisi, huolehdi siitä, että kuitenkin nukut vähintään 8 tuntia yössä. Toimii todistetusti 😀

2. Syö hidas ja herkullinen aamiainen. Pitkään nukkumisen lisäksi pyrin sunnuntaisin pyhittämään aamun ihan vaan nautiskelulle. Loikoilen sängyssä tavallista pidempään, mutta pyrin myös syömään aamupalaa rauhallisemmin kuin arkipäivinä. Aamupala on ylivoimainen suosikkiruokani päivässä, ja jos vain voisin, voisin viettää tuntikausia aamupalapöydän ääressä tuoreilla hedelmillä, marjoilla ja croissanteilla herkutellen ja kahvia siemaillen vaikka päivittäin.

3. Varaa aikaa kavereiden näkemiselle. Kun tuntuu siltä, että meinaan hukkua haalimaani työmäärään unohdan myös helposti priorisoida ystäviä. Tästä pyrin siis pitämään kiinni: vaikka miten olisi kiire, pyrin näkemään ainakin yhtä ystävää lounaan, kahvin tai viinilasillisen merkeissä edes kerran viikossa.

4. Aikatauluta seuraavan viikon treenit. En aio valehdella, en vielä(kään) tee tätä, mutta se on tavoitelistani kärjessä. Nähtäväksi jää, miten saan homman toimimaan, mutta aina pitää edes yrittää! 😀

5. Kirjoita to-do-lista. Etenkin tällaisina aikoina, jolloin toisaalta on vaikea hahmottaa, mitä kaikkea voisia ja pitäisi saada aikaiseksi voi auttaa, että istahtaa alas kerran viikossa ja kirjoittaa selkeän tehtävälistan. Lista voi joskus tuntua ahdistavan pitkältä, mutta kokemukseni mukaan sen suorittaminen osoittautuu lähes poikkeuksetta odotettua helpommaksi kunhan vain ryhtyy hommiin.

6. Suunnittele jotain kivaa alkavalle viikolle. Tämän tekemisessä olen myös ihan uskomattoman huono, mutta pyrin siihen siitä huolimatta. Pyrin suunnittelemaan jotain kivaa jokaiselle viikolle. Oli kyseessä sitten pitkä kävely, vapaa ilta, museossa käynti, kahvittelu, viinikierros tai ihan vaan shoppailukierros, pyrin suunnittelemaan jokaiselle viikolle jotain, mitä odottaa. Elämän ei pidä olla pelkkää suorittamista ja työtä, ja jonkin odottaminen tekee elämästä paljon hauskempaa.

7. Siivoa. Olen suuri uusien alkujen ystävä, ja ajattelen jokaista maanantaita mahdollisuutena aloittaa uudestaan. Uusi alku on aina helpompi ottaa puhtaalta pöydältä, ja siksipä lempiperinteeni sunnuntaisin on siivota ja huolehtia siitä, että kotini on kiiltävän puhdas astuessani uuteen viikkoon.

8. Pese vaatteet ja silitä. Pyrin pyykkäämään aina sunnuntaisin, ja niinpä suurin osa vaatteistani ovat lähes aina puhtaita. Uusi listaus tähän tavoitteeseen on pyrkimys silittää kaikki ryppyinen samalla kertaa, mutta saa nähdä, miten siinä onnistun… Olen lievästi sanottuna skeptinen 😀

9. Hemmottele itseäsi. Tätä perinnettä olen ylläpitänyt jo vuosien ajan. Sunnuntaisin pyrin varaamaan aikaa pitkälle ja kuumalle suihkulle, kynsien lakkaamiselle, rasvaamiselle, kasvonaamioille sekä kaikelle muulle hemmottelulle. Uuteen viikkoon on paljon kivempi astua raikkaana!

10. Älä tee yhtikäs mitään hyödyllistä. Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä: vietä iltaa tekemättä yhtikäs mitään hyödyllistä. Ainakin minä otan ihan liian harvoin aikaa ihan vain olemiselle ja olen tekemättä yhtikäs mitään. Unohdan rentoutumisen tärkeyden ihan liian usein, mutta pyrin pitämään kiinni siitä, että makaisin sohvalla tai sängyssä katsomassa jotain ihan täysin tyhjänpäiväistä sarjaa edes kerran viikossa sunnuntai-iltaisin.

AASDA

MY FAVOURITE SUNDAY HABITS

1 . Sleep in. Life hack number 1: sleep in at least once a week. If for some reason there wouldn’t be time to sleep in, make sure you sleep at least 8h/night. Works like a charm, at least for me.

2. Eat a slow and delicious breakfast. In addition to sleeping in I try to dedicate a part of my Sunday morning to just enjoying a great breakfast. What a morning, haha: after rolling in bed longer than usual I try to take time to sit down and soak in the Sunday feeling during breakfast. Breakfast foods are by far my favourite food to eat (easy to make and fresh to eat, just the way I like it) and if only I could I’d spend hours just enjoying fresh berries and fruits, newly baked breads and croissants and sipping coffee every single day.

3. Schedule time to see a friend. When I get lost in work I often forget to prioritise friends. This is something I’ve tried to hold on to: that even though there would seem to be too much to do, I’d still make time to meet up for a lunch, coffee or glass of wine with someone fun at least once a week.

4. Schedule workouts. I won’t lie, I still don’t do this but doing it is on the top of my to-do-list. My goal is to set a number of workout dates with myself for the upcoming week on every Sunday. It remains to see how the system is going to turn out, but a girl’s gotta try! 😀

5. Set goals for the upcoming week – write a to-do list. In particular in times with too much to do nothing helps like sitting down for a few minutes and writing a clear to-do-list on things that have to be done. The list might sometimes feel overwhelming, but as soon as you start doing your chores one by one it usually turns out it was much easier than you thought.

6. Plan something exciting for the upcoming week. Also amongst things I suck at doing, but this is something I’d like to do: to plan something nice to do each week. Whether it’s about going for a long walk, going to a museum, for a coffee, out on Friday night or simply just shopping, making sure there’s something to look forward to in the upcoming week makes life so much more worthwhile. Life shouldn’t be only about work.

7. Clean. I’m a fan of new beginnings, and consider every Monday a chance to re-start. Starting all over is always easier on a clean slate, and that is why perhaps my all time favourite Sunday habit is to clean and make sure my home is shining as I’m headed into a new week.

8. Wash clothes and iron. Getting my laundry done every Sunday is a handy way to make sure most of my clothes are always clean. A new addition to the list is to try to iron anything that comes out wrinkly, but let’s see how that goes 😀

9. Treat yourself. This is a tradition I’ve had for many years already. Each Sunday I take time for just pampering myself a bit by taking time for a long shower, painting nails, smouldering myself with lotions and other self care related things. It’s so much nicer to step into a new week feeling fresh!

10. Do nothing. Last, but definitely not least: spend your evening just doing nothing. Far too rarely do at least I have time to just breathe and think about nothing. I forget the importance of winding down too often, but try to hold on to taking a while for just chilling on the couch or watching unnecessary tv-shows every Sunday night.

Listasta tulikin yllättävän pitkä, muttei sen toteuttamiseen tosiasiassa mene muutamaa tuntia pidempään. Näillä lähtee ainakin oma viikkoni ihanasti käyntiin! Tulevan viikon suunnittelu myös auttaa jaksamaan ja hahmottamaan, mitä kaikkea tuleman pitää. Sopimalla itseni kanssa treeni-treffit ja varaamalla aikaa myös ihan vaan elämästä nauttimiselle pidän myös paremmin kiinni siitä, etten pelkästään jää tekemään hommia.

The list turned out surprisingly long, but I can guarantee it doesn’t take more than a couple of hours to execute. At least I’ve experienced that following these steps each week makes my life so much better! Planning the upcoming week helps me cope with everything and gives me a picture of what is coming up. By planning workouts and scheduling time for friends and fun I also make sure I take time to just enjoy life and don’t just get stuck working alone.

Tässä siis 10 suosikkitapaani sunnuntaihin. Jos olen pahasti kiireessä pyrin pitämään kiinni edes numeroista 1 ja 10, eli siitä, että nukun edes hiukan pidempään ja otan hiukan aikaa sille, etten tee yhtikäs mitään. Onko teillä joitain lempitapoja, joita noudatatte sunnuntaisin?

So here are my 10 favourite Sunday habits. If I’m in a rush I still try to hold on to at least number 1 and 10. If nothing else, at least sleep in a bit and try to take a bit time for just doing nothing. Do you have any favourite habits for Sundays?

And to those of you wondering… Yes, I obviously wake up every morning with perfectly curled hair and bright red lips! What did you expect? :)

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s