MIDSUMMER 2020

Tämänvuotinen juhannus ylitti kaikki odotukset! En ole viettänyt juhannusta Suomessa moneen vuoteen ja on kyllä tunnustettava, että olin täysin unohtanut, miten ihana juhla se itse asiassa onkaan. Olennainen osa viikonloppua oli toki käsittämättömän upea sää, mutta toisaalta juhlaa, joka sisältää kukkakransseja, hyvää ruokaa ja juomaa sekä erinomaista seuraa on vaikea pilata edes sadesäillä. Tässäpä siis yhteenveto vuoden 2020 juhannuksestani!

What a midsummer it was! I haven’t spent this celebration of the Nordic night when the sun never sets in Finland in years as I’ve always been travelling, and must say I had completely forgotten how wonderful it in fact is. Obviously we were insanely lucky with the weathers (+25 degrees throughout the weekend!?), but I doubt a celebration consisting of flower crowns, wine, great food and excellent company could’ve been ruined even if it had been raining. Anyway, here’s a short recap of what went down and how we celebrated my new favourite festivity!

Kaikkein parasta tässä juhannuksessa oli seura. Koko kulunut vuosi on hurahtanut melko työpainoitteisissa merkeissä, ja olen tosi kiitollinen jokaisesta päivästä, jonka saan viettää ihan vain kavereiden kanssa hengaillen. Iso kiitos vielä kaikille saapuneille!

The best part of the weekend was by far the company. The past year has flown by mostly working, and I’m so grateful for every day that I get to spend just chilling with my friends. A huge thanks goes to everyone who made the effort to come over! It’s very much appreciated.

Viikonlopun menu oli napakymppi, vaikka itse sanonkin. Ruokalistalla oli lähinnä hedelmiä, marjoja, vihanneksia ja kalaa eri muodoissa. Kun kaikki vielä syötiin pihalla täytyy sanoa, ettei paljon ihanampia aterioita olisi voinut nauttia.

Our menu for the weekend was heavenly, mostly consisting of fruits, vegetables, berries and fish. Considering we had all of our meals from breakfast to dinner in the garden I think I can honestly say I was quite literally living my best life.

Juhannusaaton viettämisen aloitimme keräilemällä luonnonkukkia kukkakransseihin. Aikaisemmin ollaan väsätty kransseja pelkästään kukkakaupan kukista, ja täytyy myöntää, etteivät luonnonkukat toimineet ihan yhtä hyvin, vaikka jotain kovin viehättävää niissä silti olikin.

We started out on Friday by picking flowers to make flower crowns according to Scandinavian tradition. I’ve never made flower crowns with flowers straight from the nature before, and must admit they didn’t work quite as well as flowers bought at the store. Nevertheless the idea was somehow charming and we had a lot of fun making them!

Mestariteos! Lopputulos oli mielestäni aivan ihana, mutta luonnonkukkien huono puoli paljastui, kun kukat ahkerasta kastelusta huolimatta nuukahtivat parin tunnin sisällä.

Ta-daa – my masterpiece! I loved the end result, but unfortunately it only lasted a couple of hours before the whole beautiful bunch died out.

Ihanan illallisen ja parin skumppalasillisen jälkeen kävelimme rantaan. Taivas ja merenranta oli kertakaikkisen kaunis. En ole ennen viettänyt aikaa Satakunnassa ja täytyy sanoa, että maakunnan luonto vei sydämeni aivan täysin. Henkeäsalpaavaa.

After a dreamy dinner, quite a few glasses of sparkling wine and sangria we strolled down to the shore. The sky was so dreamy. I have never spent time in this part of Finland before and I must say it has completely stolen my heart. Simply breathtaking.

Ihana Heli. Ystävien kanssa vietettyä aikaa on ollut kovin kova ikävä, ja vaikka alunperin suunnittelin harjoittelevani, olen näin jälkikäteen tosi iloinen siitä, että kerrankin keskityin ihan vain ystävien kanssa olemiseen. Harjoitella ehtii myöhemminkin, näitä hetkiä ei saa takaisin.

My favourite girl. I’ve missed spending time with my friends, and although I originally planned to practice even during this weekend, looking back I’m so grateful for this time just focusing on enjoying my company. I can practice later, but these moments will never come back again.

Take-away sangriaa ja skumppaa. Huomatkaa myös ajaton ja elegantti sukat sandaaleissa-yhdistelmä! 😀

Sangria and sparkling wine on-the-go. Also note the elegant socks in sandals-combination! 😀

Lauantaina herättiin iloisina ja hyvin nukkuneina. Auringossa syödyn aamupalan jälkeen istuskeltiin terassilla, jossa loppujen lopuksi päädyttiin myös meikkaamaan. Oli ihanaa.

On Saturday we woke up happy and refreshed. After a breakfast in the sun we decided to chill and do our makeup outside. Life was good.

Iltapäivällä lisää ystäviä tuli käymään aivan ihanien reseptien ja ruokien kera. Menu oli täydellinen. Ja kaunis! Vaikka miten nautin emännöimisestä on kyllä myös pakko myöntää, että oli kiva sysätä vastuu ruoanlaitosta jonkun toisen harteille 😀

In the afternoon some more friends came over with the most amazing recipies and ideas regarding our menu for the evening. Just wow… Although I love hosting I must admit it was quite a pleasure to let someone take the lead in the kitchen 😀

R-a-k-a-s-t-a-n kaikkea kalaruokaa, ja näin ollen voin todeta lauantain illallisen olleen unelmieni illallinen. Kuola valuu vieläkin tätä muistellessa 😀

As the sucker I am for fish in any form , this was more or less the dinner of my dreams. It might not look as good as it tasted, but nevertheless I’m literally drooling just thinking about it 😀

Haluaisin kovasti väittää, että tekemäni mansikkakakku olisi ollut illan kohokohta, mutta pakko myöntää, että kala oli niin hyvää, että jopa kakku jäi kakkoseksi. Siitäkin huolimatta mansikkakakku on kyllä lempi-jälkkärini. Tällä kertaa kerma vispattiin käsin, mikä kävikin yllättävin kätevästi.

To finish off the dinner it was time for what I’d like to call the highlight of our dinner, but since the fish was so delicious I’ll just call it an amazing addition. Strawberry cake is and always will be my favourite dessert. This time with hand whipped cream and an overload of strawberries – just the way I like it.

Näistä kuvista tuli kyllä heittämällä uusia lemppareitani, otetaan ihan liian harvoin enää yhteiskuvia vaikka näitä on niin kiva katsoa jälkikäteen! Tavoitteena olisi tämän jälkeen koota kaikki kuvat kuva-albumiin, mutta saa nähdä miten käy 😀

I love these photos, we barely take any together anymore yet they make such nice memories! The goal is to create a photo album in the end of this summer, but we’ll see how that goes 😀

Viikonlopun emäntä. En ole kutsunut ihmisiä kylään pitkiin aikoihin, ja olin täysin unohtanut miten kivaa se oikeasti onkaan. Täytyy lisätä listalle asioista, joita pitää tehdä useammin!

The hostess of the mostest. I haven’t had people coming over for dinners or parties in a long, long, long time and had completely forgotten how much fun it is. Certainly will be something we’ll do again – let’s start with my birthday in a few weeks!

Juhannusviikonloppu oli vasta toinen kerta, jonka vietin tällä mökillä ja olen kyllä kovaa vauhtia rakastumassa. Luonto on vertaansa vailla – niin runsas, vehreä ja ylitsepursuava. En edes osaa kuvailla, mutta kaunista oli – ihan kuin suoraan jostain sadusta! Ja lupaan, etteivät kuvat millään tasolla tee oikeutta.

I had never spent more time than a short weekend at this cottage but I must say I’m falling for it head over heels (or this time my own bare feet, lol). The nature is so lush, green and blooming… I’m falling out of adjectives but let’s just say it’s amazing. It looks like it would be out of a fairytale, and trust me: the pictures don’t even make justice.

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin! Palaillaan – toivottavasti ennemmin kuin myöhemmin!

So that’s it! See you later, alligator – hopefully sooner than later!

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s