AUTUMN SNAPSHOTS

Aurinkoiset lauantaiterveiset! Puhelimeni kamerarulla on niin täynnä vaikka mitä kivoja kuvia viime viikoilta ja kuukausilta, että oli aika jakaa niitä tännekin! Elämä etenee niin kovaa vauhtia, ettei postailulle ole ollut aikaa, vaikka kovasti kaipailen aktiivisempaa bloggailemista. Kunhan vauhti tästä vähän hidastuu lupaan palata tännekin vähän ahkerammin. Sitä ennen kuitenkin pieni kurkistus siihen, mitä kaikkea viime viikkoina ja kuukausina on tapahtunut!

Happy Saturday! I was scrolling through my phone and realised I’ve gathered quite a bit of snapshots during the past weeks and months that I could share with you, and therefore thought I’d better get back here, asap! As usual, life is rolling on so quickly I haven’t had the time to update too much, however I miss it a lot and content is coming as soon as I have a bit more time to spare. Nevertheless, here’s a peek at what’s been going on during the past weeks and months!

Päivittäinen opiskelupaikkani. Rakastan valoa, ihmisten kuulemista ja ennen kaikkea sitä, että muutaman askeleen päässä odottavat loputtomat kahvivarannot 😀 Muutama viikko sitten opiskelin lähinnä kotoa käsin tajuttuani, miten ihanaa sängyssä opiskelu itseasiassa on. Lopuksi päätin kuitenkin siirtyä takaisin tänne ihmisten ilmoille. Muun Euroopan sulkeutuessa toisen korona-aallon kourissa kahviloissa työskentely tuntuu aika ihanalta ajatukselta. Pitää tarttua tilaisuuteen, kun se on vielä olemassa.

My daily study spot. I love the light, I love hearing people around me and most of all, I enjoy being in the close proximity of an endless coffee supply 😀 Some weeks ago I increasingly stayed home to study since I discovered what a heavenly concept “studying from bed” actually is, but eventually decided to make a comeback here. Seeing the rest of Europe locking down again oddly inspires me to enjoy the open city for as long as only possible.

Paras ystäväni näinä päivinä – kupillinen kuumaa kahvia! Viime viikkoina on kehittynyt huonohko tapa korvata vähäisiksi jääneitä unia kahvin juomisella… Täytyy tehdä ryhtiliike mitä pikimmiten 😀

My best friend these days! Very important note to self: Really, really need to pick up better sleeping routines again.

Hakasalmen huvila jaksaa hymyilyttää aina, kun kävelen sen ohitse. Huvilalta löytyy museo, kahvila ja ravintola, ja olen haaveillut siellä käymisestä vaikka miten kauan. Pitää laittaa kalenteriin!

This beautiful villa right in the middle of everything in the center of Helsinki brings me so much joy. They have a museum, cafe and restaurant attached to it and I’ve been planning to go for such a long time. It’s charming, isn’t it!

Olen ollut niin, niin tyytyväinen tähän Shop The Curatedin kashmere-villakangas takkiin. Yritän kirjoittaa takista lisää heti, kun vain saan takista sille oikeutta tekevät kuvat!

Hanging out in the most beautiful piece of clothing I own: The classic coat from Shop The Curated. I’m so in love with it! I’ll most certainly tell you more about it as soon as I have the time to shoot photos that do justice to it.

Pari viikkoa sitten vahvistettiin odotetusti, että opintoni Tilburgin yliopistossa jatkuvat etänä vielä kevätlukukauden ajan koronatilanteen takia. Tietojen tultua olen yrittänyt kotiutua tänne entistä aktiivisemmin. Kaipaan muutosta, muuttamista ja uutta alkua, mutta koska tälle tilanteelle ei voi mitään, olen yrittänyt ottaa tästä ilon irti ja antaa itseni rakastua Helsinkiin uudelleen. Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin onhan täällä ihan valtavan paljon ihania asioita.

Since I discovered I’ll stay in Finland for much longer than expected due to the COVID-19 situation, I’ve tried to look at my surroundings a bit more lovingly. Although I long for a new beginning elsewhere, I have to admit Helsinki can be quite a nice place when you give it a proper chance.

Lunta!!! Matkustaessani takaisin Helsinkiin Oulusta nautiskelin kauniin lumisista maisemista . Helsingissä on edelleen ihan käsittämättömän lämmin siihen nähden, että on jo marraskuu, ja alan epäillä tuleeko talvea tänä vuonna ollenkaan. Vaikka tavallaan rakastankin tätä keski-eurooppalaista syys-säätä, on rehellisyyden nimissä myönnettävä, että kaipaan kyllä suomalaisen syksyn kirpeyttä.

Snow! The views were amazing when I trained back down to Helsinki from Oulu. Helsinki is still going strong with 10 + degrees Celsius (quite unusual this time of the year), and I’m starting to doubt whether we’ll get any snow at all this winter. Although I kind of love this middle-European style of weather, I also find myself longing for slightly crispier temperatures.

Pyrin lähtemään kotoa päivittäin ja pukeutumaan sen mukaisesti, vaikkei mitään näennäistä pakkoa oikeastaan ole. Muutaman viikon pitäydyin kotona lähinnä leggingsseissä ja vanhoissa paidoissa, mutta täytyy kyllä myöntää, että on paljon kodikkaampi olo nyt, kun palasin mekkojen, saapikkaiden ja syystakkien pariin 😀

I strive to leave the house on a daily basis and to get dressed accordingly. For the brief period that I worked from home I enjoyed wearing yoga pants and old shirts 24/7, but I have to admit, it feels quite nice to be back to dresses, heels and wool coats again 😀

Yritin luoda vähän jännitystä elämään, ja kokeilin uutta opiskelupaikkaa. Helsingin Yliopiston kirjasto on jostain syystä yksi suosikkirakennuksistani koko Helsingissä. Täälläkin opiskelu sujui oikein mallikkaasti, mutta toisaalta kaipasin tavallista kahvilaani, ja niinpä tämä jäi kertaluontoiseksi kokeiluksi.

I tried to spice up my life a bit and tried out a new study location (such an exciting thing to do, isn’t it 😀 ). This library is for some reason one of my favourite buildings in Helsinki. Studying here was great, but somehow I still missed my routines at my usual cafe. Conclusively, this turned out to be nothing but a one time try out.

Kaunis alkusyksyn ilta noin kuukausi sitten. Nyt alkaa olla pimeää jo 4-5 aikaan.

A beautiful early autumn evening roughly a month ago. Now it gets dark more or less at 4 pm.

Kovin tyytyväisenä ja hymyileväisenä lempivillapaidassa ja kerrankin kiharretuissa hiuksissa 😀

I did my hair for a change and obviously had to document this special occasion, lol. Also, so much love for this sweater!

Erään tiistain asu.

An #OOTD.

Tuli ihan nostalginen olo tästä kuvista. Näitä oli blogit ja Instagram-tilit täynnä 2010-luvun alkupuolella! 😀

Throwing it back to the 2010’s when you weren’t a blogger if you didn’t have one of these photos in your feed, haha.

Kaksi viikkoa sitten piipahdettiin brunssilla Flät 14:sta! Olen usein hiukan skeptinen kaikkien brunssien suhteen, jotka eivät tarjoa buffeeta (aamunälkäni on pohjaton :D), mutta nyt täytyy kyllä myöntää, että tämä oli kovin positiivinen kokemus. Ensi kerralla taidan ehkä ottaa 5 ruokalajin menun 3 sijaan, mutta siitä huolimatta voin suositella lämmöllä. Erityiskehut aivan ihanasta leivästä ja uskomattoman hyvästä fenkolisalamista. Kunpa tätä saisi kaupastakin 😀

Two weekends ago I managed to squeeze in a brunch at Flät 14! I am usually slightly sceptic when it comes to brunches that do not include a buffet – after all my morning hunger is bottomless – but I have to say this one was really great. Next time I might go for the 5 plate menu instead of the 3 plate one, but nevertheless, over all I genuinely recommend this brunch. Special shoutout to the delicious bread and the absolutely exquisite fennel salami. Even the thought still has me drooling 😀

Löysin pienen palan Pariisia keskeltä Oulua! Vaikka harmittaa, että joudun jäämään Suomeen ainakin kesään saakka jatkuvien koronarajoitusten takia, yritän jatkuvasti muistuttaa itseäni siitä, että jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, seikkailen ensi vuonna tähän aikaan ympäri Pariisia tai Roomaa vaihtosyksyn merkeissä, ja Lontoossa sitten vuoden päästä. Aikaa nähdä ja kokea on vielä vaikka miten paljon, joten nyt parasta mitä voin tehdä on ihan vain nauttia Suomessa olosta.

I found a little piece of Paris in the middle of Oulu! Although I’m a bit depressed over staying in Finland at least until the summer, I’m trying to remind myself of that if everything goes according to plan, I’ll be strolling down the streets of Paris next year this time during my exchange semester, and live my best life in London the year after that. There is more than well enough time to see the world and to travel, so now the best thing I can do is to enjoy the possibility of living in Finland.

Työpöydän vakiovarusteet. Otan aina kengät ja korut pois istuessani lukemaan. Jos olisi riittävästi energiaa, toisin varmaan mukanani myös tyynyn ja peiton ihan vain yleisen mukavuuden maksimoimiseksi, haha.

Work table essentials. I’m the weirdo taking off her shoes and all jewellery whenever settling down, lol. If I had the energy to, I’d probably bring a pillow and a blanket too just to maximise comfort, haha.

Ensimmäistä kertaa tänä vuonna ylipolvensaappaissa! Vinkki kaikille täydellisiä slim-fit mallisia housuja etsiville: Lindexiltä löytyy avain täydellinen malli. Olen näihin niin tyytyväinen: malli toimii lähes kaiken kanssa ja on tyylikäs valinta tilanteeseen kuin tilanteeseen. Rakastan!

First day this year wearing over-the-knee boots! Also heads up for anyone looking for the perfect pair of slim fit suit pants: Lindex currently has a style that is absolutely perfect. This style is super functional for so many occasions. Love them!

Tiistaina eräs ystäväni pyysi minut ulos sponttaaneille tiistai-viineille. Päädyimme Deliberi K7:mään istuskelemaan, ja ravintolan suljettua päätimme illan pieneen kävelyyn pitkin Helsingin hiljaisia katuja. Arki-iltana kaupunki on ihanan rauhallinen, ja ihan valtavan kaunis. Iloitsen myös kovasti siitä, että jouluvalot on tänä vuonna ripustettu esille jo näin aikaisin!

Last week an old girlfriend of mine asked me out for a spontaneous evening snack. We ended up having a glass of red wine each and finished the evening with a long night in the older part of Helsinki. It was quiet but so, so beautiful. I love the fact that Christmas lights have been put up so early this year!

Loppuun vielä lyhyet ja ytimekkäät kuulumiset: Yliopisto vahvisti pari viikkoa sitten, että etä-opinnot jatkuvat vielä kevätlukukaudenkin. Siksi olen aktiivisesti pyrkinyt kotiutumaan Helsinkiin sen sijaan, että olisin koko ajan jalka oven välissä lähdössä muualle. Rehellisyyden nimissä kaipaan kuitenkin valtavasti matkustamista, muutosta, uusia tuulia ja uutta ympäristöä. Kaipaan ja koen tarvitsevani uutta käännettä, jotta voisin vihdoin lakata menneiden turhaa miettimistä, mutta eipä tälle kai nyt voi mitään. Kuitenkin yritän tästä huolimatta olla kovin kiitollinen kaikesta, koska kaikki on pohjimmiltaan tosi hyvin. Tätä postausta tehdessäni ja näitä kuvia katsellessa sainkin siitä varsin terveellisen muistutuksen! Nyt toivotan kaikille aivan ihanaa viikonloppua!

To give a brief wrap up of how it’s going: Our university confirmed a few weeks ago that we will continue studying on distance for the spring semester as well, and bearing that in mind I try to find ways to feel more at home here. However, in the name of honesty: I long for travelling, I long for change, I long for new winds and a new environment. I would desperately need a change and a plot twist to occupy my mind a bit and distract from thinking about the past, but guess there’s nothing to do but to strive to enjoy being here for now. And, as stated earlier: I try to count my blessings as frequently as possible, because truly, there are so many. Luckily I have all these snapshots to remind me of that! Nevertheless, for now, I wish all of you an absolutely wonderful weekend! Special hugs and thoughts goes to those of you who are in midst of a new lockdown.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s