2020 ROUNDUP

Täältä tulee lupailemani tiivistelmä vuodestani 2020! Vaikka koko vuotta leimasi jossain määrin menneiden perään haikailu, on ihanaa huomata näitä kuvia katsellessa, että siihen mahtui siitä huolimatta myös tosi monia tosi onnellisia hetkiä.

Here comes the 2020 roundup I promised earlier! Although the year had its downsides, I find it quite delightful to look at these photos and realise that in the end it nevertheless was full of really, really happy moments as well.

Vuosi lähti käyntiin viulukilpailuilla, joihin olin tähdännyt pitkään. Vaikkei lopputulos ollut juuri sitä mitä alunperin halusin, osoittautui se näin jälkikäteen katsottuna parhaaksi mahdolliseksi ja teki jatkoa koskevien päätösten tekemisen paljon helpommaksi. Koska olen nyt juuri siinä pisteessä, missä haluankin olla, en voisi olla tyytyväisempi!

The year kicked off with a violin competition I had been practicing for for a long time. Although the result was not the one I originally hoped for, it turned out to be for the best. Since I am now exactly where I want to be, I wouldn’t have had it any other way!

Pidettyäni pari päivää hyvin ansaittua lomaa kisojen jälkeen tammikuussa, uppouduin töiden pariin helmikuussa. Tein töitä eri orkestereissa ympäri Suomen, ja iloitsin ennen kaikkea paluustani Kansallisoopperalle, jossa soittamisesta nautin ihan valtavasti.

After taking a few well deserved days off after competing in January I dove straight into work for the entirety of February. I worked in several different orchestras, most notably at the National Opera where I was – and happily still am – genuinely living my best life.

Niinä päivinä, joina en ravannut junalla kaupungista toiseen vietin paljon aikaa Musiikkitalolla omia stemmoja ja omaa ohjelmistoa harjoitellen.

Besides hopping on and off trains between different rehearsals I spent a lot of time practicing my parts at the Music Center (and apparently snapped a fair share of outfit photos 😀 ).

Helmikuussa käänsin nokkani kohti Italiaa mestarikurssille, joka osoittautui viimeiseksi ulkomaanmatkaksi vuonna 2020. Kaipaan matkustelua ja kaikkea siihen liittyvää valtavasti: lentokenttiä, lentokoneita, hotelleja, kiirettä, ihmispaljoutta, uusia maisemia…

In the end of February I jetted off to Italy for a masterclass on a trip that turned out to be my last one abroad in 2020. I miss travelling so much: the airports, the planes, the hotels, the rush, the people, the new places… I can’t wait to get back to all that again!

Vain kaksi viikkoa ennen ensimmäisten koronarajoitusten voimaan tulemista löysimme kauniin kolmion siskoni kanssa ja päätimme muuttaa yhteen. Muuttopäätöstä tehdessä meillä ei ollut aavistustakaan siitä, millainen odottamaton maailmantilanne edessä oli, mutta lopputulos osoittautui näin jälkikäteen katsottuna mitä oivallisimmaksi.

Only two weeks before the first COVID-19 restrictions were introduced in Finland we found a beautiful three room apartment with my sister and decided to move in together. Little did we know about the upcoming lockdown and quarantine periods to come, but in the end I must say it turned very well!

Yksi ensimmäisistä suosikkikuvistani uudessa kodissamme.

One of my favourite first photos in our new home.

Toukokuussa vietin kuukauden vanhalla kesämökillämme opiskellen tulevia pääsykokeita varten. Koska mökkimme myytiin eteenpäin muutamaa kuukautta myöhemmin, olen tosi kiitollinen siitä, että sain viettää tämän viimeisen kuukauden tässä minulle maailman rakkaimmassa paikassa.

In May I spent an entire month at our old summer cottage studying for an upcoming exam. It was magical to see the nature come alive again after the winter. Since the place was sold a few months later I’m very grateful for having had the chance to spend one last month on the island all on my own.

Kuukauden opiskelujen jälkeen palasin takaisin Helsinkiin viettämään kesää täynnä Aperol Spritzejä…

After a month of studying 24/7 I got back to the city for a summer full of Aperol Spritz’s…

…ja töitä. Olin niin onnellinen siitä, että onnistuin saamaan toimistotyön kesäksi.

… and work. I was so happy to land an office job this summer. May I never end up waiting tables or working in a store ever again 😀

Kesäni kohokohta ja elämäni valo yhdessä kuvassa, haha ❤ Vietin juhannusta uudella kesämökillämme muutaman hyvän ystävän seurassa ja viikonloppu oli yksi ihanimmista koko vuonna.

The highlight of my summer and ray of light in my life, haha ❤ We spent the midsummer at our new cottage with some of my friends and it was truly a weekend to remember.

Iloinen ja tyytyväinen juhannusemäntä.

A very happy and content midsummer hostess.

Vaikka vanhasta mökistämme luopuminen tuntui aluksi aika vaikealta, odotan innolla, että pääsen luomaan uusia muistoja tällä mökillä. Tämä pieni mökkipolku on jo nyt vienyt sydämeni.

Although leaving our old cottage behind was quite bittersweet, I look so much forward to creating new memories at this new one. No matter how reluctant I am to fall in love again, I must admit this tiny little road leading down to the cottage has already stolen a piece of my heart.

Tämän vuoden juhannuskranssi. Juhannuskranssin tekeminen on yksi suosikkijuhlaperinteistäni, ja toivon saavani jatkaa sitä koko loppuelämäni! Tänä vuonna halusin koota kranssin puutarhastamme kootuista kukista, ja vaikka kranssista tulikin ihanan tunnelmallinen, se lakastui alta aikayksikön. Ensi vuonna taidan siis tyytyä kaupan kukkiin – ne taitavat olla vähän kestävämpiä 😀

The annual midsummer flower crown! This is one of my favourite traditions and one that I hope to hold on to it as long as I live! This year I insisted on making the crowns from flowers straight from the garden, but unfortunately they died pretty quickly despite our desperate attempts to revive them, haha. The idea was quite charming though, don’t you think? 😀

Juhannusyönä suuntasimme rantaan ihailemaan kesikyön aurinkoa. Hetki oli yksi koko kesän, ehkä jopa koko vuoden kauneimmista. Hiljaisuus, aurinko, valo, lämpö, näkymä, viini ja hyvät ystävät. Elämä oli ihanaa.

Late, late in the evening we headed down to the shore to admire the midnight sun. This was one of the most beautiful moments of the entire summer, perhaps of the entire year. The silence, the sun, the warmth, the view, the wine, the friends. Life was good.

Taisin kutsua tätä jakkua treffi-iltojen takiksi alkuperäisessä asupostauksessani tältä kesältä, mutta rehellisyyden nimissä on nyt paljastettava, että vaikkei jakku käynyt tänä vuonna yksilläkään treffeillä, kävin minä puolestaan senkin edestä, haha. En ole koskaan ns. deittaillut ennen tätä, ja jos se vain olisi millään tasolla realistinen tavoite, en kävisi enää yksilläkään ensitreffeillä tämänkään jälkeen. Ystävieni suureksi iloksi ja viihdytykseksi olen koonnut vinon pinon hauskoja tarinoita, mutta noiden anekdoottien ohella vuoden sato tällä saralla on jäänyt todella, todella laihaksi 😀

I think I may have called this the date night jacket in my original post from the summer, but to be frank: the jacket didn’t go on any dates this year, but I did, lol. 2020 was a year of many dull first dates… I’ve never been dating properly until now, and really have to say: it really is not my cup of tea, haha. For the great amusement of my friends I’ve gathered quite a pile of really entertaining date night stories, but besides that – if it was a sustainable solution and entirely up to me I’d honestly never go on another first date ever again.

Heinäkuussa sanoimme hyvästit kesämökille, jossa olen viettänyt kaikki kesät yksivuotiaasta lähtien. Vaikka uusi mökki odottaa uusien muistojen luomista, luopuminen vanhasta tuntui auttamatta tosi haikealta. Viimeisenä iltana rantaan ilmaantui maailman kaunein, henkeäsalpaavan kaunis auringonlasku. Kun kaikki muut olivat jo nukahtaneet hiippailin rantaan ihan vain istumaan hetkeksi hiljaa. Tämäkin hetki oli yksi koko vuoden mieleenpainuvimmista.

In July we said goodbye to our first family cottage. Since I’ve spent all my summers there since I was born, leaving it behind was hard. However, as if to say goodbye the world sent the most astonishing, breathtakingly beautiful sunset during our last night there. After everyone else had already fallen asleep I snuck down to the shore to just sit there for a while. The light was magical, and yet again, I sat in the middle of a moment I hope I’ll never forget.

Heinäkuussa oli aika juhlistaa syntymäpäiviäni! Kutsuin kaikki parhaat ystäväni viettämään kanssani päivän täynnä hyvää ruokaa ja hauskoja aktiviteetteja. Aloitimme päivän brunssilla, kävimme Megazonessa, pelasimme erilaisia pelejä ja ihan vain nautimme toistemme seurasta. Jos pandemia vain antaa myöden haluaisin kovasti järjestää vielä isommat juhlat tänä vuonna – en malta odottaa!

In July it was also time to celebrate my birthday! I invited my best friends over for a day full of good food and fun. We had brunch, played laser tag, had different activities, and simply enjoyed each others company. If the pandemic only allows I’m quite set on hosting an even bigger party this year – can’t wait!

Vuoden paras lahja! Ihana ystäväni kutoi syntymäpäivälahjakseni villasukat. Olen käyttänyt niitä etenkin nyt talvella lähes päivittäin. Ihan parhaat.

The best gift of the year! My friend knitted me a pair of woollen socks. Although I first didn’t realise how great they’d be, I’ve used them on a daily basis during this winter and absolutely love them!

Vuoden 2020 käytetyin ja rakastetuin kenkäpari 😀

By far my favourite and most used pair of shoes in 2020.

Tätä kuvaa katsellessa en voi olla toteamatta, että kylläpä oli ihana kesä! Olin ihan unohtanut miten paljon ihania hetkiä se oli täynnä.

Looking at this picture I find myself thinking: this summer was magical! So many beautiful moments I didn’t even remember.

Näkymiä aikaiselta aamulenkiltä. Miten kaunis maailma voikaan olla!

Views from an early morning run. How beautiful can the world be!?

Toinen aivan ihana kesäilta. Tänä iltana oli hauskempaa kuin mitä oli ollut pitkiin, pitkiin aikoihin! Kuten varmaan kaikki näinä aikoina, kaipasin ihan valtavasti isoja juhlia, hyviä bileitä ja huoletonta elämää. Tämä ilta osoittautui, vähän yllättäen, juuri näitä kolmea asiaa sisältäväksi 😀

Another fun night out in a beautiful dress. This was one of the most fun nights I’d had in a long time. As much as probably everyone else in these times, I had longed for a good party and just living in the moment for quite a while. This night was just what I needed.

Ihan Helsingin ytimessä eläminen on ollut aika ihanaa, etenkin kesän aikaan. Alan olla nyt niin tottunut elämään alle 5 minuutin etäisyydellä kaikesta, että tuntuu vaikealta kuvitella elämää kauempana, haha.

Living in the center of Helsinki has been wonderful, and was particularly fun during the summer. I’m getting so used to living less than 5 minutes away from everything, I wonder how I’ll ever get used to living further away again, haha.

Toinen aikaisen aamulenkin ihanan rauhallinen näkymä.

Another incredibly beautiful early morning run view.

Syksy tuli, uudet opintoni alkoivat ja olin ihan uskomattoman tyytyväinen. Valehtelisin, jos väittäisin, ettenkö myös ollut ihan käsittämättömän stressaantunut, mutta lopussa kiitos seisoi ja syksyn uurastus palkittiin loppujen lopuksi hyvin arvosanoin.

Eventually the fall came, my new studies started, and I was incredibly content. Admittedly, in the beginning I was so stressed one of my best friends said she’s never seen me in a state like that – and trust me, she’s seen a lot – but it all turned out to be worth it and I finished the fall semester with great grades.

Jokapäiväiset opiskelunäkymäni. Onnistuin luomaan tosi toimivan opiskelurutiinin ja pysymään siinä kiitettävän hyvin, vaikka itse sanonkin.

My daily study views. I managed to create a solid study routine and sticked to it incredibly well.

Keskitin kaikki tekemiseni yhteen ja samaan paikkaan, mikä teki soittamisen ja opintojen yhdistämisestä huomattavan paljon helpompaa kuin mitä se muutoin olisi ollut. Vietin ihan suhteettoman paljon aikaa koululla, mutta toisaalta olin myös aidosti tosi tyytyväinen elämääni.

I centered all my studies into one building, which made combining playing with my studies a lot easier than it would have been otherwise. I spent a ridiculous amount of time at school, but also somehow felt really at home.

Vuoden ihanin hetki. Ensimmäinen kahdesta loppukonsertistani oli kaikkea sitä, mitä olin toivonut, ja ehkä vielä vähän enemmän. Ilta oli kertakaikkisen unohtumaton ja olen siitä niin, niin kiitollinen.

The highlight of all highlights this year. My first final exam concert turned out to be everything I ever hoped for it to be, and more. I still cannot believe how well everything went.

Peilin kautta napatut asukuvat pysyivät matkassa mukana pitkin vuotta 😀

The bathroom selfies sticked around throughout the year, apparently 😀

Junailin itseni Ouluun syysloman aikaan viettämään pitkää viikonloppua suosikkiseurassani. Katsoimme 5 elokuvaa kahdessa päivässä, söimme hyvin emmekä tehneet juurikaan mitään kunnollista. Pitää yrittää muistaa varata näitä viikonloppuja kevätlukukaudellekin, oli ihanaa plaata takaisin Helsinkiin ladattujen akkujen ja levänneen mielen kanssa!

I trained my way to Oulu during our fall break to spend a long weekend in my favourite company. We watched 5 movies (?!) in 2 short days, ate really well and did nothing else proper. I should try to remember to schedule a few of these weekends for the spring semester as well. It does one good to rest a bit every now and then, I’ve realised, haha.

Ehdoton suosikkikuvauslokaationi tänä vuonna, haha. Vitsi oli muuten kaunis syksy!

By far my favourite shooting location this year, haha. Also, the fall was so beautiful!

Yksi suosikkiasuistani tänä vuonna.

One of my favourite outfits in 2020.

Itsenäisesti ja etänä opiskelu sopi minulle tosi hyvin. Vietin lähestulkoon koko syksyn kahvilassa istuskellen, läppäri ja säännölliset Zoom tapaamiset ainoana seuranani.

Studying independently and on distance worked surprisingly well. I spent most of my days in a cafe, with my laptop and regular Zoom calls keeping me company.

Vuoden kääntyessä kohti loppuaan, aloimme järjestämään säännöllisiä brunssitapaamisia kahden ihanan ystäväni kanssa. Olen tosi huono viettämään vapaata, mutta nämä brunssit osoitautuivat ihaniksi henkireijiksi. Toivottavasti onnistutaan jatkamaan tätä perinnettä myös nyt keväällä!

During the end of the year we started doing regular brunches with two of my best friends in the city. I suck at making time for anything but school and work, but these brunches turned out to be the exact space for breathing I needed. I really hope we’ll manage to keep up with this tradition also during the upcoming spring semester!

Syyslukukauden aikana join ihan hävyttömän suuren määrän kahvia… Tässä voisin yrittää parantaa vuonna 2021… ehkä 😀

The amount of take-away coffee consumed (and money spent on it…) was shamefully excessive in 2020… Things to improve in 2021…maybe 😀

Tämän vuoden hienous taisi piillä elämän pienissä, odottamattomissa ja ihanissa hetkissä. Tänä spontaanina keskiviikkoiltana suuntasimme viineille ja ravintoloiden suljettua kävelimme hiljalleen ympäri vaitonaista keskustaa. Tuossa tavallaan päämäärättömässä kiertelyssä oli jotain tosi ihanaa.

The beauty of this year was certainly in those unexpected, beautiful moments life threw my way when I least expected them. The pic above was taken on a spontaneous Wednesday evening after having a glass of wine and strolling around the quiet streets of an empty Helsinki.

Syksy taipui vähitellen talveen. Joulukuu oli aika stressaantunutta aikaa, ja kun tavallinen opiskelupaikkani suljettiin uusien koronarajoitusten takia olin aika hukassa. Tiedän olevani tosi onnekas, että Suomessa on näinkin hyvä tilanne koronarajoitusten suhteen, mutta yhtäkkinen kotiin jääminen kirpaisi yllättävän paljon. Onneksi lukuvuotta oli enää ihan muutama viikko jäljellä, ja sain homman saatettua loppuun ihan kunnialla.

The fall turned into winter. December was quite a stressed period of time, and when my usual study spot was closed due to new restrictions I felt a bit lost. I realise we’ve been incredibly lucky with our relatively mild restrictions, but nevertheless suddenly having to work from home was surprisingly stressful. Luckily there were only a few weeks left of the semester and I managed to finish more than well.

Ja vuosi päättyi sinne, mistä se lähtikin: harjoitteluluokkaan viulu kourassa! Vaikka aloitin toisen alan opinnot koen, että suhteeni musiikkia kohtaan kehittyi ja syveni tänä vuonna ihan uudella tavalla. Etäisyyden ottaminen ja uusien näkökulmien kehittäminen auttoi näkemään, mikä arvo taiteella ja musiikilla parhaimmillaan on. Sen ymmärtäminen sekä pienten, arkisten hetkien arvostamaan oppiminen taisi olla tämän vuoden paras anti.

And the year ended where it begun: in a practice room with a violin in my hand! Although I started studies in a completely new field my relationship towards music developed and deepened in a completely new way this year. Taking a bit of distance allowed me to develop a new perspective and to see and realise what the value of arts and music is at its best in our society. This new discovery alongside a newly found appreciation for the small beautiful moments in my everyday life were certainly the most important developments in 2020.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s