FORWARD

Ihanaa viikonloppua ja terveiset junasta matkalla kohti Turkua! Koska ensi viikolla alkaa viimeinen viikkoa lomaa opinnoistani, ajattelin tähän väliin ottaa viikonlopun vapaata ja ihan vain nautiskella elämästä ilman sen kummempia huolia ja murheita. Muutama rästitehtävä on vielä tekemättä, mutta ensi viikolla ehdin ihan varmasti saada nekin valmiiksi. Maisemanvaihdos tekee joka tapauksessa enemmän kuin hyvää.

Vaikka olisi ihanaa ihan vain laverrella niitä näitä, on minulla kuitenkin tällekin postaukselle ihan kunnollinen aihe. Koska kahdessa edellisessä postauksessa pohdittiin menneitä, ajattelin nyt kääntää katseeni tulevaan ja jakaa kanssanne, mitä kaikkea jännittävää tuleva vuosi näillä näkymin tuo tullessaan.

Hey, happy weekend and greetings from a train heading towards Turku. Since next week is the last one of my study break I decided to take the weekend off and just enjoy life for a couple of days. I still have a few assignments left to complete before school starts again, but I’m sure there will be more than enough time for that next week. The change of scenery is guaranteed to do me good.

Although I would love to just chit chat about this and that, I also have an actual topic for this post. After looking back in my two previous posts I decided it was now time to turn my head towards the future and share with you all the exciting things ahead of me in the year to come.

Työt. Vaikka alunperin haaveilin, että kevätlukukausi olisi hiukan syyslukukautta rauhallisempi, näyttää pahasti – ja toisaalta ihanasti – siltä, että siitä on tulossa aika kuormitettu. Olen tosi kiitollinen siitä, että saan jatkaa töitä niin toimistolla, lastenhoitajana kuin myös Kansallisoopperalla kevätlukukauden aikana, mutta toisaalta vähän hirvittää edessä odottava työmäärä. On ihanaa tehdä töitä ja vielä ihanampaa ansaita rahaa, mutta samalla huoletta hiukan, miten saan ajan riittämään kaikkeen. Olkoon voima kanssani, lol.

Work. Although I originally hoped the upcoming semester would be a bit more relaxed than the previous one it unfortunately – and at the same time luckily – looks like I’ll be just as, if not more busy than before. I’m simultaneously terrified and grateful to be able to continue working at the newspaper office, as a baby sitter and at the National Opera. I love the work (and the money in particular…) but at the same time am not quite sure how I’ll manage the time. May the force be with me, lol.

Valmistuminen. Tänä keväänä koittaa vihdoin kauan odotettu hetki, kun valmistun Sibelius-Akatemialta musiikin maisteriksi. Vaikkei valmistumisella sinänsä ole konkreettista merkitystä (opintoja on kuitenkin vielä muutama vuosi jäljellä, eikä maisterilla ole muusikkona työllistymiseni kannalta juurikaan väliä), tuntuu silti kivalta saada tämä luku päätökseen. En vielä tiedä, miten jatkan soittoja tulevaisuudessa, mutta luotan siihen, että yhden oven sulkeutuessa jostain avautuu uusi.

Graduating. In May I’ll finally finish my Master’s in Music at the Sibelius Academy. Although I in general couldn’t care less about the graduation – after all it’s not exactly like I’m done with my studies or like I’d magically become a better musician – it nevertheless feels really good to finish this chapter. I’m not quite yet sure of how I’ll continue playing in the future, but put my trust in that as one door closes usually another one tends to open. I’ll figure it out.

Harjoittelu. Vaikka minulla on kesätyöpaikka olemassa asiakaspalveluhommien parissa, tavoitteenani on löytää harjoittelupaikka oman alan parista. Vaikka harjoittelupaikan saaminen vasta ensi kesänä ei sinänsä hetkauta suunnitelmiani suuntaan eikä toiseen, haluaisin kovasti päästä alkuun jo tänä vuonna. Tämä suunnitelma on kaikista suunnitelmistani epävarmin, sillä se riippuu pitkälti tuuristani ja kotimaisten lakitoimistojen ja yritysten haluukkuudesta palkata ulkomailla opiskelevaa opiskelijaa, mutta siitä huolimatta pidän peukut pystyssä.

Internship. Although I have the possibility to return to working as a customer service assistant at the office where I worked last year, I’m aiming at landing my first legal internship this summer. Although postponing the internship with one year isn’t too big of a deal, it would mean a lot for me to be able to get started with gaining legal experience already now. This plan is the most uncertain one, as it obviously depends on my luck and the willingness of Finnish law firms and companies to hire someone with law studies abroad. Nevertheless I keep my fingers crossed.

Vaihto Pariisissa. Asia, jota odotan kaikkein eniten tältä vuodelta on opiskelijavaihto Pariisiin. Hakemukset on lähetetty, ja kunhan kaikki menee suunnitelmien mukaan kävelen pitkin Champs Elyseetä ja Seinen rantoja ensi syksynä. Tarkoituksenani oli alunperin muuttaa Hollantiin jo viime syksynä, mutta koronan takia päätin suorittaa opinnot etänä Suomesta käsin. Vaikka olenkin olut tosi tyytyväinen päätökseeni, kaipaan nyt muualle. Olen vuosia sitten käynyt Pariisissa, ja silloin inhosin kaupunkia, mutta jostain kumman syystä se tuntuu nyt tosi, tosi oikealta. Luotan intuitiooni, enkä malta odottaa, että näen, mihin päädyn.

Exchange semester in Paris. The thing that I look the most forward to is – surprise, surprise – my exchange semester in Paris. The applications have been sent and as long as everything goes according to plan I should be strolling down the Champs Elysee and the shores of the Seine in not too many months. My original intent was to move to the Netherlands already last fall, but because of the pandemic I decided to stay in Finland. Although I’ve been incredibly content with this decision, I now long for a new beginning. I visited Paris years ago, and, to be honest, hated the city at first, but for some reason it now calls for me and feels like just the right place. I trust my gut and my intuition, and cannot wait to see what the world has in store for me. I believe there must be a reason for a calling this strong, and look forward to seeing what that reason is.

Ranskan opettelu. Olen opiskellut monta vuotta ranskaa ylä-asteella ja lukiossa, mutta kielitaito on päässyt pahasti ruostumaan. Vaihdosta, sekä kielen hyödyllisyydestä inspiroituneena olen nyt päättänyt ryhdistäytyä ja kertarysäyksellä puskea itseni puhumaan kieltä sujuvasti. Yliopisto tarjoaa ilmaisia kielikursseja, joille olen jo ilmoittautunut, ja haaveilen siitä, että yrittäisin majoittua ranskankielisen perheen luo Pariisissa pakottaakseni itseni puhumaan. Suurin ongelmani kielten opettelussa on nimenomaan puhumaan alkaminen, ja luulen, että helpoin tapa oppia olisi pakottautua puhumaan. Sujuvvutta odotellessa 😀

Learning French. I’ve studied French for years when I was younger, but am quite rusty. Inspired by my exchange, and the fact that French would be extremely useful with regards to future employment, I have however decided to pull myself together and push myself over the edge to finally become fluent. To begin with, I’ve signed up for two of the free French courses our university offers. Simultaneously, I’m considering trying to find a host family to live with when in Paris. My biggest issue with learning a language is starting to speak, and I feel like the easiest way to push myself out of the comfort of my sweet silence is forcing myself to communicate. Wish me luck!

Tekemistä siis riittää, mutta onneksi kaikki on tosi kivaa! Elämällä on lisäksi ollut tapana tarjota uusia, yllättäviä ja odottamattomia käänteitä, ja jos jotain odotan tältä vuodelta, niin ennen kaikkea niitä. Mitä tahansa voi tapahtua!

Viimeisenä, mutten suinkaan vähäisimpänä, odotan innolla elämäntilanteeni, uudelleen saavuttamani tasapainon ja ulkomaille muuttamisen tuomaa itsenäisyyden tunnetta. Tässä hetkessä nautin tosi paljon siitä, etten ole sidoksissa mihinkään enkä kehenkään, ja ettei rajoja sille minne voin mennä tai mitä voin tehdä juurikaan ole. Tästä tulee itsenäisyyden vuosi, ja aion ottaa siitä kaiken ilon irti.

To conclude: There is a lot (as in a lotlotlot) to do, but I am excited for all of it! However, it is not to be forgotten that life has always had a tendency to offer new, exciting and quite unexpected surprises and plot twists, and what I look forward to the most this year are just those turns and twists. Who knows what’s going to happen!

I also look forward to the feeling of newly discovered independence, confidence and strength that builds on nothing but me, myself and I that I know my current life situation, rediscovered balance and moving abroad further enhances. I have finally rediscovered the point where I actually enjoy being free, not bound to anyone or anything, and not having any limits as to where I can go and what I can do. This will be a year of independence, and the only thing I am 100 % sure about is that I intend to enjoy it to the fullest.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s