FOREVER NEW BOW BACK DRESS

Ihanaa, ihanaa, ihanaa, että taas on viikonloppu – ja vielä ihanampaa, että on vihdoin kauan kaipaamani kevätloman aika! Vaikka lomaa varjostaa iso kasa rästitöitä, tuntuu tosi helpottavalta tietää, ettei työmäärä ainakaan lisäänny seuraavan parin viikon aikana, ja että voin näin ollen keskittyä lepäämiseen ja lukemisten kiinni kuromiseen. Kun näiden suunnitelmien rinnalle lisätään ajatus keittiön seinien maalaamisesta, muutaman kakun leipomisesta, pari brunssia ja ehkä jopa pieni kotimaanmatka maailman rakkaimman Helin luo, uskallan veikata, että tulossa on aika kiva loma – nykyisen pandemiatilanteen sallimissa puitteissa, mutta kuitenkin.

Cheers to the weekend – and my newly commenced spring break! Despite having a major pile of school work to get through it is such a relief to finally have a couple of weeks to focus on resting and catching up, without a constantly increasing amount of work piling up on my shoulders. If I manage to squeeze in the painting of our kitchen walls, the baking of at least one cake, a couple of brunches and maybe even a small trip to visit a friend, I think we’re starting to talk about quite a decent way to spend the holiday – at least in the context of a worldwide pandemic roaming on, lol.

Maailmantilanteesta puheen ollen… Näissä kuvissa on niin ihana juhlatunnelma! Suomi on sulkutilassa, ja vaikka etenkin ulkomailla asuvien opiskelukavereiden kokemuksiin peilatessa tiedän, että olemme olleet aivan äärettömän onnekkaassa asemassa saadessamme elää edes suhteellisen normaalia elämää kuluneen vuoden aikana, en oikein edes osaa kuvata, miten ikävä on kaiken maailman kissanristiäisiä 😀 Mitä kaikkea antaisinkaan ihan vain yhden illan mahdollisuudesta pukeutua kauniisti ja mennä ulos juhlimaan – mieluiten paikkaan täynnä iloisia ja täysin tuntemattomia ihmisiä, paljon kuoharia ja erilaisia pieniä herkkuja… Kaipaan ihmisiin törmäilyä matkalla baaritiskille, kaipaan kova-äänistä hälinää ravintoloiden sulkeutuessa aamu-neljältä… Kaipaan ikivanhoihin ja yllättäviin tuttuihin törmäämistä, ja tuntemattomien kanssa nauramista naistenhuoneessa… Oi, noita aikoja. Olkoon kesä täynnä näitä hetkiä, valoisia öitä ja auki olevia – ja maskittomia – ravintoloita 😀

When discussing the pandemic, may I just say: I absolutely love these photos – or at least the party spirit in them 😀 Finland is closing down, and although I know we’ve been incredibly lucky being able to live in a relatively normal way for the past year, I cannot even start to explain how much I miss a good party 😀 Oh the things I would give for having the opportunity to get dressed and having a place to go to – a place preferably filled with happy and completely unknown people, a lot of sparkling wine and great snacks… I miss the feeling of running into people on my way to get drinks, I miss the loud chatting outside of a bar after it closes at 4 am… I miss bumping into completely unexpected old acquitances, I miss bonding over something incredibly random with girls I’ve never met before in the ladies room… Ah, good times. May the future be lighter, the nights be brighter and the bars be open – and mask-free – this summer 😀

Jos minnekään olisi matka, päätyisi päälle epäilemättä tämä Asoksen alennusmyynneistä löydetty aivan ihana mekko. Valkoiset mekot ovat olleet juttuni jo monen vuoden ajan, ja harvoja malleja rakastan ihan yhtä paljon kuin lyhyitä ja pitkähihaisia! Jos reseptiin lisätään vielä puhvihihat ja avoin selkä, on sydämeni viety. Kesäyötä varten heittäisin todennäköisesti sukkahousut ja avokkaat nurkkaan, ja vaihtaisin tilalle korolliset sandaletit ja jonkun värikkään pikkulaukun. Onneksi sandaletinlämpöisiä iltojakaan ei tarvitse enää kovin kauaa odotella!

If I had a party to attend, I would without a doubt be dressed like this, in a pair of black stilettos and a short, white dress. Anyone who’s followed me for a while is likely to be acquinted with my obsession for little white dresses. I feel so comfortable in white, and love few styles as much as a short, long-sleeved dress. Add poofy sleeves and an open back, and you have my heart. For a warm summer nigth I’d throw the stockings and stilettos away, and replace them with a pair of strappy sandals and a teeny tiny clutch instead. Not too many months to go for those occasions!

Kevätlomani ensimmäistä iltaa ajattelin juhlistaa linnoittautumalla keittiöömme tikkaiden ja ison maalipurkin kanssa, ja vihdoin maalata keittiömme seinät valkoisiksi. Naurattaa myöntää, etten edes muista, milloin olisin viimeksi jaksanut innostua jostain näin kokonaisvaltaisesti. Muuttopäivästä lähtien olen inhonnut keltaisia seiniämme, mutta tulevaisuudensuunnitelmien epäselvyydestä johtuen on tuntunut tosi vaikealta tarttua pensseliin ja maalipurkkiin ja ryhtyä tuumasta toimeen. Kun pandemian aiheuttamaa epävarmuutta on jatkunut nyt yli vuoden, ja mahdolliset muuttosuunnitelmat ovat peruuntuneet aina uudestaan ja uudestaan, päätin nyt vihdoin vähät välittää siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja ihan vain yksinkertaisesti maalata seinät, tuli mitä tuli. Huomenna brunssaillaan siis uudelleen maalatussa keittiössä, ja se, jos joku, saa minut hymyilemään. Toiovttavasti teille tulee aivan ihana viikonloppu ja yhtä railakas perjantai-ilta, haha!

For the festive first night of my holiday I’m planning to fortify our kitchen with a ladder and a can of white paint, and finally paint our walls. I feel like such a granny for admitting I genuinelly couldn’t be more excited. Since the day we moved in I’ve hated the light yellow walls, but have postponed the painting bearing in mind that I’ll probably move abroad within a couple of months. After feeling like I have one foot out the door for more or less a year now and the pandemic postponing my moving plans time after time, I decided to screw whatever the future has to bring, to try to live in the moment and to just paint the damn wall. Thus, tomorrow we’ll brunch in our newly painted kitchen and that, if anything, makes me smile. I hope all of you will have a wonderful weekend as well – and an as wild Friday night as I’ll without a doubt have, lol!

Dress – Forever New (via Asos) // Heels – H&M // Earrings – Gina Tricot // Clutch – Aleksi 13

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s