SPRING BREAK

Huomenta, ja terveiset kahden viikon kevätlomani viimeisen viikonlopun vietosta! Loma on edennyt pitkälti samoissa tunnelmissa kuin koko kevätlukukausi yleensäkin: tekemistä on tosi paljon ja aika kuluu paljon nopeammin kuin haluaisin 😀 Siksi myös blogin päivittelemiselle on jäänyt paljon vähemmän aikaa kuin mitä olisin alunperin toivonut. Joka tapauksessa, tätä postausta varten ajattelin lyhyesti kertoilla niistä pääteemoista ja asioista, joita olen pohdiskellut tämän loman aikana!

sdsdasa

Good morning, and greetings from the last weekend of my spring break! The break has proceeded more or less exactly like my spring semester has over all: I have way too much to do and it’s running by much faster than I’d like for it to, haha 😀 Thus, unfortunately, I haven’t had the chance to update here as frequently as I would wanted to. Nevertheless, for this post I decided to briefly wrap up some of the main things and themes that have been on my mind during this break! Let’s do this!

Kesätyöt. Vaikka alunperin haaveilin ensimmäisen oikeustieteellisen harjoittelun järjestämisestä jo tälle kesälle, väsyin jatkuvaan epävarmuuteen ja päätin tarttua mahdollisuuteen jatkaa vielä toinen kesä aspana tämänhetkisessä työpaikassani. Jatkuva arvailu ja epävarmuus tulevaisuuden suhteen on ollut viime vuoden raskain piirre, ja etenkin siksi tuntuu tosi hyvältä tietää, että edes joku asia on ns. lukkoonlyöty.

Alunperin olin vakaasti päättänyt hankkiutua oman alan töihin jo tänä kesänä, mutta koska löysässä hirressä roikkuminen tulevaisuudensuunnitelmien suhteen alkaa käydä raskaaksi, päätin loppujen lopuksi priorisoida varmuuden muun edelle. Koska olen saanut valtavan ihanaa ja positiivista palautetta monista niistä yrityksistä, joihin olen lähettänyt työhakemuksia, uskallan luottaa siihen, että työllistyn tulevaisuudessa ihan hyvin myös myöhemmin, vaikken nyt heti ryntäisikään ensimmäiseen harjoitteluun jo tänä kesänä.

Tosi hektisen vuoden jälkeen tuntuu myös ihan kivalta ottaa vähän taukoa, olla stressaamatta ja ihan vaan olla. Pari kiireetöntä viikkoa ja kuukautta tekevät enemmän kuin hyvää.

asdas

Work during the summer. I was given the chance to continue working at the office where I’ve been occupied during the past few months also for the upcoming summer, and decided to grab the opportunity. There are so many open questions regarding the future it felt like a good idea to have at least something certain to look forward to, and now that I made the decision I must say it feels surprisingly good.

Originally I was very set on nailing a first legal internship already this summer, but after hanging on a loose thread regarding all future plans for over a year now, I felt a bit of security wouldn’t hurt for a change. Since I’ve received very positive feedback from many of the companies I’ve been in touch with regarding possible future internships, I also feel quite confident I’ll have no trouble getting employed later on even if I don’t rush into a premier internship this summer.

Fulbright Finlandin hakijatapahtuma. Viime viikolla osallistuin Fulbright Finlandin järjestämään virtuaaliseen hakijatapahtumaan, jossa käsiteltiin Yhdysvalloissa suoritettuja maisterin- ja tohtorintutkinto-opintoja koskevia stipendiohjelmia. Koska maisterihaku on edessä ensi vuonna, pyrin tällä hetkellä ottamaan selvää kaikista mahdollisista mielenkiintoisista mahdollisuuksista. Käsitellyt stipendiohjelmat kuuluvat ehdottomasti nimenomaan tähän kategoriaan 😀

Alkuperäisenä suunnitelmanani oli suunnata Britteihin suorittamaan maisteria, mutta koska lukukausimaksut ovat moninkertaistuneet Brexitin myötä, tuo tavoite alkaa tuntua aika epärealistiselta. Aion epäilemättä edelleen hakea, jos en muuten, niin sen takia, että haluan tietää, minne kaikkialle voisin päästä, mutta jollen saa stipendiä tai alennusta lukukausimaksuista, on tätä alkuperäistä suunnitelmaa todennäköisesti muutettava.

Siksi, tällä hetkellä tähtäimessä on tekijänoikeuksia ja patentteja koskeva maisteri joko Tukholmassa tai Brysselissä. Koska maailma kuitenkin tuntuu olevan jatkuvan muutoksen keskellä, myös suunnitelmani muuttuvat tasaiseen tahtiin ja niinpä pyrin olemaan kiintymättä liikaa mihinkään suunnitelmiin ja elää päivä kerrallaan. Samalla nautin yllättävän paljon siitä, miten paljon kiinnostavia ja saavutettavissa olevia ihania vaihtoehtoja edessä odottaa. Olen kaivannut mahdollisuuksien monipuolisuutta monta, monta vuotta, ja nyt kun saan vihdoin olla tässä tilanteessa, tuntuu se ehkä jopa ihanammalta kuin mitä olisin alunperin ajatellut. Niin jännittävää nähdä, miten kaikki loppujen lopuksi järjestyykään!

asdsa

Fulbright Finland Applicant Event. Last week I attended an online event hosted by Fulbright Finland regarding scholarships for possible master’s studies in the US. Since I’ll be applying for legal master’s programs next year I’m trying to keep my eyes open for all possible interesting options, and these scholarship surely qualify as such.

My original plan was to apply for master’s programs in the UK, but since tuition fees are flying through the roof due to Brexit, I feel like that dream is slowly but surely slipping further and further away. I’ll definitely still apply – if not for anything else then at least to see how far I could’ve gone – but unless I get a scholarship or tuition waiver, I’ll probably be forced to change this plan.

Therefore, my new main plan is an LLM in Intellectual Property Law either in Stockholm or Brussels. However, since the world seems to be changing non-stop, I try not to get too attached to any of my plans and just take things as they come. Somehow I’m also really enjoying the feeling of having so many incredibly interesting options to choose from! The multitude of options is something I’ve missed for a long time, and now that I’m in the midst of it I must say it might feel even better than I originally thought. I can’t wait to see how all of this eventually plays out!

Lyhyt reissu Ouluun. Koska olen avain toivottoman huono lomailija kotona ollessani, päätin lähteä pääkaupunkiseudulta ja suunnata ystävän luo Ouluun. Ajan viettäminen yhden rakkaimman ystäväni kanssa on joka kerta yhtä ihanaa. Tällä kertaa keskityimme jälleen kerran lempiharrastuksiimme: kävimme kirppiksillä, katsoimme neljä elokuvaa, leivoimme kakun, katsoimme vanhoja kuvia… Kotiin palattuani olen taas pohtinut, miten aina onnistunkaan unohtaamaan, miten hyvää lyhyt loma aina tekee. Pienen tauon jälkeen kaikki on niin paljon helpompaa: soitto kulkee, on helpompi keskittyä opiskelemiseen, nukun syvemmin ja herään ongelmitta…

A brief trip to Oulu. To force myself to take a proper break – after all a spring break is supposed to be a holiday (or so they say, lol) – I decided to leave the capital region for the weekend. I’ve done a couple of these weekend trips to visit my best friend during the past year and I enjoy them endlessly every single time. This time we engaged in some of our favourite activities: we did some second hand shopping, watched four movies, baked a cake, went through some old pictures… After coming back home I find myself wondering why I always forget to take a break! Afterwards life is so much better: my playing improves, my focus when studying is better, I sleep more deeply and wake up more easily…

Viimeinen tutkintokonsertti. Toinen, ja samalla viimeinen kahdesta tutkintokonsertistani Taideyliopistossa lähestyy kovaa vauhtia, enkä voi uskoa, että parin viikon päästä olen ihan virallisesti saattanut päätökseen soitto-osuuden tutkinnostani. Pari viikkoa sitten en olisi ollut ihan näin innoissani, mutta nyt voin rehellisesti, käsi sydämellä sanoa, että olen tosi innoissani. Uskon olevani valmis ja tuntuu kivalta saada esittää huolella valmistettu ohjelmisto. Mitä tutkinnon jälkeen tapahtuu soittojeni suhteen, sitä en vielä tiedä, mutta uskon vakaasti, että sekin tästä selviää! Harjoittelumahdollisuuksien takaamiseksi olen myös lykännyt muutaman viimeisen kirjallisen työn palauttamista, mutta niiden jälkeen olen ihan virallisesti valmis. Jes!

sadad

Final concert. The final concert of my studies at the Arts University is approaching, and I can’t believe that in just a couple of weeks I’ll officially be done with the playing part of the degree. A few weeks ago I wouldn’t have been quite this excited, but now I can genuinely say: I’m ready and I look forward to it. What happens after the final concert with regards to my playing, I don’t know yet, but I’m sure it will all clarify! I’ve still postponed the turning in of a couple of written assignments in order to ensure myself practice facilities for the summer, but nevertheless: I’m so close to graduating!

Rekrytointiryhmän opiseklijajäsenyys. Yksi kivoimmista asioista tänä keväänä on ollut osallistuminen uuden lehtorin valintaan rekrytointiryhmän opiskelijajäsenen ominaisuudessa. Prosessi on ollut ihan valtavan mielenkiintoinen ja opettavainen, ja on myös ollut ilo huomata, että koen, että minullakin on ollut tosi paljon tarjottavaa.

Student member of the recruitment council. Another fun thing this spring has been participating in the recruitment of a new lecturer for our university in the role of a student member. It’s been such an interesting process to take part of and it’s been a delight to realise I’ve also had a lot to offer.

Kevätvaatteet. Kyllä, elämä on niin yksitoikkoista tällä hetkellä, että voin sanoa kevätvaatteiden käyttöönoton olleen yksi kuluneiden viikkojen kohokohdista 😀 Olen kateellisena seuraillut monia keski- ja etelä-Eurooppalaisia somettajia ja purrut hammasta katsellessani heidän jakamiaan ihania + 20 asteen ilmoja samalla, kun itse olen vielä lompsinut ympäriinsä talvisaappaissa 😀 Nyt kevät alkaa kuitenkin vihdoin viimein saapua myös Suomeen. Vaikka saapikkaat ja takki ovat edelleen välttämättömyys, avokkaiden ja jakkujen aika koittaa ihan pian, enkä millään malta odottaa!

asdsa

Spring wear. Yes, my life is currently boring enough that I can say a highlight of my spring break has been the chance to introduce spring wear back to my closet 😀 I’ve been enviously following the Instagram accounts of people located in Central and Southern European cities with +20 degrees weathers whilst I’ve simultaneously been stumbling around in winter boots and thick coats 😀 Nevertheless, finally spring is arriving here too! Boots and a wool coat are still necessary, but the season for high heels and thinner jackets is approaching faster for every day that goes!

Lenkkeily. Kyllä – uskokaa tai älkää – olen palannut juoksupoluille! Naurattaa edes sanoa näin, mutta olen ihan oikeasti ikävöinyt aamuisia lenkkejeäni. Istun sisällä tietokoneen näyttöä tuijotellen niin ison osan päivästäni, että tuo hetki ulkona raikkaassa ilmassa liikkuen tuntuu oikeasti tosi ihanalta. Tavoitteenani on juosta 3-4 kertaa viikossa koko kevään ja kesän ajan, ja toivottavasti löydän tavan jatkaa myös senkin jälkeen. Toistaiseksi homma on toiminut kuin unelma, mutta saa nähdä miten käy, kun opinnot taas alkavat…

Running. Yes – believe it or not, I’m back on the trails! I can’t believe I’m saying this, but I really missed my 6 am morning runs. I sit inside staring at a screen for such a large part of my day, actually being outside, getting some fresh air and working out feels really, really good. My goal is to run 3-4 times a week throughout the spring and summer season, and to hopefully continue even afterwards. So far I’m doing really well, but we’ll see how it goes once my studies start again…

Lopuksi voidaan vaan todeta, että elämä on aika kiireistä (vähän liian kiireistä jopa minun makuuni…), mutta siitä huolimatta aika kivaa. Koronatartuntojen määrä alkaa vihdoin laskea edes vähän, mikä luo toivoa siitä, että elämä taas normalisoituu muutaman kuukauden sisällä. Valoa kohti! Nyt toivotan kaikille aivan ihanaa, aurinkoista ja lämmintä pääsiäistä, ja toivon, että näemme taas pian uusien postausten merkeissä!

To conclude: Life is busy (a bit too busy for my taste, can you imagine…), but nevertheless reasonably good. The numbers of daily Covid-infections are finally starting to decrease at least a bit, which makes it so much easier to look ahead and believe in that the world will be a bit more alive and open within just a few months! Anyway, enough about me: now I’ll wish you a sunny and warm Easter, and hope to see you here soon again!

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s