LEMON CHEESECAKE

Hei taas – pitkästä aikaa! Elämä on taas vaihteeksi ollut niin hektistä ja täyteen ahdettua, ettei aikaa kaikelle hauskalle ole ollut juuri ollenkaan. Nyt elämä alkaa onneksi vähän rauhoittua, ja siksi tuntuukin niin valtavan kivalta palata taas tänne bloginkin puolelle. Viime viikolla soitin viimeisen maisterintutkintoon kuuluvan konserttini ja nyt olen ihan aikuisten oikeasti enää yhden suorittamattoman kurssin päässä valmistumisesta. Lyhyen identiteettikriisin jälkeen (tuntuu niin hassulta, ettei soittotunteja ole enää – ehkä ikinä), päätin palata suosikkiharrastukseni pariin bloggailemaan ja vasta sitten pohtia, mitä haluan tehdä soittojen suhteen seuraavaksi. Pyrin kirjoittelemaan näistä soittoihin liittyvistä ajatuksista lisää myöhemmin, mutta sitä ennen haluaisin vielä keskittyä paljon tärkeämpiin asioihin – nimittäin kakkuihin!

Lyhyeen kevätlomaani sisältyi monia kivoja asioita, mutta yksi kivoimmista oli se, että ehdin vihdoin leipoa muutaman kakun! Kuten olen saattanut aiemminkin kertoa, olen maailman laiskin tekemään ruokaa itselleni, mutta nautin muille kokkailemisesta sitäkin enemmän. Maaliskuun brunssia varten kutsuinkin pari ystävää uudelleen maalattuun keittiöömme nautiskelemaan hitaasta lauantai-aamusta juustokakun merkeissä. Tuoreet marjat ja juustokakut ovat kaksi ehdotonta suosikkiasiaani, ja koska tämä resepti osoittautui niin oivalliseksi, ajattelin jakaa sen kanssanne myös täällä. Alkuperäinen ohje löytyi uskomattoman upean Mailiksen blogista. Jos kaipaatte muita erinomaisia reseptejä tai muuten vaan aivan ihanaa seurattavaa, en voi kuin suositella niin Mailiksen blogia kuin myös hänen Instagramiaan.

Sitruunainen juustokakku

150 g digestiivikeksejä

75 g voita

4 dl kermavaahtoa

200 g sitruuna tuorejuustoa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl sokeria

4 liivatetta

  1. Murskaa keksit käsin tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksi-voi-sekoitus kakkuvuoan pohjalle. Itse käytin vuokaa irrotettavilla reunoilla, joka oli tähän tarkoitukseen aivan loistava! Vuoka oli ehkä hiukan liian pieni (halkaisijaltaan 16 cm), ja jos tekisin kakun uudelleen pyrkisin käyttämään 20 cm vuokaa.
  2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen vähintään kymmeneksi minuutiksi. Vatkaa kerma kunnes se on melko kiinteää. Sekoita joukkoon tuorejuustot ja sokeri. Kiehauta 1/4 dl vettä ja sekoita joukkoon pehmenneet liivatteet. Kaada täysin lionnut liivate-vesi-sekoitus täytteeseen ja sekoita. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään kolmen tunnin ajan, mieluiten yön yli.
  3. Koristele marjoilla ja tadaa – kakku on valmis!

Olin tosi tyytyväinen lopputulokseen, ja niin olivat myös vieraani! Kakun nopeus ja helppous huomioon ottaen olen aivan varma, että tulen hyödyntämään tätä samaa reseptiä myös tulevaisuudessa!

asdas

Toodles and long time, no see – again! As usual, life has been so full of days running by non-stop, there hasn’t been any time to spare for the oh-so-important fun stuff. Finally, however, everything seems to be winding down a bit and thus I’m so happy to be back over here again. Last week I played the last concert of my Master’s degree and now I’m officially one last course short of graduating. After suffering something of a brief life crisis regarding what on earth I’ll do with my playing now, I decided to start by getting back to my favourite hobby – blogging – before making any further life decisions. I’ll try to write a bit more about these playing related thoughts later, but before that I would like to focus on things way more important – namely cakes!

Spring break included many nice things, but one of the nicest things was the fact that I had the time to bake. As I may have mentioned, I’m the laziest when it comes to cooking for myself, but when it comes to cooking and baking for guests and friends I’m all down for it and actually quite enjoy it. For our March brunch I decided to cordially invite my friends to our newly painted kitchen to spend a slow Saturday morning together, and to celebrate the occasion with a cheesecake. Fresh berries and cheesecakes are two of my favourite things, and since this recipe turned out to be so extremely tasty, I thought I’d also share it here with you. The original recipe was found on the blog of the absolutely stunning Mailis, and if you’re looking for any further great recipes or just a surreally charming person to follow, I can highly recommend her blog and Instagram.

Lemon Cheesecake

150 g digestive biscuits

75 g butter

4 dl whipped cream

200 g lemon cream cheese

200 g natural cream cheese

1 dl sugar

4 leaves of gelatine

  1. Crush the cookies by hand or with the help of a blender. Mix them with the melted butter. Press the cookie blend on the bottom of your cake tin. I personally used a tin with detachable sides which was perfect for the purpose! My tin was a bit small – the diameter was 16 cm – and I think a 20 cm tin would probably have been better!
  2. Let the gelatine soak in cold water for 10 minutes minimum. Whip the cream until its fairly solid. Mix the cream cheeses and sugar with the whipped cream. Boil 1/4 dl water and throw in the softened gelatine. After the gelatine has become fully liquid, pour it into the creamy filling and mix. Pour the mixture onto the cookie base. Let the cake congeal in the fridge for at minimum 3 hours, preferably over-night.
  3. Decorate with berries and tadaa – you have the tastiest cheesecake!

I was so pleased with the outcome and must say my guests seemed fairly delighted as well! Given how fast and easy this cake was to make, I can guarantee I’ll be serving it again in the future.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s