APRIL + MAY SNAPSHOTS

Tentteihin lukemiset ovat kovassa käynnissä ja siitä johtuu myös blogin puolella vallitseva hiljaisuus! Koska tenttiputkea on vielä kaksi viikkoa edessä, ajattelin kuitenkin tässä välissä piipahtaa vielä täällä jakamassa huhtikuun ja toukokuun parhaat puhelinkuvat. Tulevia kesäiltoja ja blogin aktiivisempia aikoja odotellessa!

Exam preparations are at their height and thus the blog has been awkwardly quiet! However, in order to maintain some normalcy in the midst of it all I thougth I’d swing by with some of my favorite snapshots from April and May. Luckily, the summer is approaching, and thus hopefully a more active time of Heeled Adventures is approaching. Until then, please enjoy these snapshots and take care of yourselves!

Uskokaa tai älkää, mutta jo kolmatta kuukautta putkeen olen jaksanut lenkkeillä/treenata noin neljä kertaa viikossa. Ja kaikkein uskomattominta – aamulenkit jaksavat edelleen innostaa! Uudelleen havaitsemani rakkaus aamukuuden ulkoilua kohtaan on ollut ihme ja ennen kaikkea aivan ylivoimaisesti elämänlaatuani parantanein päätös, mitä olen koko vuonna tehnyt. Kuulostaa ehkä turhalta hehkutukselta, mutta koska olen maailman laiskin urheilija, niin olen tosi ylpeä ja iloinen siitä, että olen vihdoin löytänyt treenimuodon, joka tuntuu oikeasti tosi kivalta.

Humble brag coming up, lol… Believe it or not, but for the third month in a row I’m running/working out approximately 4 times a week. And the weirdest part of it all: I still love it! My newly found affection for 6 am morning runs has been the miracle of the year and the single most life-quality improving thing in a long, long, long time. In addition to running I’ve added a five minute stair workout to finish each session, and although it’s all pain and suffering from beginning to an end, I nevertheless enjoy it oddly much.

Kuumia kesäiltoja ja ravintoloiden myöhäisempiä aukioloaikoja odotellessa 😀 Näissä vetimissä olen viime aikoina vietellyt useita perjantai-iltoja – kotona viinilasin, imurin ja jonkin kirjoittamattoman esseen äärellä, miten muutenkaan, haha 😀

Trying on party dresses for the day that the bars and clubs are finally allowed to stay open later than 6 pm again seems to be my favourite hobby these days 😀 Combined with a glass of wine, a final paper to write and a vacuum cleaner, this typically constitutes to my favourite Friday night activity these days, lol.

Kaksi asiaa, jotka jaksavat päivä toisensa jälkeen ilahduttaa: Musiikkitalon uudet ryijyt ja ihanat orkideat.

Things that brighten my days: The wall rugs and orchids at the Music Center.

Kahvilat ovat taas auki, enkä muista milloin olisin viimeksi näin kovasti iloinnut ihan vain kahvila-kahvista ja pullasta. Elämän pieniä iloja ❤

Cafes are open again and never have I ever appreciated a coffee and a good bun as much as I do right now. It truly comes down to the small joys in life, doesn’t it!

Vappu tuli ja meni ilman sen suurempia bileitä. Onneksi pääsimme vappupäivänä brunssille Lilla Robertsiin juhlistamaan!

First of May was well celebrated. Although no big parties were held, there was a brunch, and well – let’s just say it was good.

Brunssilook! Vaikka kesäisin ja keväisin nautin tosi paljon väreistä, ylioppilaslakki sysää minut vappu toisensa jälkeen pukeutumaan valkoiseen.

Live footage of me channeling my inner first lady – or should I say president – for our brunch date. Although the spring and summer usually make me fall in love with bright colors all over again there’s just something about the student cap that pushes me towards an all white outfit year after year on the first of May.

Viimeaikaiset näkymät. Tentit lähestyvät, ja ikuisena aika-optimistina rekisteröidyin vielä kahdelle ylimääräiselle immateriaalioikeuden kurssille täydentääkseni kurssivalikoimaan ja varmistaakseni, että varmasti voin hakea haluamaani maisteriohjelmaan ensi keväänä.

What my views have mostly been about lately. Our exams are approaching, and as the time-optimist fool I am, I signed up for two additional IP-law courses to complement my course list to ensure I’ll get into the postgraduate program I want after next year. Wishing myself luck, lol.

Ei ehkä maailman kuvauksellisin lautaskuva, mutta sitäkin herkullisempi. Vappupäivää vietettiin Lilla Robertsissa brunssilla, joka oli yksi parhaista, missä olen koskaan käynyt. En ihan oikeasti voi suositella tätä tarpeeksi!

Not the most picturesque plate setting, but good Lord was this good. The first of May brunch at Lilla Roberts was the best brunch I’ve ever had. It may not look quite so delicious, but just thinking about these tastes still gets my mouth watering! Although the price was towards the expensive side, it was worth every penny and I intend to keep this place in mind for all possible future birthdays and other special occasions. Of all my warm recommendations, this just might be my warmest!

En kertakaikkiaan saa tarpeeksi näistä aamuisista näkymistä!

Another early morning, another beautiful view.

R a k a s t a n satsumia. Ostan näitä joka vuosi kilokaupalla, enkä kerta kaikkiaan meinaa saada näistä tarpeeksi.

I have one obsession in this world, and that obsession is satsumas… Literally got tears in my eyes when I realized it’s that time of the year again and have spent an unholy amount of money on this favorite food of mine – but still, I have no regrets!

Aamuaurinko.

Another breathtaking morning.

Viimeisen loppukonsertin asu!

What I wore for my final concert!

Konsertinjälkeinen kukkakimppu ❤

Post-concert bouquette ❤

Näissä vetimissä olisin juhlinut konsertin jälkeen, jos juhlia olisi saanut järjestää, mutta valitettavasti koronatilanteen takia sekä juhlat, että kunnollinen konsertti jäivät pitämättä. Koronatilanteen takia konsertti soitettiin lautakuntaa lukuun ottamatta tyhjälle yleisölle. Toivottavasti tälle mekolle löytyy kuitenkin myöhemmin käyttöä, esimerkiksi jonain ihanana kesäiltana…

What I would’ve worn for the after party of my final concert had there been one 😀 Unfortunately, due to current COVID-restrictions I played to no audience, and thus there was also no afterparty. For a summer night however…

Sanottu jo moneen otteeseen, mutta aamut ovat maailman ihanimpia tähän aikaan vuodesta! Myös aamujen hiljaisuudessa on jotain, josta nautin ihan sanoin kuvailemattoman paljon.

You get it – the mornings are breathtakingly beautiful this time of the year. There’s also just something so, so special about the silence of mornings.

Hyvin taustalla oleviin rumpuihin sopiva asuni muutama viikko sitten:D Nautin valtavasti mahdollisuudesta käyttää kaikkia ihania kenkiä taas kumpparikelien jälkeen!

My drum kit appropriate outfit a few weeks ago. I don’t even know where to start describing how happy the chance to wear nice shoes again makes me – I had completely forgotten about this feeling after the long, dark and wet winter!

Säiden lämpenemisen myötä alan aina kaipaamaan lisäää hedeliä ja salaatteja. Tämänhetkinen lempiherkku on vesimeloni.

Along with the warming of the weather I always start craving for more and more fruits and salads. Watermelons are one of my favorite current snacks.

Tässä valossa on niin helppo hymyillä!

The light makes it so easy to smile. ❤

Vaikka yritys päästä täältä pois on kova, on päiviä, jolloin rakastan Helsinkiä tosi perinpohjaisesti. Ensimmäisenä aurinkoisena kesäpäivänä ei olisi ollut mitään paikkaa, jossa olisin mieluummin ollut. Kaupungissa oli suorastaan juhlan tunnelmaa, kaikki olivat terasseilla ensimmäistä kertaa sitten ravintolasulkujen ja kaikki oli vain niin, niin hyvin. Elämä oli ihanaa.

Although I still very much intend to leave sooner or later, there are days when Helsinki manages to sweep me off my feet. The first day of sunshine and +15 was one of those. People got out for the first time post-lockdown, there were so many people sitting around on terraces and everyone seemed to be at their best. Life was so, so good.

Pitkästä aikaa taas selfie 😀

Long time no selfie, woop.

Tässä taitaa olla tämän kesän ykkösasu. Culottehousut, spagettiolkaiminen toppi, sandaletit ja löysä bleiseri. Yksinkertaista, helppoa ja siistiä. Love it.

Pretty sure this is going to be the main formula for my summer outfits this year. A pair of culottes, a slinky little top, sandalettes and a loose fitted blazer. So simple, so clean, so cute. Love it.

Lehdet, talot ja auringonvalo. Kaupunki on niin kaunis tällä hetkellä!

The leaves. The houses. The sunlight. The city is so beautiful right now.

Grillibileet 😀

What I wore for a BBQ 😀

Parina aurinkoisena päivänä päätin optimoida säästä nauttimisen ja siirryin terassille opiskelemaan 😀 Koska Suomen säistä ei koskaan tiedä, yritän ottaa ilon irti silloin, kun siihen on mahdollisuus. Ja kyllä – juhlistin tilaisuutta lasillisella skumppaa keskellä tiistaipäivää. Elämä oli ihanaa.

For the few sunny days we got I decided to optimize my studying so that I could enjoy the weather simultaneously. With Finland you never know how many of these days you’re going to get, so better embrace the opportunity when it’s there. And yes – I celebrated the occasion with a sparkling wine on a Tuesday. Life was good.

Toinen kaunis ja hiljainen aamu. En tiedä miksi, mutta tämä asetelma vanhoine pyörineen hymyilyttää aina , kun juoksen ohi.

Another beautiful morning. I don’t know why, but I find this old bike so oddly aesthetically pleasing.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s